Serierecensie: Amerikaanse docu Merpeople over bizarre wereld van onderwaterartiesten

Serierecensie: Amerikaanse docu Merpeople over bizarre wereld van onderwaterartiesten
Mensen met één passie: de beste en mooiste zeermeermin of zeemeerman worden

Film :

Vanaf 23 mei is de serie Merpeople te zien op Netflix. Nu Disney's The Little Mermaid (lees hier onze filmrecensie) in première is gegaan in de Nederlandse bioscopen zijn meermannen en -minnen weer populair. Netflix duikt ook in deze onderwaterwereld over echte mensen die dromen de ultieme zeemeermin- of man te zijn of te worden. Lees hier de serierecensie van Merpeople.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Fintastic" en "mermazing"
Welkom in de bijzondere en fascinerende wereld van het professionele zeemeerminnen, waar de passie van mensen voor zwemmen met vinnen is ontploft tot een industrie van een half miljard dollar.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 5,8

We volgen in deze kleurrijke documentaire onder andere 'Splish-Splash on 'em: The Blixunami' en de onzekere Brittany Sparkles in een wereld van onderwaterartiesten. Deze documentaire van de Oscarwinnende regisseur Cynthia Wade (bekend van de korte film The Flagmakers) vertelt vooral het verhaal rond het opleidingcentrum Mertailor, waar mensen de kneepjes van het vak leren. Ook zien we talentjachten en een heus zeermeerminnencongres, waar honderden mensen bij elkaar komen in vaak de mooiste kostuums. Voor diegene die wel van een verkleedpartij houden is deze serie, die zich verrassend vaak in een donkere wereld begeeft, zeker een aanrader. Drie sterren.

Cast
Naast Morgana Alba en Eric Ducharme zijn onder andere ook Brittany Sparkles en Tristan Red River Merman in deze documentaire te zien. Deze productie is gemaakt door Cynthia Wade (The Flagmakers)

Vanaf 23 mei 2023 is de serie Merpeople te zien op Netflix. Genre: documentaire. Deze serie bevat 4 afleveringen van ongeveer 45 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's