Recensie: Bird Box Barcelona brengt apocalyptische horror met Spaans temperament op Netflix

Recensie: Bird Box Barcelona brengt apocalyptische horror met Spaans temperament op Netflix
Met Mario Casas, Diego Calva en Georgina Campbell

Film :

Vanaf 14 juli is de film Bird Box Barcelona te zien op Netflix. In 2018 was de film Bird Box een enorm succes op de streamingdienst met de vuurrode N. Mede door de hoofdrol van de Amerikaanse actrice Sandra Bullock werd de film aardig enthousiast ontvangen. Gaat deze Spaanse spin-off dat succes evenaren? Lees hier de filmrecensie van Bird Box Barcelona.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Fear the ones who see.
Nadat een mysterieuze en duistere kracht de wereldbevolking heeft uitgedund, moet Sebastian samen met zijn dochter Anna in de verlaten straten van Barcelona zien te overleven. Ze zijn op zoek naar een veilige plek en werken hiervoor samen met andere overlevenden, hoewel ze die niet volledig vertrouwen. Al snel blijkt dat deze duistere kracht niet de enige vijand is.

Actrice Michelle Jenner en Mario Casas in de film 'Bird Box Barcelona'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 5,5

De film is een spin-off van de post-apocalyptische horrorfilm Bird Box uit het jaar 2018, maar is geen direct vervolg. Dus kun je deze mysterieuze horror prima starten als je de eerste film niet gezien hebt. Bird Box Barcelona start spectaculair met een paar aardige special effects in horror, stunts en actie. Maar héél sterk wordt het allemaal niet. De cast met enkele bekende namen - onder andere Diego Calva en Georgina Campbell - weten de film toch net dat extra te geven. De blinddoekscènes en het gekreun dat daarbij gepaard gaat doen weinig nieuws en brengen weinig verrassingen in deze typische Netflix productie. Niet slecht, maar goed wordt het ook niet. 2,5 ster.

Cast
Naast Mario Casas (The Innocent) zijn ook Diego Calva (Babylon), Alejandra Howard (Fatima), Georgina Campbell (Barbarian), Naila Schuberth (Dear Child) en Leonardo Sbaraglia (Wild Tales) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door David Pastor en Àlex Pastor (The Occupant).

Vanaf 14 juli 2023 is de film Bird Box Barcelona te zien op Netflix. Genre: sciencefiction, horror, drama. Tijdsduur: 110 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's