Recensie: Kandahar met Gerard Butler is een bloedserieuze actiethriller en lange reis

Recensie: Kandahar met Gerard Butler is een bloedserieuze actiethriller en lange reis
Van de makers van Angel Has Fallen, Shot Caller en Greenland

Film :

Vanaf 8 juni is de film Kandahar te zien in de bioscopen. Acteur Gerard Butler heeft net zijn pilotenjas aan de kapstok gehangen (lees hier onze filmrecensie van Plane, die nu beschikbaar is op Prime Video) of het volgende project staat al weer klaar. Lees hier de filmrecensie van Kandahar.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Tom Harris
Het verhaal gaat over Tom Harris. Hij een undercover CIA-agent in Afghanistan. Door een lek in de inlichtingendienst wordt zijn verborgen identiteit en geheime missie onthuld. Na de ontmaskering moeten Tom en zijn vertaler, vast in het hart van vijandig gebied, een weg uit de woestijn vechten en een verzamelpunt in Kandahar bereiken.

Acteur Ali Fazal (Kahil Nasir) in de film 'Kandahar'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 59% | IMDb ★ 6,2

Regisseur Ric Roman Waugh en Gerard Butler werken na onder meer Angel Has Fallen en Greenland nu wederom samen in een actiethriller die gelukkig geen karikatuur van het onderwerp maakt. Het verhaal zou zijn afgeleid van de persoonlijke ervaringen van de filmschrijver Mitchell LaFortune als officier van de militaire inlichtingendienst die in de nasleep van de Snowden-lekken naar Afghanistan werd uitgezonden. Verwacht geen popcornknaller, hetgeen we meestal van Gerard Butler gewend zijn. De film mist bij vlagen wat vaart en weet niet altijd de boeien. Maar fans van Gerard Butler zitten de tijd gemakkelijk uit. 2,5 ster.

Cast
Naast Gerard Butler (Plane) zijn ook Navid Negahban (12 Strong), Ali Fazal (Fast & Furious 7), Olivia-Mai Barrett (The Man Who Fell to Earth), Nina Toussaint-White (Doctor Who) en Bahador Foladi (Tehran) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ric Roman Waugh (Angel Has Fallen en Greenland).

Vanaf 8 juni 2023 is de film Kandahar te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: drama, actie, thriller. Tijdsduur: 119 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's