Deze films komen in februari 2023 in de Nederlandse bioscopen

Deze films komen in februari 2023 in de Nederlandse bioscopen
Met Titanic, Ant-Man and the Wasp: Quantumania en veel meer

Nieuws :

Deze maand - februari 2023 - verschijnen er weer uitstekende films in de bioscoop. Met onder ander de klassieker Titanic vaart terug naar de bioscopen. Maar er is meer, veel meer. Gids.tv heeft de belangrijkste titels op een rij gezet.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten en in de bioscopen op Gids.tv.

Plane (2 februari)

Bioscoop

Bron: Lionsgate
Acteur Gerard Butler is piloot Brodie Torrance in deze splinternieuwe actiethriller. Tijdens een hevige storm moet de piloot Brodie een noodlanding maken. Maar wel in oorlogsgebied. Lees hier waar je de film Plane kunt kijken.

Klem (2 februari)

Bioscoop

Bron: BNNVARA
Na drie seizoenen van de dramaserie Klem komt er met de langverwachte bioscoopfilm nu toch echt een einde aan de avonturen van belastingdirecteur Hugo Warmond en oud-bajesklant Marius Milner. Het decor is het Italiaanse Toscane met Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan. Lees hier waar je de film Klem kunt kijken.

Knock at the Cabin (2 februari)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Als regisseur M. Night Shyamalan (The Sixth Sence) met een nieuwe film komt, zijn we toch weer benieuwd. Een vakantie, gijzeling en "het einde der tijden" zijn de thema's. Thriller en mysterie met Dave Bautista, Jonathan Groff, Rupert Grint en Ben Aldridge. Lees hier waar je de film Knock at the Cabin kunt kijken.

The Fabelmans (2 februari)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Regisseur Steven Spielberg schrijft met deze film een soort liefdesbrief aan zijn vak: het filmmaken. Hij maakt daarbij een film die we niet zo snel zullen vergeten. Filmmagie met Michelle Williams, Gabriel LaBelle, Paul Dano en Seth Rogen. Lees hier waar je de film The Fabelmans kunt kijken.

Titanic (8 februari)

Bioscoop

Bron: Twentieth Century Fox
Ter ere van het 25-jarig jubileum, wordt een vlijmscherpe geremasterde versie van James Cameron's Academy Award-winnende Titanic opnieuw uitgebracht in bioscopen in 3D en HFR (high frame rate). Dus hou je vast: de ijsberg, het drama, de liefde, de haat en het onzinkbare schip gaat weer naar de kelder. Met prachtige hoofdrollen voor Kate Winslet, Leonardo DiCaprio en Billy Zane. Lees hier waar je de film Titanic kunt kijken.

Lees ook welke films in januari 2023 in de Nederlandse bioscopen draaien.

Magic Mike's Last Dance (9 februari)

Bioscoop

Bron: Warner Bros. Pictures
We gaan nog één keer strippen met Channing Tatum (Mike Lane) in een broeierige finale waar actrice Salma Hayek (Maxandra Mendoza) een hitsige en stomende hoofdrol vertolkt. Als dat maar goed gaat... Lees hier waar je de film Magic Mike's Last Dance kunt kijken.

A Man Called Otto (9 februari)

Bioscoop

Bron: Sony Pictures Releasing
Leer Otto Anderson kennen. Een norse weduwnaar die alleen plezier beleeft aan het bekritiseren en veroordelen van zijn geërgerde buren. Deze film is gebaseerd op de komische en ontroerende New York Times-bestseller met glansrol voor Tom Hanks. Lees hier waar je de film A Man Called Otto kunt kijken.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (15 februari)

Bioscoop

Bron: Walt Disney Studios Motion Pictures
Het wachten is over! Eindelijk keren superheldenpartners Scott Lang (Paul Rudd) en Hope van Dyne (Evangeline Lilly) terug op het grote doek om hun avonturen als Ant-Man and The Wasp voort te zetten. Groot wordt klein en klein wordt groot in een visueel spektakel waar Madurodam nog een puntje aan kan zuigen. Lees hier waar je de film Ant-Man and the Wasp: Quantumania kunt kijken.

