Serierecensie: All the Light We Cannot See krijgt bijna vijf sterren in licht en duisternis

Serierecensie: All the Light We Cannot See krijgt bijna vijf sterren in licht en duisternis
Oorlog en drama met Aria Mia Loberti, Louis Hofmann en Mark Ruffalo

Film :

Vanaf 2 november is de miniserie All the Light We Cannot See te zien op Netflix. Met een zeer knap acteerdebuut van actrice Aria Mia Loberti kan je niet meer stoppen met bingen. Deze grote Netflix-serie maakt absoluut indruk, en dat merk je aan alles. Lees hier de serierecensie van All the Light We Cannot See.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

The Sea of Flames
Het verhaal van Marie-Laure, een blinde Franse tiener, en Werner, een Duitse soldaat, wier paden in bezet Frankrijk samenkomen terwijl ze allebei de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog proberen te overleven. Marie-Laure en haar vader, een curator, wonen naast het Natuurhistorisch Museum in Parijs. Als de nazi's de stad bezetten, vluchten ze naar Saint-Malo met een waardevolle diamant uit het museum.

Aria Mia Loberti in 'All the Light We Cannot See'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 83% | IMDb ★ 7,9

Deze vierdelige miniserie is gebaseerd op de bestseller van Anthony Doerr, die zo’n tien jaar geleden uitkwam en een enorm succes werd: van zijn boek zijn wereldwijd 15 miljoen exemplaren verkocht. De verfilming van het boek levert een zeer rijk oorlogdrama op met imponerende en sfeervolle sets, mooie kostuums en een grote hoeveelheid figuranten. All the Light We Cannot See pakt bovendien uit met een fantastische cast: onder andere acteerveteranen Mark Ruffalo en Hugh Laurie zijn in sterke bijrollen te zien in deze serie. Het vuurwerk komt uit de inktzwarte en duistere hoek, want Ed Skrein en Lars Eidinger spelen schofterige hufternazi's die je het bloed onder je nagels halen: extreem knap natuurlijk, maar ook heel vervelend. Het contrast van licht en duisternis, de liefde en het overleven in deze serie is meeslepend, ontroerend en ook nog eens actueel. Een dikke, dikke aanrader. al was de mierzoete zoen in de zenuwslopende finale misschien wat overbodig en ook jammer. Vier en halve ster.

Cast
Naast het acteerdebuut van actrice Aria Mia Loberti zien we ook Mark Ruffalo (Spotlight), Louis Hofmann (Land of Mine), Hugh Laurie (House M.D.), Lars Eidinger (Persian Lessons), Corin Silva (SAS Rogue Heroes), Marion Bailey (The Crown), Jakob Diehl (De Slag om de Schelde) en Ed Skrein (Midway) in deze serie. Deze productie is gemaakt door Steven Knight en Shawn Levy (Stranger Things).

Vanaf 2 november 2023 is de serie All the Light We Cannot See te streamen op Netflix. Genre: drama, oorlog. Deze serie bevat vier afleveringen van ongeveer 60 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's