Recensie: in The Little Mermaid zwemt de prachtige Halle Bailey je hart in

Recensie: in The Little Mermaid zwemt de prachtige Halle Bailey je hart in
Met heerlijke schurkenrol voor actrice Melissa McCarthy als Ursula

Film :

Vanaf 24 mei is de film The Little Mermaid te zien in de bioscopen. Regisseur Rob Marshall (Mary Poppins Returns en Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) maakt na bijna 35 jaar een live-action versie van de klassieker die bij zoveel mensen zo geliefd is. We kunnen gelukkig opgelucht adem halen: het resultaat is mierzoet maar erg leuk. Lees hier de filmrecensie van The Little Mermaid.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

'Under the Sea'
Deze film vertelt het beroemde verhaal van Ariel, een jonge zeemeermin die dolgraag meer wil weten over de wereld buiten de zee. Wanneer ze die wereld bezoekt, valt ze als een blok prins Eric en neemt ze grote risico’s om haar hart te volgen.

Actrice Melissa McCarthy as Ursula in de film 'The Little Mermaid'

Beoordeling van Gids,tv: ★★★

Entertainment-score: 65% | IMDb ★ 5,9

Wie de live-action versie van de The Lion King heeft gezien, weet misschien nog dat we erg moesten wennen aan de pratende leeuwen. Dat is nu niet anders, want bij onder andere de vrolijke krab Sebastiaan - die het liedje 'Under the Sea' zingt in de kleurrijke en prachtige onderwaterwereld - moeten we erg wennen aan het emotieloze wezentje. Visueel valt er veel te genieten in een verhaal die trouw blijft aan de Disney-klassieker uit 1989. Het blijft allemaal braaf en netjes binnen de lijntjes. De magistrale Halle Bailey, die absoluut een fantastische hoofdrol vertolkt en zingt, lift het geheel wel flink op. Ook Melissa McCarthy (Ursula) en Javier Bardem (King Triton) zetten mooie rollen neer. Toch blaast de film je niet helemaal weg. Fans hebben wel een leuke tijd. Drie sterren.

Cast
Naast Halle Bailey (The Color Purple) zijn ook Jonah Hauer-King (World on Fire), Javier Bardem (Skyfall) en Melissa McCarthy (Thor: Love and Thunder) te zien in deze film. Ook zijn de stemmen te horen van Daveed Diggs (Wonder), Awkwafina (The Farewell) en Jacob Tremblay (Room) te horen. Deze productie is geregisseerd door Rob Marshall (Mary Poppins Returns).

Vanaf 24 mei is de film The Little Mermaid te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: musical, familie, romantiek. Tijdsduur: 135 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's