OVERZICHT: deze films en series zijn nieuw in mei 2023

OVERZICHT: deze films en series zijn nieuw in mei 2023
Met onder meer FUBAR en A Small Light

Film :

De maand mei staat over het algemeen in het teken van lekker weer en dat betekent dat ook de eerste zomerblockbusters om het hoekje komen kijken. Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney+, HBO Max, NPO Plus, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, op tv en in de bioscopen.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Muted [El Silencio] (1 mei)

Netflix (serie, bingen)

Bron: Netflix
Sergio Ciscar zwijgt sinds hij zijn ouders heeft vermoord. Zes jaar later wordt hij vrijgelaten uit de gevangenis om deel te nemen aan een bewakingsprogramma onder leiding van een psychiater die zal proberen erachter te komen wat hij achter zijn stilzwijgen verbergt. Lees hier waar je vanaf 1 mei Muted kunt kijken.

Bankier van het Verzet (1 mei)

Videoland (film)

Barry Atsma en Jacob Derwig in ' Bankier van het Verzet'. Bron: DFW
Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Lees hier waar je Bankier van het Verzet kunt kijken.

De Tweeling (1 mei)

Videoland (film)

Bron: IDTV
Na de dood van hun ouders groeien de tweelingzusjes Lotte en Anna Bamberg gescheiden op. Anna blijft in Duitsland en moet haar hele leven hard werken voor anderen. Lotte verhuist naar een Nederlandse familie die haar op het eerste gezicht alle kansen biedt. Lees hier waar je De Tweeling kunt kijken.

PAW Patrol, S9 (SkyShowtime. 1 mei, serie) Serie over een team van zes heldhaftige puppy’s. Hun leider is Ryder, een 10-jarige jongen met technisch talent. PAW Patrol gebruikt een mix van creatieve oplossingen, coole voertuigen en fysieke humor om de gemeenschap van Adventure Bay te beschermen.

The Tailor (Netflix. 2 mei, serie, bingen) Een beroemde kleermaker begint aan een trouwjurk voor de verloofde van zijn beste vriend. Maar alle drie hebben ze duistere geheimen die al gauw hun levens op zijn kop zetten. Kijk ook de trailer.

A Small Light (2 mei)

Disney+ (serie, wekelijks)

Bel Powley en Billie Boullet in 'A Small Light'. Bron: Disney
De serie gaat over Miep Gies, de secretaresse van Otto Frank. Met de hulp van het Nederlandse verzet beschermden Miep en haar man de familie Frank en vele anderen tegen de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog. Misschien ben je bekend met het verhaal van Anne Frank en haar leven in het Achterhuis, maar dit is wat er gebeurde aan de andere kant van de boekenkast. Bekijk hier waar je vanaf 2 mei A Small Light kunt streamen.

White House Plumbers (2 mei)

HBO Max (serie, wekelijks)

Woody Harrelson en Justin Theroux in 'White House Plumers'. Bron: HBO Max
De serie vertelt het waargebeurde verhaal over hoe Nixons eigen politieke saboteurs en Watergate-meesterbreinen, E. Howard Hunt en G. Gordon Liddy, per ongeluk het presidentschap omverwierpen dat ze probeerden te beschermen. Bekijk hier waar je vanaf 13 maart White House Plumbers kunt streamen.

1000% Me: Growing up mixed (HBO Max. 3 mei, docu, film) documentairefilm waarin Emmy winnende producent, regisseur en comedian W. Kamau Bell inzichtelijke gesprekken voert met kinderen en gezinnen met een biculturele achtergrond in de omgeving van San Fransisco. Kijk ook de trailer

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (3 mei)

Bioscoop

We trappen af met Peter Quill, die nog steeds aan het bijkomen van het enorme verlies van Gamora. Een gevaarlijke missie die, als ze niet met succes wordt voltooid, mogelijk zou kunnen leiden tot het einde van de Guardians zoals we die kennen. Lees hier waar je de film Guardians of the Galaxy Vol. 3 kunt kijken.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story (4 mei)

Netflix (serie, bingen)

Golda Rosheuvel in 'Queen Charlotte'. Bron: Netflix
Door de ogen van de machtige Queen Charlotte volgen we in deze Bridgerton prequel haar huwelijk als jonge koningin met koning George. Een huwelijk dat niet alleen een groot liefdesverhaal is, maar ook zorgt voor verschuivingen binnen de gemeenschap. Het is het begin van de huidige sociale elite. Bekijk hier waar je vanaf 4 mei Queen Charlotte: A Bridgerton Story kunt streamen.

__Sanctuary (Netflix. 4 mei, serie, bingen)__Een wanhopige lastige jongen wordt sumoworstelaar. Hij fascineert de fans met zijn eigenwijze instelling, maar brengt verwarring in de traditionele sport. Kijk ook de trailer.

Ed Sheeran: The Sum of it All (4 mei)

Disney+ (docu, bingen)

Internationale superster Ed Sheeran geeft in deze openhartige serie een kijkje in zijn leven. Bekijk hier waar je vanaf 4 mei Ed Sheeran: The Sum of it All kunt streamen.

Introducing: Selma Blair (HBO Max. 4 mei, docu, film) Een diep intieme en krachtige verkenning van het leven van actrice Selma Blair terwijl ze zich aanpast aan het leven met multiple sclerose en een reis van monumentale overgang verzoent. Kijk ook de trailer.

