Dune: Part Two in maart in de bioscoop: wanneer en waar kijk je de film?

Dune: Part Two in maart in de bioscoop: wanneer en waar kijk je de film?
Langverwachte tweede deel van tweeluik

Film :

Denis Villeneuve is dit najaar terug met het tweede deel van het epos Dune, voor het gemak getiteld Dune: Part Two. Op donderdag 29 februari is de film te zien in de Nederlandse bioscopen. Gids.tv heeft het overzicht.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken in de bioscoop en op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Eerste deel
Het eerste deel van het tweeluik Dune was een gigantisch succes in de bioscopen en is sinds de release van HBO Max in Nederland te zien op de streamingdienst. In juli 2023 is de film ook toegevoegd aan het aanbod van Prime Video.

Deel drie?
Het tweede deel is een direct vervolg op Dune en gaat dus verder waar het verhaal eindigde: Paul Atreides start zijn reis met de liefde van zijn leven Chani en de rest van de Fremen terwijl hij probeert wraak te nemen op de mensen die zijn familie proberen kapot te maken. Daarbij moet hij een toekomst voorkomen die alleen hij kan zien aankomen. Overigens komt er ook een deel 3, maar die zal waarschijnlijk gebaseerd zijn op het vervolgboek Dune: Messiah.

Cast
In het eerste deel zagen we al rollen voor Timothée Chalamet (Wonka), Rebecca Ferguson (Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One), Josh Brolin (Deadpool 2), Dave Bautista (Guardians of the Galaxy Vol. 3) en Zendaya (Challengers). In dit tweede deel zien we onder meer Austin Butler (Elvis), Florence Pugh (Oppenheimer) en Christopher Walken (Wild Mountain Thyme) nieuw toegevoegd aan de cast. De regie is opnieuw in handen van Denis Villeneuve (Blade Runner 2049).

Vanaf 29 februari 2024 is Dune: Part Two te zien in de Nederlandse bioscopen. Dune (Part One) is te streamen bij HBO Max en Prime Video. Genre: science fiction, drama. Tijdsduur: 195 minuten (Part Two), 155 minuten (Part One).

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV