Serierecensie: A Small Light is interessant en bij vlage ongemakkelijk

Serierecensie: A Small Light is interessant en bij vlage ongemakkelijk
Serie over het leven van Miep Gies

Film :

Vanaf dinsdag 2 mei staan de eerste twee afleveringen van A Small Light op Disney+. We kennen allemaal wel het verhaal van Anne Frank, maar we hebben een stuk minder kennis over de mensen die de familie Frank hielpen onderduiken: Miep Gies en haar man Jan. Daar willen de makers van deze serie verandering in brengen. Lees hier onze eerste indruk van A Small Light.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Andere kant van de boekenkast
De serie gaat over Miep Gies, de secretaresse van Otto Frank. Met de hulp van het Nederlandse verzet beschermden Miep en haar man de familie Frank en vele anderen tegen de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog. Misschien ben je bekend met het verhaal van Anne Frank en haar leven in het Achterhuis, maar dit is wat er gebeurde aan de andere kant van de boekenkast.

Bel Powley en Billie Boullet in 'A Small Light'. Bron: Disney

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 66% | IMDb ★ 8,0

Deze recensie gaat over de eerste twee afleveringen van A Small Light.

De serie heeft volgens de makers als doel 'de bijna mytische figuren een beetje menselijk te maken' en dat is ze goed gelukt. En toch wringt het soms een beetje: ondanks de goede bedoelingen is het soms wat ongemakkelijk om de overduidelijke Britse of Amerikaanse acteurs een stukje Duits (en later in de serie ook Nederlands) te horen spreken. Uiteraard is het al vreemd om de Nederlandse en Duitse personages zo perfect Engels te horen spreken, maar aangezien het een grote productie is kunnen we ze dat wel vergeven. De scène in het midden van deze aflevering tussen Miep en Otto Frank is er eentje die lang blijft hangen. Het is vooralsnog zeer interessante kost, die zeker niet taai is. 3,5 ster.

Cast
Naast Bel Powley (The Morning Show) spelen ook Liev Schreiber (Spotlight), Joe Cole (A Prayer Before Dawn), Amira Casar en Billie Boullet rollen in deze serie. Deze productie wordt geleid door Joan Rater (Rebel) en Tony Phelan (Grey's Anatomy).

Vanaf 2 mei 2023 zijn wekelijks twee nieuwe afleveringen van A Small Light te streamen op Disney+. Genre: drama. Totaal aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 55 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's