Serierecensie: in Succession seizoen 4 ontvouwen zich leedvermaak en maffiapraktijken

Serierecensie: in Succession seizoen 4 ontvouwen zich leedvermaak en maffiapraktijken
Laatste seizoen is een goede keus

Film :

Vanaf 27 maart staat de eerste aflevering van het vierde seizoen van Succession op HBO Max. Net nu we eindelijk op volledige legale wijze naar Succession kunnen kijken, stoppen de makers er mee. Dit vierde seizoen is dus het laatste en de grote vraag is: is dat een goede zaak? Lees hier onze eerste indruk van Succession seizoen 4.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Opvolgers?
De familie Roy, bestaande uit vader Logan (Brian Cox) en zijn vier kinderen, beheert een van de grootste media en entertainment bedrijven ter wereld: Waystar Royco. Als 80-jarige begint vader Logan fouten te maken. De mediamagnaat zal plaats moeten maken voor een opvolger. Maar wie? En ziet hij dat zelf ook zo?

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 87% | IMDb ★ 8,8

Deze recensie gaat over de eerste aflevering van Succession.

We moeten inmiddels weten dat in Succession geld wordt behandeld als water, maar toch verrast het ons elke keer weer. Als je de serie zou vergelijken met een schaakbord, weten we aan het eind van de eerste aflevering waar de stukken staan en wie welke stukken vertegenwoordigen: het eindspel kan dan ook beginnen. Verraad staat, net als in de vorige seizoenen, opnieuw centraal. Hoe vuil gaat het spelletje in dit laatste seizoen worden gespeeld? Zoals inmiddels bekend moge zijn van dit soort 'sunday evening HBO series' is het niveau weer hoog: sets, muziek, acteerwerk... het is om je vingers bij af te likken. Er blijft ruimte om te groeien en er een keiharde finale in te knallen. We zijn benieuwd hoe ver de 'maffiapraktijken' van deze bijzonder rijke familie zich gaan strekken. 4,5 ster.

Cast
Onder meer Brian Cox (Braveheart), Jeremy Strong (Zero Dark Thirty) en Kieran Culkin (Scott Pilgrim vs. The World) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie is ontwikkeld door Jesse Armstrong (Veep).

Brian Cox e.a. in 'Succession'. Bron: HBO Max

Vanaf 27 maart 2023 is wekelijks een nieuwe aflevering van Succession seizoen 4 te streamen op HBO Max. Genre: drama. Totaal aantal afleveringen: 10. Lengte afleveringen: ca. 60 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's