Kleinkinderen van de Oost (4 mei)

Prime Video (film)

Daan en Joenoes raakten bevriend als acteurs in speelfilm De Oost. Samen reizen ze terug naar Indonesië, in de voetsporen van hun grootvaders, die voor Nederland vochten tegen de Indonesische onafhankelijkheid. Hun reis confronteert ze met complexiteit van “goed en fout” en de blijvende impact van het koloniale verleden. Lees hier waar je Kleinkinderen van de Oost kunt kijken.

Slag om de Schelde (NPO Plus. 4 mei, film) Na de Nationale Herdenking te zien op NPO 3. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Kijk ook de trailer.

Spinning Gold (4 mei)

Bioscoop

Bron: Hero Entertainment
Nog voordat de disco regeerde, was er één platenlabel dat alles veranderde. Met Casablanca Records creëerde Neil Bogart – die werkelijk alles deed om een hit te scoren - het meest succesvolle, onafhankelijke platenlabel aller tijden. Een biografische muziekfilm en een feest van herkenning. Lees hier waar je de film Spinning Gold kunt kijken.

Savage Salvation (4 mei)

Bioscoop

Bron: The Avenue Entertainment
Een herstellende drugsverslaafde is verloofd met Ruby Red die ook een woelig verleden kent waarin drugs een grote rol spelen. Ze is echter aan het afkicken om een nieuw leven te beginnen. Tot ze een drugsdealer ontmoet die snode plannen heeft en haar dood veroorzaakt. Haar verloofde wil nu maar één ding: wraak. Actie en drama met onder andere acteur Robert de Niro op de titelrol. Lees hier waar je de film Savage Salvation kunt kijken.

The Flash, S9 (Netflix. 5 mei, serie, finale) Laatste aflevering van de serie The Flash, die aan zijn laatste seizoen bezig is. Wanneer een ramp met een deeltjesversneller een vernietigende storm veroorzaakt wordt forensisch onderzoeker Barry Allen geraakt door bliksem en belandt in een coma. Maanden later ontwaakt hij met een nieuw verkregen kracht, supersnelheid. Dankzij deze kracht verandert hij in de supersnelle beschermengel van Central City. Kijk ook de trailer.

Unicorn Warriors: Eternal (HBO Max. 5 mei, serie, wekelijks) De nieuwe bovennatuurlijke animatieserie van vijfvoudig Emmy winnende animator Genndy Tartakovsky. De serie volgt een team van helden die ontwaken om een onheilspellende kracht tot in de eeuwigheid te bestrijden. Kijk ook de trailer.

Operation Fortune: Ruse de guerre (5 mei)

Prime Video (film)

Bron: STXfilms
Regisseur Guy Ritchie (Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch) komt met misdaadkomedie die we al vaker van hem gezien hebben. De cast is fantastisch met onder andere Jason Statham, Aubrey Plaza, Hugh Grant en Josh Hartnett in de hoofdrollen. Lees hier waar je de film Operation Fortune kunt kijken.

Lees hier ook onze recensie van Operation Fortune.

Das Boot, S3 (5 mei)

NPO Plus (serie, bingen)

In het najaar van 1942 staat een nieuwe duikboot van de nazi’s, de U-612, op het punt om vanuit La Rochelle in Frankrijk te vertrekken voor zijn eerste missie. De kapitein is de zoon van een legendarische duikbootcommandant. Bekijk hier waar je Das Boot kunt streamen.

De serie is ook wekelijks te zien op NPO 2 en terug te kijken op NPO Start.

Silo (5 mei)

Apple TV+ (serie, wekelijks)

Rebecca Ferguson in 'Silo'. Bron: Apple TV Plus
Mannen en vrouwen leven ondergronds in een gigantische silo, waar strikte wetten gelden. De wereld bovengronds is vervuild en onbewoonbaar; de silo moet bescherming bieden. Bekijk hier waar je vanaf 5 mei Silo kunt streamen.

Harriet the Spy, S2 (Apple TV+. 5 mei, serie, wekelijks) Uitgesproken en altijd nieuwsgierig. Dat is de 11-jarige Harriet in een notendop. Maar als ze Harriet M. Welsch, schrijfster, wil worden, moet ze alles weten. En om alles te weten, moet ze iedereen bespioneren. Kijk ook de trailer.

Mi Vida (6 mei)

Netflix (film)

Loes Luca in 'Mi Vida'. Bron: Paradiso Entertainment
De Schiedamse kapster Lou heeft haar hele leven lang voor anderen gezorgd. Tijdens een taalcursus in Andalusië wordt ze voor het eerst sinds lange tijd met haar eigen dromen en onvervulde verlangens geconfronteerd. Haar lerares Spaans moedigt haar aan een nieuw leven in het zonnige Spanje te beginnen. Bekijk hier waar je Mi Vida kunt streamen.

Another Round (6 mei)

Netflix (film)

Acteur Mads Mikkelsen, Magnus Millang, Thomas Bo Larsen en Lars Ranthe in de film 'Druk'
Leraar Martin en zijn drie middelbare schoolcollega’s beginnen aan een apart experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. In navolging van een theorie die veronderstelt dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Lees hier waar je Another Round kunt kijken.

De Beentjes van Sint-Hildegard (Netflix. 6 mei, film) Jan is al 35 jaar getrouwd met Gedda. Zijn vrouw houdt zóveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan deze situatie, wanneer hij in een verzorgingstehuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden, en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten. Lees ook de recensie.

De Verraders USA (Videoland. 6 mei, bingen) Na versies in onder meer België en Engeland krijgt nu ook Amerika een eigen editie van dit zinderende en meeslepende format. Anders dan hier strijden in de VS beroemdheden en onbekenden samen om de prijzenpot, die kan oplopen tot maar liefst 250.000 dollar (237.000 euro).

My Massive Cock (7 mei)

Videoland

Mannen met uitzonderlijk grote penissen vertellen hoe dit hun leven heeft beïnvloed, van de gêne van starende mensen en problemen met kleding tot ongemakkelijke seks en zelfs het veroorzaken van verwondingen bij hun partners. Lees hier waar je My Massive Cock kunt kijken.

A Quiet Place (SkyShowtime. 7 mei, film) Als ze je kunnen horen, komen ze achter je aan. In deze angstaanjagend spannende thriller moet een gezin in stilte door het leven gaan om te ontsnappen aan mysterieuze wezens die op geluid jagen. Kijk ook de trailer.

Echte Gooische Moeders, S3 (8 mei)

Videoland (reality, wekelijks)

Bron: Videoland
De ‘Echte Gooische Moeders’ zijn met de terugkeer van Kimberly weer compleet en dat kan maar één ding betekenen: tijd voor een gloednieuw seizoen vol Gooische glamour! Bekijk hier waar je Echte Gooische Moeders kunt streamen.

Hart op de Juiste Plek (8 mei)

Videoland (film)

Stijn Fransen in 'Hart op de Juiste Plek'. Bron: Just Entertainment
De jonge en succesvolle Eve leeft haar droomleven. Een leuke baan als freelance trendwatcher, een toffe vriendengroep en samenwonend met haar knappe vriend Ricardo in de grote stad. Door een onverwachte gebeurtenis is ze ineens niet meer zeker van haar ogenschijnlijke onaantastbare geluk. Lees hier waar je vanaf 8 mei Hart op de Juiste Plek kunt kijken.

Der zwei seiten des abgrunds (HBO Max. 8 mei, serie, bingen) Een spannende Duitse politie-miniserie over agent Luise Berg of Wuppertal die afstevent op een onvermijdelijke catastrofe wanneer de moordenaar van haar dochter vervroegd wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Kijk ook de trailer.

My Sweet Monster [Buka. Moyo lyubimoe chudishche] (Netflix. 10 mei, film) Een koning kan maar niet geloven dat zijn geliefde dochter, prinses Barbara, jongvolwassen is. Hij probeert de prinses nog steeds te beschermen, maar de 16-jaar oude Barbara krijgt een woedeaanval tijdens een verjaardagsfeest. Terwijl iedereen afgeleid is, wordt de troon gegrepen door de sneaky postbode Weasel. Kijk ook de trailer.

African Queens: Cleopatra (Netflix. 10 mei, serie, bingen) Het tweede seizoen van deze documentaireserie draait om een van de meest bekende 'koninginnen' ooit, Cleopatra. Het leven van de Farao is bij vele bekend. Haar knappe uiterlijk en spannende liefdesverhalen verhullen het ware verhaal van haar leven, dat gaat over durf en intelligentie. Kijk ook de trailer.

Dance Brothers (Netflix. 10 mei, serie, bingen) Finse serie over twee broers die beroemde dansers willen worden en hun eigen club openen. Maar hun artistieke toewijding botst al snel met de zakelijke kant en hun band komt in gevaar. Kijk ook de trailer.

The Muppets Mayhem (10 mei)

Disney+ (serie, wekelijks)

Na 45 jaar rock-’n-roll maakt The Electric Mayhem, een epische, muzikale reis om eindelijk hun eerste studioalbum op te nemen geven. Met hulp van een gedreven, jonge platenbaas moet de eindeloos coole, iconische Muppet-rockband zich op orde krijgen als ze terechtkomen in de gestoorde, moderne muziekbiz en hun poging om eindelijk platina te halen. Bekijk hier waar je vanaf 10 mei Muppets Mayhem kunt streamen.

Ultraman, S3 (Netflix. 11 mei, bingen) Shinjiro Hayata heeft moeite met het in toon houden van zijn krachten en dat hij wordt gezien als een bedreiging van de mensheid. Maar dat is niet alles voor Hayata, want naast zijn eigen problemen zal hij ook nog een aantal nieuwe vijanden tegen het lijf lopen. Kijk ook de trailer.

Lady Gucci: the story of Patrizia Regianni (HBO Max. 11 mei, docu, film) Patrizia Regianni vertelt haar eigen verhaal in deze documentairefilm over haar leven, haar huwelijk met Maurizio Gucci en de nachtmerrie die volgde. Kijk ook de trailer.

1985 (11 mei)

NPO Plus (serie, bingen)

Bron: EyeWorks
De serie speelt zich af in de woelige jaren 80, toen de Bende van Nijvel volop terreur zaaide. De reeks volgt drie jongvolwassenen die terechtkomen in het oog van de storm die België toen op zijn kop zette, wanneer de bende brutale overvallen pleegt en spanningen tussen de onderzoekers verhinderen om de zaak op te lossen. Bekijk hier waar je vanaf 11 mei 1985 kunt streamen.

