Nieuw seizoen College Tour start zondag 28 mei op NPO 2 met Sigrid Kaag

Nieuw seizoen College Tour start zondag 28 mei op NPO 2 met Sigrid Kaag
Vragenvuur voor eerste vrouwelijke minister van Financiën

Kijktip :

In de aftrap van het nieuwe seizoen van College Tour is het de twijfelachtige eer aan Sigrid Kaag om aan te schuiven bij Twan Huys. Zij zal een fiks vragenvuur om haar oren krijgen in het praatprogramma, waarin studenten vragen mogen stellen aan de gast. De nieuwe reeks van College Tour start zondag 28 mei op NPO 2.

Dit zijn de gasten van het jubileumseizoen van College Tour

Na lange tijd weer bezuinigen
Sigrid Kaag is vicepremier en de eerste vrouwelijke minister van Financiën. En het is een spannende tijd op politiek gebied. Voor het eerst in lange tijd moet er weer bezuinigd worden op de begroting, terwijl Kaag genoeg geld moet overhouden voor ambitieuze klimaatplannen, vluchtelingen en de ereschuld aan de inwoners van het aardbevingsgebied in Groningen.

Kaag wordt bedreigd
Naast de politieke uitdagingen krijgt Kaag op persoonlijk vlak ook veel te verduren. Als vrouwelijke politicus heeft ze te maken met veel online haat en bedreigingen en al meerdere keren kwamen inmiddels welbekende fakkeldragers haar opzoeken. Deze jubileumeditie van College Tour is redelijk kort, want het bestaat maar uit vier afleveringen. Hierin komen wel weer een viertal spraakmakende gasten langs bij Twan, die het programma op één seizoen na nu al 15 jaar presenteert. Na Kaag schuiven Ola Källenius, Jutta Leerdam en Caroline van der Plas aan.

Het nieuwe seizoen van College Tour is vanaf zondag 28 mei wekelijks rond 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van College Tour terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's