Recensie: KELLY is goudeerlijke docu over realitykoningin Kelly van der Veer

Recensie: KELLY is goudeerlijke docu over realitykoningin Kelly van der Veer
Van realityster tot sekswerker in hard leven

Film :

Vanaf 31 maart is de documentaire KELLY te zien op Prime Video. De inmiddels 42-jarige Kelly van der Veer wordt in 2001 bekend door haar deelname aan in het derde seizoen van Big Brother. Ze is daarmee de eerste bekende Nederlandse transgender persoon op tv. Hoe gaat dat verhaal verder? Lees hier de filmrecensie van KELLY.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Een diva huilt niet"
In de documentaire vertelt de inmiddels 42-jarige transgendericoon Kelly Van der Veer over haar jeugd, over wat ze allemaal meemaakte na haar coming out bij Big Brother en hoe haar leven er nu uitziet in de rosse buurt.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ n.n.b.

Deze documentaire geeft een eerlijk beeld van Kelly als persoon. Ze neemt absoluut geen blad voor de mond en dat is prijzenswaardig. De realityster is eerlijk over alles en heeft er geen probleem mee om te vertellen over haar werk als prostituee, haar drugsverslaving, Big Brother, de media, haar pestkoppen en eenzaamheid. Vooral haar familie en vrienden vertellen liefdevol over Kelly en een leven waarin zorgen altijd aanwezig waren. Misschien is de sympatie moeilijk op te brengen voor Kelly als het schaamteloze karakter wat ze wel eens wil uitdragen, maar eigenlijk moet deze vrouw alle respect van de wereld verdienen voor de strijder die ze is. Drie sterren.

Cast
Naast Kelly van der Veer, moeder Liesbeth, vader Anton en zus Amber zijn ook Nikkie de Jager en Bridget Maasland te zien in deze productie. Deze documentaire is geregisseerd door June te Spenke.

Vanaf 31 maart is de documentaire KELLY te zien op Prime Video. Genre: documentaire. Tijdsduur: 90 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's