Nu al beschikbaar op NPO Plus, vanaf 11 mei wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start.

Bros (11 mei)

SkyShowtime (film)

Billy Eichner en Luke Macfarlane in 'Bros'. Bron: Universal
Een romantische komedie over twee mannen - Bobby en Aaron genaamd - met bindingsangst die een relatie krijgen en er het beste van proberen te maken. Lees hier waar je vanaf 11 mei Bros kunt kijken.

Beau is Afraid (11 mei)

Bioscoop

De combinatie van Midsommar-regisseur Ari Aster en filmstudio A24 is meestal goud en als dan ook nog meesteracteur Joaquin Phoenix de hoofdrol speelt zou het goed moeten komen. Lees hier waar je de film Beau is Afraid kunt kijken.

Book Club: The Next Chapter (11 mei)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures International
Acteerveteranen Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen en Mary Steenburgen zijn terug in een nieuwe komedie die met het verhaal naar het zonnige Italie vertrekken. Het vervolg op de succesvolle productie Book Club uit 2018. Lees hier waar je de film Book Club: The Next Chapter kunt kijken.

Knights of the Zodiac (11 mei)

Bioscoop

Bron: Sony Pictures Releasing International
Actie en fantasie met Madison Iseman en actrice Famke Janssen in de hoofdrol. Het verhaal gaat over Seiya, een eigenzinnige tiener die op zoek is naar zijn ontvoerde zus en ondertussen in zijn inkomen voorziet door te vechten om geld. Lees hier waar je de film Knights of the Zodiac kunt kijken.

Eismayer (11 mei)

Bioscoop

Bron: Loco Films
Het verhaal gaat over sergeant-majoor Eismayer. Hij is de meest gevreesde trainingsofficier in het Oostenrijkse leger, heeft een geheim dat hij zorgvuldig verbergt: hij is homoseksueel. Wanneer hij verliefd wordt op een rekruut, wordt zijn heteronormatieve bestaan op zijn kop gegooid. Lees hier waar je de film Eismayer kunt kijken.

Little Richard: I Am Everything (11 mei)

Bioscoop

Bron: Magnolia Pictures
Als Magnolia Pictures, HBO Max en CNN Films de handen in één slaan zijn de verwachtingen hoog gespannen. Deze muziekdocumentaire over de legendarische zanger en pianist Little Richard. Lees hier waar je de film Little Richard: I Am Everything kunt kijken.

The Mother (12 mei)

Netflix (film)

Jennifer Lopez in 'The Mother'. Bron: Netflix
Terwijl ze op de vlucht is voor gevaarlijke aanvallers, komt een huurmoordenaar tevoorschijn om haar dochter te beschermen die ze eerder in haar leven heeft verlaten. Lees hier waar je vanaf 12 mei The Mother kunt kijken.

Black Knight (12 mei)

Netflix (serie, bingen)

Bron: Netflix
In een sombere toekomst die is verwoest door luchtvervuiling, hangt het voortbestaan van de mensheid af van de Black Knights, een groep wel heel bijzondere bezorgers. Bekijk hier waar je vanaf 12 mei Black Knight kunt streamen.

Queer Eye, S7 (Netflix. 12 mei, bingen) De Fab Five helpt ook dit seizoen weer zeven personen die op zoek zijn naar een verandering in hun leven. Door de Fab Five zullen ze geholpen worden in hun zoektocht naar een eigen kledingstijl, een echte thuis, een gezonde huid, een gebalanceerd eetpatroon en een gezonde geest. Lees alles over Queer Eye.

Mulligan (Netflix. 12 mei, serie, bingen) In deze satirische comedy wordt de aarde grotendeels verwoest door aliens. Kunnen een paar overlevenden Amerika opnieuw opbouwen en een betere toekomst creëren? Kijk ook de trailer.

Crater (12 mei)

Disney+ (film)

Bron: Disney Plus
Na de dood van zijn vader gaat een jongen die opgroeit in een mijnkolonie op de maan op reis om een legendarische krater te verkennen, samen met zijn vier beste vrienden, voordat hij definitief wordt verplaatst naar een andere planeet. Lees hier waar je vanaf 12 mei Crater kunt kijken.

Mariachis (HBO Max. 12 mei, serie, wekelijks) Mexicaanse Max Original-serie over de manier waarop Mexicaanse tradities in leven worden gehouden door muziek. Kijk ook de trailer.

The Power (Prime Video. 12 mei, serie, finale) Plotseling, en zonder waarschuwing, ontwikkelen alle tienermeisjes ter wereld de kracht om mensen naar believen te elektrocuteren. Het is erfelijk, het is ingebouwd en het kan hen niet worden afgenomen.

A Town Called Malice (12 mei)

SkyShowtime (serie, aflevering 1-3)

Deze bedwelmende cocktail van misdaadthriller en familiesaga uit de vroege jaren tachtig volgt de Lords, een familie van voormalige gangsters uit Zuid-Londen die onderaan de criminele voedselketen zijn beland en daar niet al te blij mee zijn. Wanneer ze na een territoriumstrijd naar de Spaanse Costa Del Sol vluchten, beseffen de Lords dat dit een gouden kans is om zichzelf opnieuw uit te vinden en hun vroegere glorie te herstellen. Bekijk hier waar je vanaf 12 mei A Town Called Malice kunt streamen.

Rabbit Hole (SkyShowtime. 12 mei, serie, finale) Deze spionagethriller vertelt het verhaal van John Weir (Kiefer Sutherland), meester in bedrog in de wereld van bedrijfsspionage. Weir wordt beschuldigd voor moord door krachten die hele bevolkingen beïnvloeden en controleren.

Still: A Michael J. Fox Movie (12 mei)

Apple TV+ (film)

Bron: Apple TV Plus
Volgt het leven van de geliefde acteur en advocaat Michael J. Fox, onderzoekt zijn persoonlijke en professionele triomfen en beproevingen, en wat er gebeurt als een ongeneeslijke optimist geconfronteerd wordt met een ongeneeslijke ziekte. Lees hier waar je vanaf 12 mei Still: A Michael J. Fox Movie kunt kijken.

City of Fire (Apple TV+. 12 mei, serie, wekelijks) In het drama wordt een NYU-student neergeschoten in Central Park op 4 juli 2003. Samantha is alleen; er zijn geen getuigen en zeer weinig fysiek bewijs. De band van haar vrienden speelt in haar favoriete club in het centrum, maar ze vertrekt om iemand te ontmoeten en belooft terug te komen. Dat doet ze nooit. Kijk ook de trailer.

Divorce Attorney Shin (Netflix. 13 mei, serie, finale) Een pianist die advocaat is geworden, probeert in de complexe wereld van echtscheidingen zijn cliënten met alle mogelijke middelen gelijk te stellen. Kijk ook de trailer.

High Desert (15 mei)

Apple TV+ (serie, wekelijks)

Peggy, een voormalige verslaafde, wil een nieuwe start maken na de dood van haar geliefde moeder, waarmee ze samenwoonde in het kleine woestijnstadje Yucca Valley, Californië. Ze neemt de levensveranderende beslissing om privédetective te worden. Bekijk hier waar je vanaf 15 mei High Desert kunt streamen.

Anna Nicole Smith: You Don't Know Me (Netflix. 16 mei, documentaire, film) Een onthullende documentaire met nooit eerder vertoonde beelden van het iconische Playboy- en Guess jeansmodel, dat in de jaren 90 een spoor naliet voor haar tragische dood op 39-jarige leeftijd. Kijk ook de trailer.

Ex On The Beach: Double Dutch, S9 (16 mei)

Videoland (reality, wekelijks)

Bron: MTV
De deuren van de villa worden opnieuw geopend voor Nederlandse en Belgische singles. Tijd om te ontspannen? Natuurlijk niet! De Tablet of Terror is ontwaakt uit zijn winterslaap en heeft extra veel zin om de vakantie van de singles te verzieken...De villa zal langzaam maar zeker volstromen met al hun exen. Bekijk hier waar je Ex on the Beach: Double Dutch kunt streamen.

McGregor Forever (Netflix. 17 mei, documentaireserie, bingen) Terwijl UFC-kampioen Conor McGregor aan het belangrijkste punt van zijn carrière begint, brengt McGregor Forever zijn epische reis terug naar de top van de UFC-ladder in kaart. Deze documentairereeks is een toegankelijke kijk op deze controversiële superster, samen met de diepere geschiedenis van wat hem tot dit punt heeft gebracht. Kijk ook de trailer.

Fanfik (Netflix. 17 mei, film) Poolse film over twee middelbare scholieren die een intense band vormen en proberen hun ware zelf te ontdekken en uit te drukken. Kijk ook de trailer

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (17 mei)

Disney+ (film)

Bron: Walt Disney Studios Motion Pictures
Het wachten is over! Eindelijk keren superheldenpartners Scott Lang (Paul Rudd) en Hope van Dyne (Evangeline Lilly) terug op het grote doek om hun avonturen als Ant-Man and The Wasp voort te zetten. Groot wordt klein en klein wordt groot in een visueel spektakel waar Madurodam nog een puntje aan kan zuigen. Lees hier waar je de film Ant-Man and the Wasp: Quantumania kunt kijken.

My Family (Disney+. 17 mei, serie, finale) Haruto Narusawa, de directeur van een videospelbedrijf, geniet van het leven in de welvarende badplaats Kamakura met zijn vrouw en jonge dochter. Dit gelukkige gezin overkomt een tragedie wanneer Haruto's dochter wordt ontvoerd.

Angel City (HBO Max. 17 mei, docu, serie) Een driedelige documentaireserie over het inspirerende verhaal van de Angel City Football Club, een Amerikaans vrouwelijk voetbalteam opgezet door o.a. Natalie Portman, en hun eerste seizoen in de National Women's Soccer League. Kijk ook de trailer.

XO, Kitty (18 mei)

Netflix (serie, bingen)

Spin-off in To All the Boys franchise. Tiener koppelaarster Kitty Song Covey denkt dat ze alles weet wat er te weten valt over liefde. Maar wanneer ze naar de andere kant van de wereld verhuist om zich te herenigen met haar langeafstandsvriendje, zal ze al snel beseffen dat relaties een stuk gecompliceerder zijn als je eigen hart op het spel staat. Bekijk hier waar je vanaf 18 mei XO, Kitty kunt streamen.

