Recensie: in The Killer kruipt Michael Fassbender compleet onder je huid

Recensie: in The Killer kruipt Michael Fassbender compleet onder je huid
Nieuwe thriller van David Fincher

Film :

Vanaf donderdag 26 oktober draait de nieuwe film The Killer in de Nederlandse bioscopen. Michael Fassbender speelt de hoofdrol in de nieuwe film van thrillermeester David Fincher en dat gaat zowel hemzelf als de kijker niet in de koude kleren zitten. Lees hier de filmrecensie van The Killer.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Ogen op de prijs, geen medelijden"
Een eenzame man is werkzaam als huurmoordenaar. Hij werkt planmatig, toont geen berouw en laat zich niet tegenhouden door zijn geweten. Daar komt nu verandering in. Steeds meer lijkt de kille man zijn verstand te verliezen.

Michael Fassbender als The Killer in de gelijknamige film. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 83% | IMDb ★ 7,4

Als David Fincher, die met films als Se7en, Fight Club en Zodiac heeft laten zien één van de grote meesters uit het thrillergenre te zijn, met een nieuwe film komt dan zitten wij al op het puntje van onze stoel. En dat is geen straf: met Michael Fassbender heeft Fincher namelijk een samenwerkingspartner gevonden die nieuw leven in zijn films blaast. Fassbender kruipt je volledig onder de huid als een naamloze en bijna tijdloze moordmachine die verschillende mensen op zijn pad tegenkomt. Een plot is er eigenlijk niet, of in ieder geval weinig aanwezig, maar dat is juist wel iets dat werkt in deze film. Er zitten geen wilde plottwists in, er zit geen schurk in die je het kippelvel over het lijf bezorgd, maar het is wel hard en daardoor enorm fijn. 4 sterren.

Cast
Naast Michael Fassbender (Next Goal Wins) spelen ook Sophie Charlotte (River of Desire), Tilda Swinton (Asteroid City), Arliss Howard (Moneyball) en Charles Parnell (Top Gun: Maverick) in deze film. Deze productie is geregisseerd door David Fincher (Mank).

Vanaf 26 oktober 2023 is The Killer te zien in de Nederlandse bioscopen. Vanaf 10 november is de film ook te zien op Netflix. Genre: thriller, actie. Tijdsduur: 118 minuten.

Lees ook welke films je in november 2023 op Netflix te zien is.

Actuele video's

Meer actuele video's