Nieuw op Disney+: deze films en series zijn nieuw in mei 2023

Nieuw op Disney+: deze films en series zijn nieuw in mei 2023
Met onder meer A Small Light

Film :

De maand mei staat over het algemeen in het teken van lekker weer en dat betekent dat ook de eerste zomerblockbusters om het hoekje komen kijken. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in mei 2023.

Kijktips van Gids.tv

A Small Light (2 mei)

Disney+ (serie, wekelijks)

Bel Powley en Billie Boullet in 'A Small Light'. Bron: Disney
De serie gaat over Miep Gies, de secretaresse van Otto Frank. Met de hulp van het Nederlandse verzet beschermden Miep en haar man de familie Frank en vele anderen tegen de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog. Misschien ben je bekend met het verhaal van Anne Frank en haar leven in het Achterhuis, maar dit is wat er gebeurde aan de andere kant van de boekenkast. Bekijk hier waar je vanaf 2 mei A Small Light kunt streamen.

Ed Sheeran: The Sum of it All (4 mei)

Disney+ (docu, bingen)

Internationale superster Ed Sheeran geeft in deze openhartige serie een kijkje in zijn leven. Bekijk hier waar je vanaf 4 mei Ed Sheeran: The Sum of it All kunt streamen.

Star Wars: Visions, S2 (4 mei)

Disney+ (shorts, bingen)

Het tweede seizoen van Visions is opnieuw een reeks van acht korte films met verhalen rond bepaalde verhaallijnen uit de Star Wars franchise, gemaakt door animatiestudios uit de hele wereld. Bekijk hier waar je Star Wars: Visions kunt streamen.

The Muppets Mayhem (10 mei)

Disney+ (serie, wekelijks)

Na 45 jaar rock-’n-roll maakt The Electric Mayhem, een epische, muzikale reis om eindelijk hun eerste studioalbum op te nemen geven. Met hulp van een gedreven, jonge platenbaas moet de eindeloos coole, iconische Muppet-rockband zich op orde krijgen als ze terechtkomen in de gestoorde, moderne muziekbiz en hun poging om eindelijk platina te halen. Bekijk hier waar je vanaf 10 mei Muppets Mayhem kunt streamen.

Crater (12 mei)

Disney+ (film)

Bron: Disney Plus
Na de dood van zijn vader gaat een jongen die opgroeit in een mijnkolonie op de maan op reis om een legendarische krater te verkennen, samen met zijn vier beste vrienden, voordat hij definitief wordt verplaatst naar een andere planeet. Lees hier waar je vanaf 12 mei Crater kunt kijken.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (17 mei)

Disney+ (film)

Bron: Walt Disney Studios Motion Pictures
Het wachten is over! Eindelijk keren superheldenpartners Scott Lang (Paul Rudd) en Hope van Dyne (Evangeline Lilly) terug op het grote doek om hun avonturen als Ant-Man and The Wasp voort te zetten. Groot wordt klein en klein wordt groot in een visueel spektakel waar Madurodam nog een puntje aan kan zuigen. Lees hier waar je de film Ant-Man and the Wasp: Quantumania kunt kijken.

American Born Chinese (24 mei)

Disney+ (serie, bingen)

Jin Wang is een doorsnee tiener die zijn sociale leven op de middelbare school combineert met zijn leven thuis als immigrant. Wanneer hij op school een nieuwe buitenlandse leerling ontmoet, wordt hij geconfronteerd met nog meer werelden. Bekijk hier waar je vanaf 24 mei American Born Chinese kunt streamen.

Verder op Disney+

  • My Family (17 mei, serie, finale) Haruto Narusawa, de directeur van een videospelbedrijf, geniet van het leven in de welvarende badplaats Kamakura met zijn vrouw en jonge dochter. Dit gelukkige gezin overkomt een tragedie wanneer Haruto's dochter wordt ontvoerd.
  • White Men Can't Jump (19 mei, serie, bingen) Jeremy, voormalig sterspeler wiens carrière vastliep vanwege blessures, gaat met tegenzin samenwerken met Kamal, een ooit veelbelovende speler die zijn eigen toekomst in de sport deed ontsporen. Kijk hier de trailer.
  • The Crossover (24 mei, serie, finale) De tienerbroers Josh en JB Bell worden algemeen gezien als basketbalfenomenen. Door middel van zijn lyrische poëzie vertelt Josh het verhaal van hun volwassen worden, op en naast het veld. Ondertussen proebeert hun vader, een voormalige professionele basketbalspeler, zich aan te passen aan het leven na het basketbal, en hun moeder eindelijk haar eigen dromen na te jagen. Kijk ook de trailer.

Actuele video's

Meer actuele video's