Fast X (18 mei)

Bioscoop

Riemen vast en trap het gaspedaal hard in, want Dom gaat naast een zomers barbecue met zijn 'familie' weer racen tegen de schurken van deze wereld. Maak je klaar voor vliegende auto's, rollende ballen en over-de-top chaos. Naast Vin Diesel krijgt dit deel nieuwe energie in de vorm van acteur Jason Momoa. Lees hier waar je de film Fast X kunt kijken.

Love Again (18 mei)

Bioscoop

Bron: Sony Pictures Releasing
Naast Priyanka Chopra Jonas en Sam Heughan is ook een opvallende rol voor Céline Dion in een nieuwe romantische komedie die misschien wel eens hit gaat worden in de Nederlandse bioscopen. Lees hier waar je de film Love Again kunt kijken.

Het Geheugenspel (18 mei)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Op het landgoed van de familie Deridder wordt het lijk gevonden van Nathalie; de destijds pas 16-jarige dochter die 25 jaar geleden verdween. De lugubere vondst maakt een einde aan jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht. Een Nederlandse thriller met topactrice Anna Drijver en Maarten Heijmans in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Het Geheugenspel kunt kijken.

Selling Sunset, S6 (Netflix. 19 mei, realityserie, bingen) Chrishell Stause en de Oppenheim broers zijn terug in seizoen zes van Selling Sunset. Ook dit seizoen zit weer vol drama, ook al is hoofd dramaqueen, Christine Quinn, er dit seizoen niet bij. Luxe woningen worden weer volop verkocht door deze 'perfect' uitziende cast. Kijk ook de trailer.

White Men Can't Jump (19 mei, serie, bingen) Jeremy, voormalig sterspeler wiens carrière vastliep vanwege blessures, gaat met tegenzin samenwerken met Kamal, een ooit veelbelovende speler die zijn eigen toekomst in de sport deed ontsporen. Kijk hier de trailer.

Spy/Master (19 mei)

HBO Max (serie, wekelijks)

De serie speelt zich af tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog. De spionageserie beslaat een week in het leven van het fictieve personage Victor Godeanu, de rechterhand en naaste adviseur van de Roemeense dictator Nicolae Ceaușescu. Godeanu is echter ook een geheim agent voor de KGB en moet Roemenië en Ceaușescu ontvluchten voordat hij wordt ontdekt. Bekijk hier waar je vanaf 19 mei Spy/Master kunt streamen.

Take a Chance (19 mei)

Prime Video (documentaireserie, bingen)

Bron: Prime Video
Take a Chance biedt een unieke en ongecensureerde blik in het brein van Gert van der Graaf, één van 's werelds beruchtste stalkers. De film volgt van der Graaf terwijl hij openhartig vertelt over zijn jeugdliefde voor ABBA-superster Agnetha Fältskog en hoe deze liefde uitgroeide tot een obsessie die zijn leven zou beheersen. Lees hier waar je Take a Chance kunt kijken.

Villeneuve Pironi: Racing’s Untold Tragedy (19 mei)

SkyShowtime (docu, film)

Bron: SkyShowtime
Gilles Villeneuve en Didier Pironi waren vrienden en teamgenoten. Ze reden allebei voor het legendarische Formule 1-team Ferrari tijdens de hoogtijdagen in de jaren 1980. Hun snelheidsdrang bracht hen samen, maar ze werden voorgoed uit elkaar gerukt door een historisch en controversieel moment in de tijd. Lees hier waar je vanaf 19 mei Villeneuve Pironi: Racing’s Untold Tragedy kunt kijken.

Yellowjackets, S2 (20 mei)

SkyShowtime (serie, wekelijks)

De serie volgt een voetbalteam van supergetalenteerde meiden die het (on)geluk hebben een vliegtuigcrash diep in de afgelegen noordelijke wildernis te overleven. De serie beschrijft een gecompliceerd maar succesvol team dat afglijdt in woeste waanzin en volgt tegelijkertijd de levens die ze bijna 25 jaar later leiden. Het verleden lijkt niet echt afgesloten en wat er in de wildernis begon is nog lang niet voorbij. Bekijk hier waar je vanaf 20 mei Yellowjackets kunt streamen.

Het eerste seizoen van Yellowjackets is ook te streamen vanaf 20 mei.

The Real Housewives of Beverly Hills, S12 (Videoland. 21 mei, reality, bingen) De befaamde huisvrouwen keren terug voor een nieuw seizoen gevuld met hun altijd turbulente vriendschappen, hun drukke gezinsleven en groeiende zakelijke ondernemingen. ‘The Real Housewives Of Beverly Hills’ biedt een kijkje in de wereld van luxe rijkdom en verwende privileges.

Love to love you, Donna Summer (21 mei)

HBO Max (docu, film)

Bron: HBO Max
Donna geeft een beeld van de vrouw, de artiest, de echtgenote en de moeder wiens iconische stem de muziek voor altijd veranderde. Een archief van exclusieve, niet eerder vertoonde film, home video, foto's, kunstwerken, persoonlijke audio en andere opnames vormen de levendige verkenning van het leven en de carrière van één van de meest buitengewone artiesten die ooit een zaal op zijn grondvesten deed schudden. Lees hier waar je vanaf 21 mei Love to love you, Donna Summer kunt kijken.