Asterix & Obelix in het Middenrijk (15 februari)

Bioscoop

Bron: Pathé Distribution
Het jaar 50 voor Christus. De keizerin van China is na een staatsgreep door de gevaarlijke prins Deng Tsin Qin gevangengenomen. Hebben Astérix (Guillaume Canet) en Obélix (Gilles Lellouche) de wonderdrankjes klaar staan voor het gevecht van de eeuw. Lees hier waar je de film Asterix & Obelix in het Middenrijk kunt kijken.

Winnie-the-Pooh: Blood and Honey (15 februari)

Bioscoop

Bron: MovieCompany
Van uitstel komt geen afstel voor deze nieuwe horrorfilm, waar onze kindervriend Winnie de Poeh een hele andere kant van zichzelf laat zien. De potten honing worden omgeruild voor een slachtpartij die het daglicht niet van verdragen. Lees hier waar je de film Winnie-the-Pooh: Blood and Honey kunt kijken.

Godland (15 februari)

Bioscoop

Bron: Scanbox (Denmark)
In de 19de eeuw was IJsland een van de laatste koloniën van het ooit zo machtige Deense rijk. De lutherse Kerk stuurt priester Lucas daar met een missie naartoe: toezicht houden op de bouw van een kerk in een afgelegen parochie. Een Deense parel en dramafilm met Elliott Crosset Hove en Ingvar Sigurdsson in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Godland (Vanskabte land) kunt kijken.

The Whale (16 februari)

Bioscoop

Bron: A24
Deze Amerikaans psychologisch dramafilm met niemand minder dan The Mummy-ster Brendan Fraser in de hoofdrol wist de wereld al te ontroeren, en nu zijn wij aan de beurt. De verwachtingen zijn hoog, zeker als filmstudio A24 er achter zit. Lees hier waar je de film The Whale kunt kijken.

Women Talking (16 februari)

Bioscoop

Bron: United Artists Releasing
In Bolivia woont een groep vrouwen in een zeer religieuze gemeenschap. De kolonie wordt bruut opgeschrikt wanneer de mannelijke sekse zich enkele keren aan de vrouwen vergrijpt. Hierop vinden de vrouwen het moeilijk om hun geloof met de aanvallen te verzoenen. De cast is indrukwekkend, met onder andere Rooney Mara, Claire Foy en Jessie Buckley in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Women Talking kunt kijken.

Cocaine Bear (23 februari)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Het verhaal speelt zich af in het jaar 1985. Een politieagent die bijverdient met het smokkelen van drugs dropt een tas vol cocaïne vanuit een vliegtuig in het Chattahoochee-Oconee National Forest, dat zich in het Amerikaanse Georgia bevindt. Een zwarte beer vindt vervolgens de inhoud en de gevolgen zijn niet te overzien. Een thriller- en komediefilm met Keri Russell en O'Shea Jackson Jr. in de hoofdrollen. Lees hier waar je de film Cocaine Bear kunt kijken.

Aftersun (23 februari)

Bioscoop

Bron: September Films
Brits topdrama in hoofdletters. De tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en relaxen. Terwijl er voor de puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Met Paul Mescal en Frankie Corio in de hoofdrol. Een aanrader. Lees hier waar je de film Aftersun kunt kijken.

Missing (23 februari)

Bioscoop

Bron: Sony Pictures Releasing International
Tot slot het op het zichzelf staande vervolg op onverwachte hitfilm Searching uit 2018. Groot drama als de moeder van dochter June plotseling verdwijnt in het verre Colombia. Deze thriller heeft actrice Storm Reid in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Missing kunt kijken.

Bekijk hier het overzicht welke films er nu draaien in de Nederlandse bioscopen. Alle data hierboven zijn onder voorbehoud.

Actuele video's

Meer actuele video's