Streamingrecensie: The Woman King is historisch epos met brute vrouwen

Streamingrecensie: The Woman King is historisch epos met brute vrouwen
Met Viola Davis en John Boyega

Film :

Vanaf 13 april is de film The Woman King te zien op Netflix. Actrice Viola Davis schittert in een meeslepend Hollywoodepos waar de gevreesde Ahosi in koninkrijk Dahomey de scepter zwaait. Lees hier de streamingrecensie van The Woman King.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Her reign begins"
Het verhaal is een historisch epos geïnspireerd op ware gebeurtenissen die plaatsvonden in het koninkrijk Dahomey, een van de machtigste staten van Afrika in de achttiende en negentiende eeuw. Het verhaal gaat over de Agojie, een volledig vrouwelijke krijgerseenheid die het Afrikaanse koninkrijk Dahomey beschermde en die bekend stond om hun vechtkunst en heldhaftigheid.

Actrice Viola Davis (Nanisca) en John Boyega (King Ghezo) in de film 'The Woman King'

Beoordeling van gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 6,8

In het Afrikaanse koninkrijk Dahomey, dat grofweg bestond tussen het jaar 1600 en 1900, was een leger actief dat geheel bestond uit vrouwen: de gevreesde Ahosi. Dit fascinerende gegeven, dat eerder al een belangrijke inspiratiebron voor de blockbuster Black Panther, staat centraal in deze film dat op actiegebied niet onderdoet voor die Marvelfilm. Lees hier de onze filmrecensie van The Woman King.

Cast
Naast Viola Davis (Ma Rainey's Black Bottom) en Thuso Mbedu (The Underground Railroad) zijn ook John Boyega (Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker), Lashana Lynch (No Time to Die), Sheila Atim (Pinocchio), Jordan Bolger (The Book of Boba Fett) en Hero Fiennes-Tiffin (After) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Gina Prince-Bythewood (Shots Fired).

Vanaf 13 april 2023 is de film The Woman King te zien op Netflix. Genre: actie, drama, geschiedenis. Tijdsduur: 125 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV