Serierecensie: Sweet Tooth seizoen 2 zoekt nog steeds naar balans tussen komedie en rauw randje

Serierecensie: Sweet Tooth seizoen 2 zoekt nog steeds naar balans tussen komedie en rauw randje
Met Christian Convery als Gus

Film :

Vanaf 27 april staat het tweede seizoen van Sweet Tooth op Netflix. De afgelopen tijd hebben we meerdere apocalypse series gezijn, waaronder The Last of Us. Over die serie komt deze absoluut niet heen, maar ze doen een goede poging. Lees hier de recensie van Sweet Tooth seizoen 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Ontsnappen
De serie draait om een hybride hertjongetje genaamd Gus. Hij raakt geheel onverwacht bevriend met een loner die Jepperd heet. In het tweede seizoen zijn Gus en zijn vrienden gevangen genomen en moeten zij vrij zien te komen. Maar tegen welke prijs?

Geboorte van Gus in 'Sweet Tooth'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 77% | IMDb ★ 7,8

Het blijft ontzettend lastig voor de serie om de juiste toon te vinden. Bijvoorbeeld tijdens het uitbreken van de hybride kinderen, waarbij er een soort sitcom-achtige humor ontstaat waar ze bij The 90s Show jaloers op zouden zijn, terwijl dat verder niets toevoegt aan het vervolg van het verhaal. Tegelijkertijd missen we ook de scherpe randen die we in het eerste seizoen nog wel zagen. Waar we in onze recensie voor seizoen 1 nog voorspelde dat de serie zijn toon wel zou vinden, is dat dus nog steeds niet gebeurd. En toch is een derde seizoen absoluut niet iets waar wij nee tegen zullen zeggen. 3 sterren.

Cast
Christian Convery (Playing With Fire), Nonso Anozie (Artemis Fowl) en Adeel Akhtar (Enola Holmes) spelen rollen in deze serie. Deze productie is geleid door Jim Mickle (Stake Land).

Vanaf 27 april 2023 is Sweet Tooth seizoen 2 te streamen op Netflix. Genre: fantasie, drama. Aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's