Muziekdocumentaire Moonage Daydream over David Bowie is dinsdag te zien op NPO 2

Muziekdocumentaire Moonage Daydream over David Bowie is dinsdag te zien op NPO 2
Met alle hits van legendarische Britse zanger

Film :

Hij is een van de invloedrijkste muzikanten van de laatste vijftig jaar: popfenomeen David Bowie. Een jaar na zijn dood opende de Amerikaanse regisseur Brett Morgen als eerste de grote schatkamer van persoonlijke archieven van Bowie. Het resultaat is een caleidoscopische en muzikale filmervaring die je niet mag missen. Op dinsdag 17 oktober zie je deze bijzonder documentaire in Het Uur van de Wolf op NPO 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Ziggy Stardust
Deze docu over de Britse muzikale superster David Bowie, die met volledige medewerking van Bowies familie is gemaakt. Regisseur Morgen verkreeg van hen speciale toegang tot de persoonlijke archieven van Bowie, die eigen filmbeelden in 16 mm en 35 mm en vele ‘master recordings’ van albums van Bowie bevatten. Daarnaast worden de andere creatieve aspecten van de Brit uitgelicht, zoals dans, schilderen, beeldhouwen en video- en audiocollage’s.

Bron: Universal Pictures International

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 8,0

Bij het zien van deze muziekdocumentaire stort je jezelf in een psychedelische reis langs de muziek en kunst van David Bowie. Als artiest en muzikant kende de in 2016 overleden Bowie vele gedaantes en muzikale stijlen. Lees hier de volledige filmrecensie van Moonage Daydream.

Cast
Deze documentaire is geregisseerd door Brett Morgen (Crossfire Hurricane). Speciaal voor deze productie is een nieuwe mix van de nummers gemaakt door Tony Visconti, David Bowies vaste producent.

Op dinsdag 17 oktober is de documentaire Moonage Daydream te zien om 22:19 uur op NPO 2 en NPO Start. Genre: biografie, documentaire, muziek. Speelduur: 125 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's