The Passion Hemelvaart op donderdag 18 mei live op tv en online

The Passion Hemelvaart op donderdag 18 mei live op tv en online
Tweede editie van muziekevenement in Bolsward en Sneek

Kijktip :

The Passion is al jaren een groot succes op Witte Donderdag, vlak voor Pasen. Donderdag 18 mei krijgt dat evenement voor de tweede keer een vervolg met The Passion Hemelvaart. KRO-NCRV en de Protestantse Kerk Nederland willen de kijker kennis laten maken met het verhaal van Hemelvaart, het ultieme verhaal die een verrassende nieuwe lading zal krijgen.

The Passion Hemelvaart gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Het verhaal van vertouwen gaat verder
Na The Passion is het beroemde Bijbelse verhaal niet afgelopen. Gelukkig maar, de dood van Jezus blijkt niet het einde te zijn! Op deze Hemelvaartsdag kun je kijken naar wat er daarna gebeurt. De volgelingen van Jezus zitten, verteerd door groot verdriet, bij elkaar. Wat moeten ze nu? Ik zal weer opstaan uit de dood, had Jezus gezegd. Maar dat zijn ze even vergeten. Maria Magdalena moet hen wakker schudden.

Acteur Dragan Bakema (Pontius Pilatus) en zijn vrouw en nieuw personage (Claudia) vertolkt door actrice Nhung Dam.

Cast
Nieuw dit jaar is dat The Passion Hemelvaart uit een andere stad komt dan The Passion met Pasen. The Passion was in Harlingen. De Hemelvaart-editie komt vanuit twee andere steden, namelijk het Friese Bolsward en Sneek. In een muzikale en moderne vertelling, met dezelfde cast gaat het verhaal verder met belangrijke rollen voor Bertrie Wierenga (Maria Magdalena), Dragan Bakema (Pilatus) en Nhung Dam (Claudia).

The Passion Hemelvaart 2023 is donderdag 18 mei om 20.30 uur te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. Na afloop kun je The Passion Hemelvaart terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's