Valentijnsdag 2023: series en films voor singles, bizarre liefde en ultieme romantiek

Valentijnsdag 2023: series en films voor singles, bizarre liefde en ultieme romantiek
Met Normal People, Magic Mike's Last Dance, Your Place or Mine en veel meer

Film :

Dinsdag 14 februari is het Valentijnsdag. De dag van de liefde in al zijn facetten: de onbeantwoorde liefde, de onbereikbare liefde, de geheime liefde, een wilde nacht of voor altijd single? Gids.tv heeft een aantal series en films uitgekozen die uitstekend passen bij het feest van liefde, geluk en soms met een traan.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Magic Mike's Last Dance (2023)

Bioscoop

Bron: Warner Bros. Pictures
We gaan nog één keer strippen met Channing Tatum (Mike Lane) in een broeierige finale waar actrice Salma Hayek (Maxandra Mendoza) een hitsige en stomende hoofdrol vertolkt. Als dat maar goed gaat... Lees hier waar je de film Magic Mike's Last Dance kunt kijken.

Bestseller Boy (serie, 2022)

NPO Plus | Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,0

Het verhaal gaat over Momo Zebbi. Hij is een jonge, ambitieuze Amsterdammer met één grote droom: bestsellerauteur worden. Zijn grote droom komt uit maar haalt zijn leven totaal overhoop. Zonder huis, familie en relatie begint voor Momo een zoektocht naar erkenning, liefde en naar zichzelf. Lees hier waar je de serie Bestseller Boy kunt kijken.

Lees hier onze serierecensie van Bestseller Boy.

Her (2013)

Videoland | IMDb ★ 8,0

Bron: Warner Bros. Pictures
Theodore Twombly, die hevig verliefd wordt op een geavanceerd computersysteem. Wanneer hij het systeem activeert ontmoet hij Samantha, een vrouwelijke stem met een verrassend menselijk gevoel voor humor en empathie. Ontroerend mooi en ijzersterk. Met topacteur Joaquin Phoenix in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Her kunt streamen.

ANNE+ (2021)

Netflix | IMDb ★ 6,1

Bron: Dutch FilmWorks
Anne gaat emigreren naar haar liefde Sara in Montréal, maar net voordat deze grote stap zal gebeuren keurt haar uitgever het manuscript dat ze heeft ingediend voor haar eerste boek af. Wat heeft Anne nou eigenlijk te vertellen? Na de serie (2018) was de film ook een hit. Lees hier waar je de film ANNE+ kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van ANNE+

Titanic (1998)

Bioscoop (re-release) | Disney+ | IMDb ★ 7,9

Bron: 20th Century Fox
Ter ere van het 25-jarig jubileum wordt een vlijmscherpe geremasterde versie van James Cameron's Academy Award-winnende Titanic opnieuw uitgebracht in bioscopen in 3D en HFR (high frame rate). Dus hou je vast: de ijsberg, het drama, de liefde, de haat en het onzinkbare schip gaat weer naar de kelder. Met prachtige hoofdrollen voor Kate Winslet, Leonardo DiCaprio en Billy Zane. Lees hier waar je de film Titanic kunt kijken.

Your Place or Mine (2023)

Netflix

Bron: Netflix
Wanneer beste vrienden en totale tegenpolen Debbie en Peter een week lang van huis ruilen, krijgen ze een kijkje in elkaars leven dat de deur naar de liefde kan openen. Gloednieuwe romantische komedie met Reese Witherspoon en Ashton Kutcher. Lees hier waar je de film Your Place or Mine kunt kijken.

Me Before You (2016)

Prime Video | IMDb ★ 7,4

Bron: Warner Bros. Pictures
Deze ontroerende romantische dramafilm is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Jojo Moyes. Voor de mensen die deze tranentrekker nog niet gezien heeft, is dit met Valentijnsdag een dikke aanrader. Met hoofdrollen voor Emilia Clarke en Sam Claflin. Lees hier waar je film Me Before You kunt kijken .

The Notebook (2004)

HBO Max, Pathé Thuis | IMDb ★ 7,8

Bron: New Line Cinema
Deze klassieker is zonder twijfel één van de populairste romantische films van de afgelopen twintig jaar en een film waarvan de reputatie sinds de originele release gestaag is gegroeid. Met prachtige rollen voor Ryan Gosling en Rachel McAdams. Lees hier waar je de film The Notebook kunt kijken.

Gloria Bell (2018)

NPO Plus, Pathé Thuis | IMDb ★ 6,3

Bron: Sony Pictures Releasing
In het bruisende seniorennachtleven van Los Angeles wil Gloria dansen, vrijen en verliefd worden. Maar bovenal wil ze leven. Heerlijke Valentijnsdag-film voor alle singels van Nederland. Met Oscarwinnares Julianne Moore in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Gloria Bell kunt kijken.

Normal People (serie, 2020)

NPO Plus | IMDb ★ 8,4

Marianne en Connell gaan naar dezelfde school, in een klein stadje in het westen van Ierland. Hij is daar geliefd en populair. Zij is eenzaam. Onverwachts krijgen de twee een vreemde, onuitwisbare band. Een ijzersterke romantische serie waar de liefdesvonken vanaf vliegen. Met rollen voor Daisy Edgar-Jones en Paul Mescal in de hoofdrol. Lees hier waar je de serie Normal People kunt kijken.

Bekijk hier het overzicht welke films er nu draaien in de Nederlandse bioscopen. Alle data hierboven zijn onder voorbehoud.

Actuele video's

Meer actuele video's