Slotaflevering van Terug in Irak is maandag 20 maart te zien op NPO 2

Slotaflevering van Terug in Irak is maandag 20 maart te zien op NPO 2
Over vliegtuigbom in Hawija

Kijktip :

In de slotaflevering van Terug in Irak gaat journalist Tom Kleijn terug naar een bijzondere gebeurtenis ten tijde van het vormen van de internationale coalitie: de vliegtuigbom in Hawija. Hoeveel schade brengt dat heden ten dage nog aan? Je ziet het maandag 20 maart op NPO 2.

Slotaflevering Terug in Irak gemist? Kijk deze aflevering terug via Gids.tv.

Vliegtuigbom
Een jaar na het begin van de oorlog zijn de Amerikanen van bevrijders bezetters geworden. Ze hebben het land niet onder controle en er volgt een brute burgeroorlog: Al Qaeda komt op en daarna IS. Een internationale coalitie bevrijdt het land en voorzichtig komt er stabiliteit, maar die bevrijding komt met een prijs: in Hawija zorgt een Nederlandse vliegtuigbom voor een ongekende tragedie.

Regering
Een drama waar de bewoners van Hawija nog steeds genoegdoening van Nederland voor willen. De nieuwe generatie Irakezen demonstreert voor een betere toekomst en voor een regering die verantwoording aflegt voor wat ze doet, zodat Irak eindelijk vooruit kan.

De slotaflevering van Terug in Irak is maandag 20 maart om 22.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Terug in Irak terugkijken via Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's