Nederland – Zuid-Afrika live op tv en online (achtste finale WK vrouwenvoetbal)

Nederland – Zuid-Afrika live op tv en online (achtste finale WK vrouwenvoetbal)
Gaan Oranje Leeuwinnen naar de kwartfinale?

Sport :

We kunnen toch wel zeggen dat het toernooi tot op heden verrassend is verlopen voor de Oranje Leeuwinnen in Australië en Nieuw-Zeeland. Nadat ze eerste zijn geworden in hun poule nemen ze het in de achtste finale op tegen een andere verrassing: Zuid-Afrika. De wedstrijd tussen Nederland en Zuid-Afrika is op 6 augustus te zien op NPO 1 en online via NOS.nl en een livestream bij Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten Nederland – Zuid-Afrika

De samenvatting hierboven is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Sydney
Volgens bondscoach Andries Jonker is het 'precies gelopen zoals wij dat wilde': de groepsfase voor de OranjeLeeuwinnen. Een gelijkspel tegen de nummer 1 van de wereld en een klinkende overwinning op Vietnam zorgen ervoor dat de dames nu naar Sydney mogen. En er staat ons nog wat te wachten: Oranje kan naar eigen zeggen namelijk van iedereen winnen.

Vorm
Voor de Zuid-Afrikaanse dames is de verloop van de Nederlandse dames nog niks: de nummer 54 van de wereld leek in een poule met Zweden (nummer 3), Argentinië (nummer 28) en Italië (nummer 16) kansloos, maar door een gelijkspel en een winst op Italië wisten de dames zich naar de achtste finale te lozen. De dames zijn in vorm en willen natuurlijk hun vorm doorzetten.

De wedstrijd Nederland – Zuid-Afrika is op 6 augustus om 04.00 uur te zien op NPO 1, NOS.nl en de Gids.tv-livestream. De samenvatting vind je op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's