Serierecensie: Shadow and Bone seizoen 2 brengt opnieuw niets interessants

Serierecensie: Shadow and Bone seizoen 2 brengt opnieuw niets interessants
Leeg omhulsel blijft dan over

Film :

Vanaf 16 maart staat het tweede seizoen van Shadow and Bone op Netflix. De serie viel te omschrijven als een Game of Thrones in een overdreven fantasiewereld. Helaas haalt de serie de hoogten van de drakenserie eigenlijk nooit. Lees hier de recensie van Shadow and Bone seizoen 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Monsters
Alina Starkov moet huis en haard achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze opgeleid wordt tot lid van de zogenaamde Grisha: het magische elitekorps dat aangevoerd wordt door de mysterieuze Duisterling.

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 54% | IMDb ★ 7,6

De Darkling wil de wereld veroveren en Alina moet dat voorkomen: eigenlijk is het plot heel simpel en toch voelt het zo nu en dan alsof de makers van deze serie jou als kijker te dom vinden om te begrijpen wat er gebeurd. En als je dat gevoel dan hebt, dan moet je niet proberen het uit te leggen maar juist de serie zo neerleggen dat het voor zichzelf spreekt. Dat lukt de makers absoluut niet en dat is ze aan te rekenen. Uiteindelijk bewijst de complexiteit van het verhaal dat de serie eigenlijk niks heeft om te vertellen. Het eerste seizoen was al niet geweldig, maar het is zeker niet beter geworden: 2 sterren.

Cast
Jessie Mei Li (Havoc), Archie Renaux (Morbius) en Ben Barnes (Jackie & Ryan) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Eric Heisserer (Arrival).

Bron: Netflix

Vanaf 16 maart 2023 is Shadow and Bone seizoen 2 te streamen op Netflix. Genre: fantasie, misdaad. Aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 60 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's