Serierecensie: Loki seizoen 2 is de kleurrijke wereld op zijn kop

Serierecensie: Loki seizoen 2 is de kleurrijke wereld op zijn kop
Tom Hiddleston tegen het grotere kwaad

Film :

Vanaf vrijdag 6 oktober staat het tweede seizoen van Loki op Disney+. Loki komt als een veranderd man uit de strijd tegen één van de Kangs... letterlijk en figuurlijk. Lees hier onze eerste indruk recensie van Loki seizoen 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Bescherm de 'sacred timeline'
Na zijn ontsnapping uit 2012 reist Loki samen met Loki variant Sylvie en TVA-medewerker Mobius door verschillende tijdlijnen om te proberen de 'sacred timeline' te beschermen en Kang te verslaan. Er zijn echter problemen met de tijdlijn die hulp van een aantal andere TVA-werknemers vereisen...

Tom Hiddleston als Loki en Owen Wilson als Mobius in 'Loki'. Bron: Disney

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 82% | IMDb ★ 8,2

Dat het steeds moeilijker wordt om de Marvel Cinematic Universe - de collectie Marvel films en series die gemaakt worden door Disney - te volgen, dat is duidelijk. Loki is wat dat betreft geen uitzondering, want termen als 'sacred timeline' en 'multiverse' worden ook dit tweede seizoen nog steeds om je oren geslingerd. Toch heeft deze serie door zijn frisse en humoristische insteek een manier gevonden om het nog leuk te maken om de serie te kijken, ondanks de moeilijke termen. Ke Huy Quan, nieuw in de cast in dit tweede seizoen, geeft exact weer wat veel fans voelen en die herkenbaarheid maakt dit seizoen interessant om te volgen. De finale van deze serie is eigenlijk een terugkeer bij de eerste afleveringen van de serie, waardoor het cirkeltje mooi rond is. Een derde seizoen hoeft er wat ons betreft dus niet te komen. 4 sterren.

Cast
Naast Tom Hiddleston (The Essex Serpent) en Owen Wilson (Haunted Mansion) zien we ook Ke Huy Quan (Everything, Everywhere, All at Once) en Sophia Di Martino (The Electrical Life of Louis Wain) in deze serie. Deze productie wordt geleid door Michael Waldron.

Vanaf 6 oktober 2023 is Loki seizoen 2 te streamen op Disney+. Tot de seizoensfinale op 10 november verschijnt er wekelijks een aflevering. Genre: mysterie, drama. Aantal afleveringen: 6. Lengte afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's