Recensie: Indiana Jones and the Dial of Destiny is fatsoenlijke achtbaanrit met hoed en zweep

Recensie: Indiana Jones and the Dial of Destiny is fatsoenlijke achtbaanrit met hoed en zweep
Harrison Ford is terug!

Film :

Vanaf donderdag 28 juni draait de nieuwe film Indiana Jones and the Dial of Destiny in de Nederlandse bioscopen. We gaan genieten van een heerlijke weerzien met een karakter waar de liefhebbers van avonturenfilms al jaren, zeg gerucht decennia aan verknochten zijn geraakt. Lees hier de filmrecensie van Indiana Jones and the Dial of Destiny.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Naziactiviteiten
Het is 1969, het hoogtepunt van de ruimterace tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. Vele wetenschappers aan de Amerikaanse kant hebben een nazistische achtergrond. Indiana Jones heeft zijn zinnen erop gezet om dergelijke naziactiviteiten en intenties aan het licht te brengen in hun zogenaamd wetenschappelijk werk voor de maanlanding. Hierin wordt Jones bijgestaan door zijn peetdochter Helena en zijn oude vriend Sallah.

Harrison Ford als Henry Indiana Jones in Indiana Jones and the Dial of Destiny. Bron: Disney

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 6,6

Indiana Jones is wat ons betreft het ultieme avonturenkarakter in Hollywood, dat hebben de drie eerste films (en misschien Crystal Skull ook wel een klein beetje) wel bewezen. Henry Jones wordt vergezeld door zijn petekind, die prima wordt gespeeld door Phoebe Waller-Bridge. Vooral de schurk van Mads Mikkelsen is een teogevoegde waarde aan deze film. Sommige actiescènes zijn een beetje te lang, waardoor je aandacht (die tegenwoordig toch al zo kort is) elders komt te liggen. Het is een genot om Harrison Ford weer terug te zien in de rol waar hij zo'n beetje voor geboren is, en dan ook nog eens in absolute topvorm. Nog één laatste keer. 3,5 ster.

Cast
Naast Harrison Ford (Shrinking) en Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) spelen ook Mads Mikkelsen (Doctor Strange), Toby Jones (Empire of Light) en Antonio Banderas (Puss in Boots: The Last Wish) in deze film. Deze productie is geregisseerd door James Mangold (Logan).

Vanaf 28 juni 2023 is Indiana Jones and the Dial of Destiny te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: avontuur, actie, historie. Tijdsduur: 154 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's