Recensie: A Man Called Otto met Tom Hanks in perfecte mix van drama en komedie

Recensie: A Man Called Otto met Tom Hanks in perfecte mix van drama en komedie
Van de makers Quantum of Solace en The Kite Runner

Film :

Vanaf 9 februari is de film A Man Called Otto te zien in de bioscoop. Deze film is een remake van de Oscargenomineerde Zweedse film Een man die Ove heet, die in Nederland een bescheiden succes genoemd kon worden. Voor de Amerikaanse versie zetten de makers topacteur Tom Hanks in, en met succes. Lees hier de filmrecensie van A Man Called Otto.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Otto Anderson
Leer de norse weduwnaar Otto Anderson kennen. Hij beleeft alleen plezier aan het bekritiseren en veroordelen van zijn geërgerde buren. Wanneer een levendig jong gezin naast hem komt wonen, ontmoet hij zijn gelijke in de gevatte en hoogzwangere Marisol. Dit leidt tot een onverwachte en bijzondere vriendschap die zijn wereld op zijn kop zal zetten.

Acteur Cameron Britton (Jimmy) en Tom Hanks (Otto) in de film 'A Man Called Otto'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 7,6

Het leven is niet makkelijk voor knorrepot Otto Anderson. Ontroerend, inktzwart en verdrietig, maar altijd met een lach. Tom Hanks speelt een rol die hem als een heerlijke ruime jas past. Vooral het eerste half uur voelt zo af en toe als een herhaling van zetten: er onvouwt zich een verhaal die boven zichzelf uitstijgt. De sets en sfeer van de Zweedse versie zie je terug in deze film van regisseur Marc Forster, die een paar briljante grappen in huis heeft, waarvan je je overigens af kan vragen of ze allemaal in het script hebben gestaan. Bovendien heeft actrice Mariana Treviño een hartverwarmende rol in huis als tegenspeler van Hanks. A Man Called Otto heeft een duistere kant, maar feelgood overheerst toch en dat is knap gedaan. Vier sterren.

Cast
Naast Tom Hanks (Forrest Gump) en Mariana Treviño (Overboard) zijn ook Cameron Britton (The Umbrella Academy) en Manuel Garcia-Rulfo (Greyhound) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Marc Forster (The Kite Runner).

Vanaf 9 februari is de film A Man Called Otto te zien in de Nederlandse bioscoop. Genre: Drama, Komedie. Tijdsduur: 126 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's