Serierecensie: Daisy Jones & the Six is muzikale dramaserie met sterke cast

Serierecensie: Daisy Jones & the Six is muzikale dramaserie met sterke cast
Met Sam Claflin en Riley Keough

Film :

Vanaf 3 maart staan de eerste afleveringen van Daisy Jones & the Six op Prime Video. Wie het wel en wee van een rockband met een missie wil volgen, zit goed op Prime Video: Daisy Jones and the Six willen de grootste band ooit worden en daar hebben ze een sterke soundtrack én drama in hoofdletters voor nodig. Lees hier de serierecensie van Daisy Jones & the Six.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Daisy Jones en Billy Dunne
Het verhaal draait om een fictieve rockband in de jaren zeventig en volgt hun opkomst door de gelederen van de LA-muziekscene en daarbuiten, om uiteindelijk een van de meest legendarische bands ter wereld te worden. Met hoofd leadzangers Daisy Jones en Billy Dunne, veroverde de hele wereld, speelde uitverkochte show na uitverkochte show totdat de band opeens stopt. Tientallen jaren later onthullen ze eindelijk waarom ze deze keuze gemaakt hebben. Wat heeft ervoor gezorgd dat de band op het hoogtepunt implodeerde?

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 8,2

Deze serierecensie is gebaseerd op de eerste drie afleveringen van de serie Daisy Jones & the Six

Wat nu als we zouden weten wat er zich precies heeft afgespeeld bij de wereldberoemde band Fleetwood Mac en met de ruzie tussen Stevie Nicks en Lindsey Buckingham? Het is de vraag die schrijfster Taylor Jenkins Reid zich stelde tijdens maken van bijzonder verhaal, dat uiteindelijk de bestseller Daisy Jones & The Six (2019) werd. Deze serie is licht gebaseerd op dat verhaal, maar wel met een eigen twist. De cast spelen sterke rollen en acteerkanonnen Sam Claflin en Riley Keough zijn dan ook uitstekend gecast. Daisy Jones & the Six gooit het op groot drama en met maar liefst 20 nieuwe liedjes wordt deze fictieve band tot leven gewekt. De sfeer, kostuums, muziek en het verhaal zijn meeslepend, ondanks de kleine opstartproblemen. Toch ga je houden van deze serie, waarin de opkomst van de band - met vallen en opstaan - centraal staat. Vier sterren.

Cast
Naast Sam Claflin (Me Before You) en Riley Keough (American Honey) zijn ook Suki Waterhouse (Seance), Camila Morrone (Death Wish), Will Harrison (This Is a Film About My Mother), Josh Whitehouse (1921), Sebastian Chacon (Pose), Tom Wright (Barbershop), Nabiyah Be (Black Panther) en Timothy Olyphant (Amsterdam) te zien in deze serie. Deze productie is gemaakt door Scott Neustadter en Michael H. Weber (500 Days of Summer).

De cast van de serie 'Daisy Jones & the Six'

Vanaf 3 maart 2023 zijn de eerste drie afleveringen van Daisy Jones & the Six te zien op Prime Video. Deze serie bevat 10 afleveringen en elke vrijdag volgen er meer. Genre: muziek, drama.

Actuele video's

Meer actuele video's