Streamingrecensie: Kwestie van Geduld is bourgondische romcom vol Limburgse gezelligheid

Streamingrecensie: Kwestie van Geduld is bourgondische romcom vol Limburgse gezelligheid
Met Barbara Sloesen, Manuel Broekman en Frans Dam

Film :

Vanaf 7 april is de film Kwestie van Geduld te zien op Netflix. Natuurlijk mag de band Rowwen Hèze niet ontbreken in deze kneuterige romcom waar het nummer Limburg - waarin de zin 'kwestie van geduld' uiteraard meermaals voorbij komt, en dat helaas zonder het Metropole Orkest - drie keer te horen is. Lees hier de filmrecensie van Kwestie van Geduld.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Monica
Het verhaal gaat over Chef-kok Monica. Ze heeft een dikke punt gezet achter haar jeugd in het Limburgse dorp Gulpen en maakt momenteel furore met haar gerechten in Amsterdam. Als ze samen met haar vriend een nieuw restaurant wil openen, moet ze noodgedwongen terug naar haar roots om de laatste banden door te snijden.

Acteur Frans Dam (Sjeffie) en Barbara Sloesen (Monica) in de film 'Kwestie van Geduld'

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 55% | IMDb ★ 5,7

Van de makers van de film Alles is zoals het zou moeten zijn, maar ook van de serie Dokter Tinus, komt deze romantische komedie die de provincie Limburg helemaal op de kaart zet. Het verhaal lijkt bijzonder veel op de recente romantische komedie Hart op de Juiste Plek (Lees hier onze filmrecensie) en is dus wederom heel herkenbaar, vooral als je in een dorp bent opgegroeit. De cast is leuk: de film heeft Barbara Sloesen als boegbeeld en een groep acteurs die hun best doen om er een feestje van te maken. Maar goed is dit niet, mede door het zeer voorspelbare script die nooit weet te verrassen. Twee sterren.

Cast
Naast Barbara Sloesen (Zwaar Verliefd!) en Frans Dam (Het Gouden Uur) zijn ook Manuel Broekman (Feuten), Bianca Krijgsman (De Slag om de Schelde), Juliette van Ardenne (Ferry), Peggy Vrijens (Judas) en Huub Smit (De Oost) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ruud Schuurman (Alles is zoals het zou moeten zijn).

Vanaf 7 april 2023 is de film Kwestie van Geduld te zien op Netflix. Genre: Romantiek. Tijdsduur: 81 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's