Woensdag in Het mooiste meisje van de klas: Nancy werd eerste zwarte Miss Holland

Woensdag in Het mooiste meisje van de klas: Nancy werd eerste zwarte Miss Holland
Jaap Jongbloed bezoekt Nancy in New York

Kijktip :

Woensdag 21 juni draait de aflevering van Het mooiste meisje van de klas helemaal om Nancy Neede. De dochter van een Nederlandse moeder en Surinaamse vader heeft een bijzondere prestatie geleverd, in 1984 werd zij gekroond tot eerste zwarte Miss Holland.

Het mooiste meisje van de klas gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Discriminatie
“Dat je meer pigment hebt dan een ander maakt je niet anders”, zegt Nancy, die in haar jeugd te maken heeft gehad met discriminatie. Dat Nancy miss Holland werd was destijds niet alleen belangrijk voor de zwarte gemeenschap, maar ook voor haar eigen carrière…

Verhuizen naar New York
Nancy werd de 'mysterious lady' in een videoclip van zanger Billy Ocean en ze besloot om naar New York te verhuizen om de muze van modeontwerpster Oleg Cassini te worden. Maar het grote geld interesseert haar niet zo veel en ze besluit zich te richten op voor haar belangrijkere zaken, ook al moet ze hierdoor wat glamour inleveren. Jaap Jongbloed bezoekt Nancy in New York en ontdekt hoe het nu met haar gaat.

Het mooiste meisje van de klas is iedere woensdag om 21.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Het mooiste meisje van de klas terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's