Recensie: in Barbie steelt Ryan Gosling de show in het roze glitterfeest van het jaar

Recensie: in Barbie steelt Ryan Gosling de show in het roze glitterfeest van het jaar
Van de makers van Lady Bird en Little Women

Film :

Vanaf 19 juli is de film Barbie te zien in de bioscopen. We kunnen nu al voorspellen dat deze productie één van de meest succesvolle films van dit jaar gaat worden. Maar maakt deze film met prachtige Margot Robbie en Ryan Gosling de enorme hype ook echt waar? Lees hier de filmrecensie van Barbie.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"She's everything. He's just Ken"
De film volgt een van de Barbies die in Barbieland woont. Het leven lijkt perfect te zijn, totdat ze in een existentiële crisis beland. Nadat ze op bezoek gaat bij 'rare Barbie' is ze genoodzaakt naar de echte wereld te gaan om er achter te komen wat haar platvoeten verklaart. Eenmaal in de echte wereld blijkt het sprookje helemaal niet perfect te zijn.

Acteur Ryan Gosling speelt Ken in de film 'Barbie'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 72% | IMDb ★ 7,8

Regisseur Greta Gerwig (bekend van de film Lady Bird) en producent en hoofdrolspeelster Margot Robbie slaan de handen ineen om de iconische barbiepop uit de speelgoeddoos te trekken en een kleurrijk avontuur aan te gaan. Visueel is er veel te genieten, want de enorme sets, waanzinnige kostuums en sfeer is om door een ringetje te halen. Barbie heeft zeker een paar grappige momenten, met name als Ryan Gosling's Ken zijn dansmoves laat zien én als verteller van het verhaal Helen Mirren van zich laat horen. De cast is fantastisch in een feministisch feestje met een maatschappijkritische boodschap. Helaas komt die belangrijke boodschap niet sterk uit de roze verf en slaat juist die boodschap de plank uiteindelijk toch mis. En we missen de ruwe rand die de film zo nodig had en dat is echt eeuwig zonde. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Margot Robbie (Babylon) en Ryan Gosling (La La Land) zijn ook America Ferrera (Dumb Money), Will Ferrell (Spirited), Kate McKinnon (Bombshell) en Kingsley Ben-Adir (Bob Marley: One Love) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd en geschreven door Greta Gerwig (Lady Bird).

Vanaf 19 juli is de film Barbie te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: komedie, fantasie. Tijdsduur: 114 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's