The Blockchain Life (Prime Video. 22 mei, docuserie, bingen) In ‘The Blockchain Life’ duiken we in de volgende generatie van het internet: Web3. Deze
gedecentraliseerde versie van het web wil van het internet een vrije, onafhankelijke en transparante plek maken. Belangrijke onderdelen van Web3 zijn het gebruik van blockchains en cryptovaluta om een ongereguleerde plek te creëren voor haar gebruikers.

De IRT Affaire (Prime Video. 22 mei, docuserie, bingen) Hoe kon het gebeuren dat de Nederlandse Staat de grootste drugs importeur werd van de jaren 90? In de vierdelige documentaireserie ‘De IRT Affaire’ neem je een duik in de donkere, undercover wereld van het Interregionaal Recherche Team (IRT), een specialistisch politiekorps dat in 1988 werd opgericht om de georganiseerde misdaad in Nederland te bestrijden.

Fatal Attraction (22 mei)

SkyShowtime (serie, wekelijks)

Fatal Attraction is een diepgaande herinterpretatie van de klassieke psychoseksuele thriller en het culturele fenomeen uit de jaren ‘80. De serie verkent fatale aantrekkingskracht en tijdloze thema’s als huwelijk en overspel door de lens van moderne opvattingen over sterke vrouwen, persoonlijkheidsstoornissen en dwangmatige controle. Bekijk hier waar je vanaf 22 mei Fatal Attraction kunt streamen.

Merpeople (Netflix. 23 mei, serie, bingen) De vierdelige serie MerPeople laat zien dat er een keiharde wereld achter de glitter en glamour schuil gaat. Je beseft het misschien niet, maar de wereld van professionele zeemeerminnen is een lucratieve industrie met een waarde van een half miljard dollar.

Shazam: Fury of the Gods (23 mei)

HBO Max (film)

Bron: Warner Bros. Pictures
In deze heerlijk superheldenfilm wordt het verhaal van de tiener Billy Batson vervolgd, die door het uitspreken van het magische woord Shazam! verandert in zijn alter ego: de volwassen superheld Shazam. De Goden zijn woest! Met onder andere rollen voor Helen Mirren, Adam Brody natuurlijk Shazam!-held Zachary Levi. Lees hier waar je de film Shazam! Fury of the Gods kunt kijken.

American Born Chinese (24 mei)

Disney+ (serie, bingen)

Jin Wang is een doorsnee tiener die zijn sociale leven op de middelbare school combineert met zijn leven thuis als immigrant. Wanneer hij op school een nieuwe buitenlandse leerling ontmoet, wordt hij geconfronteerd met nog meer werelden. Bekijk hier waar je vanaf 24 mei American Born Chinese kunt streamen.

The Crossover (Disney+. 24 mei, serie, finale) De tienerbroers Josh en JB Bell worden algemeen gezien als basketbalfenomenen. Door middel van zijn lyrische poëzie vertelt Josh het verhaal van hun volwassen worden, op en naast het veld. Ondertussen proebeert hun vader, een voormalige professionele basketbalspeler, zich aan te passen aan het leven na het basketbal, en hun moeder eindelijk haar eigen dromen na te jagen. Kijk ook de trailer.

The Last Thing He Told Me (24 mei)

Apple TV+ (serie, finale)

Wanneer na een jaar huwelijk de man van Hannah - Owen genaamd - plotseling verdwijnt weet hij nog net een briefje naar haar te krijgen met de tekst 'Bescherm haar'. Hannah weet precies waar het briefje naar verwijst: Zijn zestienjarige dochter Bailey. Bekijk hier waar je The Last Thing He Told Me kunt streamen.

Lees hier onze eerste indruk recensie van The Last Thing He Told Me.

The Little Mermaid (24 mei)

Bioscoop

De prachtige actrice Halle Bailey schittert in een splinternieuwe live-action remake als zingende zeemeermin Ariel. Het wachten is over en we hebben er zin in! Lees hier waar je de film The Little Mermaid kunt kijken.

Fubar (25 mei)

Netflix (serie, bingen)

Arnold Schwartzenegger in 'Fubar'. Bron: Netflix
In Fubar, de eerste serie met Arnold Schwarzenegger, ontdekken vader en dochter dat hun hele relatie op een leugen is gebaseerd en dat ze allebei CIA-agenten zijn. Terwijl de twee hun krachten bundelen, draait de grappige actieserie om gezinsdynamiek en spionnen. Bekijk hier waar je vanaf 25 mei Fubar kunt streamen.

Renfield (25 mei)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures International
Renfield is zijn eeuwen als Dracula's lakei helemaal zat geworden en vindt een nieuw leven - en misschien zelfs verlossing - wanneer hij valt voor de pittige, eeuwig boze verkeersagente Rebecca Quincy. De koppen gaan rollen in deze bloederige horrorkomedie met naast topacteur Nicholas Hoult ook een rol voor Nicolas Cage als jawel: Dracula. Lees hier waar je de film Renfield kunt kijken.

