Recensie: Mafia Mamma is actiekomedie met Italiaans temprament, cupcakes en kogels

Recensie: Mafia Mamma is actiekomedie met Italiaans temprament, cupcakes en kogels
Met Toni Collette en Monica Bellucci

Film :

Vanaf 20 april is de film Mafia Mamma te zien in de bioscopen. De Australische actrice Toni Collette in een vrolijke maar ook geweldadige misdaadkomedie die niet kan kiezen tussen Amerikaanse cupcakes en Italiaanse pizza's. Lees hier de filmrecensie van Mafia Mamma.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Balbano versus Romano
Het verhaal gaat over een Amerikaanse vrouw - Kirsten genaamd - die het maffia-imperium van haar grootvader in Italië erft. Begeleid door de vertrouwde raadgever van het imperium overtreft ze op hilarische wijze ieders verwachtingen, inclusief die van haarzelf, als het nieuwe hoofd van het familiebedrijf.

Actrice Toni Collette (Kristin) en Monica Bellucci (Bianca) in de film 'Mafia Mamma'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 65% | IMDb ★ 5,5

Fans van de Australische actrice Toni Collette, die waanzinnig rollen heeft weggelegd in bijvoorbeeld Little Miss Sunshine en Hereditary, hebben een leuke tijd in het zonnige Italië. Het land is het perfecte decor voor kogelregens, een hevig verstoorde begrafenis en een maffiaoorlog die op het programma staan. De komedie in deze film kan de actrice erg goed aan met soms platte, geweldadige en hysterische scènes. De locaties zijn vaak prachtig, maar de actie weet vooral in de rommelige finale niet te overtuigen en de slappe special effects en klappertjespistolen doen dat geheel geen goeds. Toch heeft Mafia Mamma ook best een paar leuke momenten in huis die een tv-avondje thuis op de bank heel gezellig kunnen maken. Of je ervoor naar de bioscoop af moet reizen is vraag twee. Drie sterren.

Cast
Naast Toni Collette (Hereditary) en Monica Bellucci (Spider in the Web) zijn ook Sophia Nomvete (Wednesday), Giulio Maria Corso (Promises) en Dora Romano (The Hand of God) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Catherine Hardwicke (Red Riding Hood).

Vanaf 20 april 2023 is de film Mafia Mamma te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: komedie, actie, misdaad. Tijdsduur: 101 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's