Disney+ recensie: Haunted Mansion is gruwelen en griezelen met geweldige cast

Disney+ recensie: Haunted Mansion is gruwelen en griezelen met geweldige cast
Met Rosario Dawson, Owen Wilson, Tiffany Haddish en Danny DeVito

Film :

Vanaf 4 oktober is de film Haunted Mansion te zien op Disney+. "Welcome, foolish mortals!" Jawel, Halloween komt er aan! Deze gloednieuwe familiefilm schitterde deze zomer nog in de bioscopen, maar toch denken wij dat deze productie rond deze tijd het beste tot zijn recht komt. De doden vieren feest en wij lachen in de duisternis! Lees hier de filmrecensie van Haunted Mansion.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

'Home is where the haunt is'
Het verhaal is geïnspireerd door de gelijknamige pretparkattractie en gaat over een vrouw en haar zoon die een bont gezelschap van zogenaamde spirituele experts inschakelen om hun huis te bevrijden van bovennatuurlijke krakers.

Actrice Jamie Lee Curtis als Madame Leota in de film 'Haunted Mansion'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 6,6

Haunted Mansion is de tweede film in de reeks films die Disney wil gaan maken rond haar favoriete attracties: Jungle Cruise was in 2021 een relatieve hit en Tower of Terror is waarschijnlijk de volgende. Deze film is echt een familiefilm die binnen de lijntjes kleurt: de film is redelijk spannend maar nergens echt eng, de grappen en dialogen zijn grappig maar nergens schuin. Lees ook de volledige filmrecensie van Haunted Mansion.

Cast
Naast Lakeith Stanfield (The Harder They Fall) en Rosario Dawson (Ahsoka) spelen ook Owen Wilson (Loki), Tiffany Haddish (The Unbearable Weight of Massive Talent) en Danny deVito (Jumanji: The Next Level) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Justin Simien (Dear White People).

Vanaf 4 oktober 2023 is Haunted Mansion te zien op Disney+. Genre: komedie, familie, horror. Tijdsduur: 123 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's