Recensie: Meg 2: The Trench is ongeloofwaardige B-film met bizar grote Megalodons op ramkoers

Recensie: Meg 2: The Trench is ongeloofwaardige B-film met bizar grote Megalodons op ramkoers
Met Jason Statham en Jing Wu

Film :

Vanaf 3 augustus is de film Meg 2: The Trench te zien in de bioscopen. Het is al weer vijf jaar geleden dat blockbuster The Meg (2018) zijn eerste slachtoffers maakte op het witte doek. Weet dé Britse actieheld Jason Statham alias Jonas Taylor met deze film de voorganger te overtreffen? Lees hier de filmrecensie van Meg 2: The Trench.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Megalodon 2.0
Het verhaal gaat verder over de ervaren diepzeeduiker Jonas Taylor. Hij leidt een moedig onderzoeksteam tijdens een duik in de diepste oceaan. Hun reis verandert in grote chaos door een kwaadaardige mijnoperatie die hun missie bedreigt en hen dwingt te vechten voor overleving. In een zenuwslopende race tegen de klok, nemen Jonas en zijn team het op tegen prehistorische megalodons en meedogenloze milieuplunderaars.

Bron: Warner Bros. Holland

Beoordeling van Gids.tv: ★½

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 5,8

Wij hebben acteur Jason Statham zeker hoog zitten. In films als de Transporter, Hobbs & Shaw en de verschillende Guy Ritchie films laat hij zien dat hij - zeker als het gaat om het ruige vechtwerk - een eindje kan meekomen. Met een paar klappen ben je er echter nog niet, laat deze film wel zien. Wie (de eerste film) The Meg niet heeft gezien hoeft niet te treuren als je de bioscoopzaal betreedt voor dit deel twee met als titel The Trench. Het zeer magere verhaal is prima te volgen, ook zonder het eerste deel. De expeditie beslaat zeker een uur en een kwartier van de film en is slaapverwekkend, humorloos en bijna saai, met onder andere een vrij ongeloofwaardige wandeling op de oceaanbodem. Pas in de finale barst de grote ellende los, met als hoogtepunt het prehistorisch roofdier dat op een waterfiets met badgasten herkauwt. Bovendien kan het jongere publiek ook mee, want bloed en afgebeten ledermaten zijn zelden of nooit te zien. Anderhalve ster.

Cast
Naast Jason Statham (Expend4bles) en Wu Jing (The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor) zijn ook Shuya Sophia Cai (The Meg), Sergio Peris-Mencheta (Rambo: Last Blood), Skyler Samuels (Scream Queens) en Cliff Curtis (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ben Wheatley (Doctor Who).

Vanaf 3 augustus is de film Meg 2: The Trench te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: actie, science fiction, komedie. Tijdsduur: 116 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's