Recensie: Elemental is wonderschoon en verbluffend, maar standaard romcom

Recensie: Elemental is wonderschoon en verbluffend, maar standaard romcom
Animatiefilm in gloednieuwe wereld

Film :

Vanaf woensdag 12 juli draait de nieuwe film Elemental in de Nederlandse bioscopen. Pixar is een studio die bekend staat om experimenten en daarom is het misschien niet zo gek dat de studio nog nooit een romcom gemaakt heeft. Nu doen ze dat wel. Lees hier de filmrecensie van Elemental.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Relaties als water en vuur
Wade gaat met de stroom mee, Ember is een vurig persoon. Ze zijn beide jongvolwassenen die in hun stad wonen en elkaar tegen het lijf lopen. Ondanks hun fundamentele verschillen ontwikkelen de twee echter een band wanneer ze ontdekken dat ze qua innerlijk nog best overeenkomen.

Ember/Leah Lewis en Wade/Mamoudo Athie in 'Elemental'. Bron: Pixar Studios/Disney

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 65% | IMDb ★ 7,1

Pixar voelt de hete adem in de nek van Dreamworks en Sony Animation, die met hun recente pogingen (Spider-Verse en de Puss in Boots sequel) proberen dichterbij te komen. Toch laat de studio met Elemental weer zien niet af te willen van hun status 'marktleider'. De film ziet er namelijk weer wonderschoon uit, de details zijn zeer rijk en de visuele grapjes zijn ook niet op één hand te tellen. Toch kunnen we niet anders concluderen dat het zo hier en daar een beetje voelt als een 'check all the boxes' film, waarbij alles wat Pixar ooit heeft grootgemaakt toch weer even wordt nagedaan. Dat wordt uiteraard versterkt door het feit dat het romcom aspect iets is dat we al veel gezien hebben, ook in animatiefilms. We hebben geen moment twijfel over een goede afloop. Dat is jammer, want naast experimentele animatietechnieken maakt een experimenteel verhaal een Pixar film echt tot een topper. Voor Elemental komen we niet verder dan 3,5 ster.

Cast
Naast Leah Lewis (The Half of It) en Mamoudou Athie (Underwater) spreken ook ook Ronnie del Carmen (Soul), Catherine O'Hara (Home Alone) en Shila Ommi (Charlie Wilson's War) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Peter Sohn (The Good Dinosaur).

Vanaf 12 juli 2023 is Elemental te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: romantiek, komedie. Tijdsduur: 102 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's