Deze films komen in mei 2023 in de Nederlandse bioscopen

Deze films komen in mei 2023 in de Nederlandse bioscopen
Met Guardians of the Galaxy Vol. 3 en meer

Film :

Deze maand - mei 2023 - verschijnen er weer uitstekende films in de bioscoop. Star-Lord, Gamora, Drax the Destroyer, Nebula, Mantis, Kraglin en Groot zijn weer terug in een nieuw avontuur waar de muziek zeker weer uit de speakers knalt, maar er is meer, veel meer. Gids.tv heeft de belangrijkste titels op een rij gezet.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten en in de bioscopen op Gids.tv.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (3 mei)

Bioscoop

We trappen af met Peter Quill, die nog steeds aan het bijkomen van het enorme verlies van Gamora. Een gevaarlijke missie die, als ze niet met succes wordt voltooid, mogelijk zou kunnen leiden tot het einde van de Guardians zoals we die kennen. Lees hier waar je de film Guardians of the Galaxy Vol. 3 kunt kijken.

Spinning Gold (4 mei)

Bioscoop

Bron: Hero Entertainment
Nog voordat de disco regeerde, was er één platenlabel dat alles veranderde. Met Casablanca Records creëerde Neil Bogart – die werkelijk alles deed om een hit te scoren - het meest succesvolle, onafhankelijke platenlabel aller tijden. Een biografische muziekfilm en een feest van herkenning. Lees hier waar je de film Spinning Gold kunt kijken.

Savage Salvation (4 mei)

Bioscoop

Bron: The Avenue Entertainment
Een herstellende drugsverslaafde is verloofd met Ruby Red die ook een woelig verleden kent waarin drugs een grote rol spelen. Ze is echter aan het afkicken om een nieuw leven te beginnen. Tot ze een drugsdealer ontmoet die snode plannen heeft en haar dood veroorzaakt. Haar verloofde wil nu maar één ding: wraak. Actie en drama met onder andere acteur Robert de Niro op de titelrol. Lees hier waar je de film Savage Salvation kunt kijken.

Beau is Afraid (11 mei)

Bioscoop

De combinatie van Midsommar-regisseur Ari Aster en filmstudio A24 is meestal goud en als dan ook nog meesteracteur Joaquin Phoenix de hoofdrol speelt zou het goed moeten komen. Lees hier waar je de film Beau is Afraid kunt kijken.

Book Club: The Next Chapter (11 mei)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures International
Acteerveteranen Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen en Mary Steenburgen zijn terug in een nieuwe komedie die met het verhaal naar het zonnige Italie vertrekken. Het vervolg op de succesvolle productie Book Club uit 2018. Lees hier waar je de film Book Club: The Next Chapter kunt kijken.

Knights of the Zodiac (11 mei)

Bioscoop

Bron: Sony Pictures Releasing International
Actie en fantasie met Madison Iseman en actrice Famke Janssen in de hoofdrol. Het verhaal gaat over Seiya, een eigenzinnige tiener die op zoek is naar zijn ontvoerde zus en ondertussen in zijn inkomen voorziet door te vechten om geld. Lees hier waar je de film Knights of the Zodiac kunt kijken.

Eismayer (11 mei)

Bioscoop

Bron: Loco Films
Het verhaal gaat over sergeant-majoor Eismayer. Hij is de meest gevreesde trainingsofficier in het Oostenrijkse leger, heeft een geheim dat hij zorgvuldig verbergt: hij is homoseksueel. Wanneer hij verliefd wordt op een rekruut, wordt zijn heteronormatieve bestaan op zijn kop gegooid. Lees hier waar je de film Eismayer kunt kijken.

Little Richard: I Am Everything (11 mei)

Bioscoop

Bron: Magnolia Pictures
Als Magnolia Pictures, HBO Max en CNN Films de handen in één slaan zijn de verwachtingen hoog gespannen. Deze muziekdocumentaire over de legendarische zanger en pianist Little Richard. Lees hier waar je de film Little Richard: I Am Everything kunt kijken.

Lees hier het artikel: deze films komen in april 2023 in de Nederlandse bioscopen.

Fast X (18 mei)

Bioscoop

Riemen vast en trap het gaspedaal hard in, want Dom gaat naast een zomers barbecue met zijn 'familie' weer racen tegen de schurken van deze wereld. Maak je klaar voor vliegende auto's, rollende ballen en over-de-top chaos. Naast Vin Diesel krijgt dit deel nieuwe energie in de vorm van acteur Jason Momoa. Lees hier waar je de film Fast X kunt kijken.

Love Again (18 mei)

Bioscoop

Bron: Sony Pictures Releasing
Naast Priyanka Chopra Jonas en Sam Heughan is ook een opvallende rol voor Céline Dion in een nieuwe romantische komedie die misschien wel eens hit gaat worden in de Nederlandse bioscopen. Lees hier waar je de film Love Again kunt kijken.

Het Geheugenspel (18 mei)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Op het landgoed van de familie Deridder wordt het lijk gevonden van Nathalie; de destijds pas 16-jarige dochter die 25 jaar geleden verdween. De lugubere vondst maakt een einde aan jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht. Een Nederlandse thriller met topactrice Anna Drijver en Maarten Heijmans in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Het Geheugenspel kunt kijken.

The Little Mermaid (24 mei)

Bioscoop

De prachtige actrice Halle Bailey schittert in een splinternieuwe live-action remake als zingende zeemeermin Ariel. Het wachten is over en we hebben er zin in! Lees hier waar je de film The Little Mermaid kunt kijken.

Renfield (25 mei)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures International
Renfield is zijn eeuwen als Dracula's lakei helemaal zat geworden en vindt een nieuw leven - en misschien zelfs verlossing - wanneer hij valt voor de pittige, eeuwig boze verkeersagente Rebecca Quincy. De koppen gaan rollen in deze bloederige horrorkomedie met naast topacteur Nicholas Hoult ook een rol voor Nicolas Cage als jawel: Dracula. Lees hier waar je de film Renfield kunt kijken.

About My Father (25 mei)

Bioscoop

Bron: The Searchers
Aangemoedigd door zijn verloofde neemt Sebastian zijn immigrant, kappersvader, Salvo, mee naar een gezellige weekendbijeenkomst met Ellie's superrijke en buitengewoon excentrieke familie. Deze maand acteur Robert De Niro nog een keer in de hoofdrol in een typische Amerikaanse komedie met leuke cast. Lees hier waar je de film About My Father kunt kijken.

Transfusion (25 mei)

Bioscoop

Bron: Saban Films
Een voormalig Special Forces-agent dringt de criminele onderwereld binnen om te voorkomen dat zijn enige zoon van hem wordt afgenomen. Een Australische misdaadthriller met Avatar-acteur Sam Worthington in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Transfusion kunt kijken.

Big George Foreman (25 mei)

Bioscoop

Als hekkensluiter dit sportdrama met de langste titel ooit: Big George Foreman: The Miraculous Story of the Once and Future Heavyweight Champion of the World waar weer rake klappen gaan vallen. Met Khris Davis als de legendarische bokser Big George in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Big George Foreman kunt kijken.

Bekijk hier het overzicht welke films er nu draaien in de Nederlandse bioscopen. Alle data hierboven zijn onder voorbehoud.

Actuele video's

Meer actuele video's