About My Father (25 mei)

Bioscoop

Bron: The Searchers
Aangemoedigd door zijn verloofde neemt Sebastian zijn immigrant, kappersvader, Salvo, mee naar een gezellige weekendbijeenkomst met Ellie's superrijke en buitengewoon excentrieke familie. Deze maand acteur Robert De Niro nog een keer in de hoofdrol in een typische Amerikaanse komedie met leuke cast. Lees hier waar je de film About My Father kunt kijken.

Transfusion (25 mei)

Bioscoop

Bron: Saban Films
Een voormalig Special Forces-agent dringt de criminele onderwereld binnen om te voorkomen dat zijn enige zoon van hem wordt afgenomen. Een Australische misdaadthriller met Avatar-acteur Sam Worthington in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Transfusion kunt kijken.

Big George Foreman (25 mei)

Bioscoop

Als hekkensluiter dit sportdrama met de langste titel ooit: Big George Foreman: The Miraculous Story of the Once and Future Heavyweight Champion of the World waar weer rake klappen gaan vallen. Met Khris Davis als de legendarische bokser Big George in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Big George Foreman kunt kijken.

Blood & Gold (26 mei)

Netflix (film)

Bron: Netflix
De deserteur Heinrich is op weg naar zijn dochter als hij wordt tegengehouden door een SS-troep. Terwijl hij aan een boom hangt, wordt hij op de laatste seconde gered door de moedige boerin Elsa. De twee worden verenigd door hun gemeenschappelijke vijand en hun strijd voor gerechtigheid en hun families. De spannende en bloedige zoektocht naar een Joodse goudschat begint en brengt bittere geheimen aan het licht. Lees hier waar je vanaf 26 mei Blood & Gold kunt kijken.

Mijn vader is een vliegtuig (HBO Max. 26 mei, film) Het verhaal gaat over Eva. Ze lijkt alles te hebben: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Als haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Eva wordt steeds angstiger en begint de grip op de werkelijkheid te verliezen. Lees ook de recensie.

The Marvelous Mrs. Maisel, S5 (26 mei)

Prime Video (serie, finale)

Rachel Brosnahan in 'The Marvelous Mrs. Maisel'. Bron: Prime Video
Na het verbranden van alle schepen en het wegvallen van de tournee, hield Midge Maisel het vierde seizoen vol en bouwde ze haar carrière en reputatie opnieuw op. De laatste momenten van het seizoen bereikten een hoogtepunt toen Midge Carnegie Hall verliet en klaar was om iedere storm te doorstaan. Na een openbaring voor het besneeuwde billboard van The Gordon Ford Show is Midge klaar om "verder te gaan" en te vechten voor haar sterrendom - gewapend met haar snelle humor en scherpe tong, en niets meer te verliezen. Bekijk hier waar je The Marvelous Mrs. Maisel kunt streamen.

Lees ook onze serierecensie van The Marvelous Mrs. Maisel seizoen 5.

Succession (29 mei)

HBO Max (serie, finale)

Bron: HBO Max
De verkoop van mediaconglomeraat Waystar Royco aan tech-visionair Lukas Matsson komt steeds dichterbij. Het vooruitzicht van deze seismische verkoop veroorzaakt existentiële angst en verdeeldheid onder de Roys terwijl ze anticiperen hoe hun leven eruit zal zien zodra de deal is voltooid. Er ontstaat een machtsstrijd als de familie een toekomst afweegt waarin hun culturele en politieke gewicht ernstig wordt ingeperkt. Bekijk hier waar je Succession kunt streamen.

Lees de eerste indruk recensie van Succession seizoen 4. Een recensie over het volledige seizoen volgt ook op Gids.tv.

Barry, S4 (29 mei)

HBO Max (serie, finale)

Bron: HBO Max
Bill Hader schittert als Barry, een depressieve huursoldaat met lage huurprijs uit het Midwesten. Eenzaam en ontevreden in zijn leven, reist hij met tegenzin naar Los Angeles om een hit uit te voeren op een aspirant-acteur. De consequenties van het verleden achtervolgen Barry in het laatste seizoen: komt dit nog wel goed? Bekijk hier waar je Barry kunt streamen.

Lees ook onze serierecensie van Barry.

Raiders of the Lost Ark (31 mei)

Disney+ (film)

Harrison Ford als Indiana Jones in 'Raiders of the Lost Ark'. Bron: Universal
De avontuurlijke archeoloog Indiana Jones gaat op zoek naar de magische Ark des Verbonds, maar krijgt onderweg te maken met een stel ruige boeven. Het is het jaar 1936. Archeoloog Indiana Jones heeft in de jungle van Peru een gouden beeldje gevonden. Bekijk hier waar je Raiders of the Lost Ark kunt streamen.

Naast Raiders zijn ook Temple of Doom, The Last Crusade en Kingdom of the Crystal Skull op 31 mei te streamen op Disney+.

Ted Lasso S3 (31 mei)

Apple TV+ (serie, finale)

Ted Lasso is een American football-coach die naar Engeland verhuist als hij wordt aangenomen om een voetbalteam te leiden, ondanks dat hij geen ervaring heeft. Zal hij, met cynische spelers en een twijfelachtige stad, de Ted Lasso Way laten zien? Bekijk hier waar je Ted Lasso kunt streamen.

Lees hier onze eerste indruk recensie van Ted Lasso seizoen 3.

Actuele video's

Meer actuele video's