Nieuw op NPO Plus: deze films en series stream je in december 2023

Nieuw op NPO Plus: deze films en series stream je in december 2023
Met onder meer Swanenburg seizoen 2

Film :

December is de laatste maand van het jaar: Sinterklaas, kerstfeest, oud en nieuw, lekker eten, koude temperaturen, sneeuw, open haarden, dekentjes op de bank en de streamingdiensten die hun beste titels uit de kast halen om ons de koude dagen door te helpen. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in december 2023.

5 kijktips van Gids.tv

Rundfunk: Duco en Roy (3 december)

NPO Plus (serie, première)

Tom van Kalmthout en Yannick van der Velden in 'Rundfunk: Duco en Roy'. Bron: KRO-NCRV
De mannen van Rundfunk, Tom van Kalmthout en Yannick van der Velden, komen met twee gloednieuwe karakters in de serie Duco en Roy: geen vervolg op de eerdere serie, maar nieuwe karakters. De serie volgt de mannen Duco en Roy in de reis om de ultieme droom te bereiken: beroemd worden. Lees hier waar je vanaf 3 december Rundfunk: Duco en Roy kunt kijken.

Sanditon, S3 (7 december)

NPO Plus (serie, bingen)

De serie speelt zich af aan het begin van de negentiende eeuw in Groot-Brittannië. Sanditon is een plaats die snel verandert. Dit eens slaperige vissersdorpje is bezig te veranderen in een hip spa-resort. Lees hier waar je Sanditon kunt kijken.

Vanaf vrijdag 8 december is de reeks ook wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start.

The Sandhamn Murders, S6 (14 november)

NPO Plus (serie, bingen)

Als er een moord gepleegd wordt op het rustige eiland Sandhamn komt inspecteur Thomas Andreasson, die gescheiden is na de dood van zijn eerste kind, in actie. Hij wordt bij zijn onderzoek geholpen door jeugdvriendin Nora Linde, die een zomerhuis bezit op Sandhamn. Zij heeft huwelijksproblemen met haar man Henrik, een dokter die weinig geduld kan opbrengen voor de ambities die zijn vrouw heeft voor een eigen carrière. Lees hier waar je The Sandhamn Murders kunt kijken.

Vanaf zondag 16 december is de reeks ook wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start.

Swanenburg, S2 (25 december)

NPO Plus (serie, bingen)

Sanne Langelaar en Jan-Paul Buijs in 'Swanenburg' seizoen 2
In dit spannende vervolg probeert de familie Praal de draad weer op te pakken na de dood van vader Jack. Tijdens een warm en gezellig kerstfeest ontvangen ze een schokkend bericht, waardoor alles op scherp komt te staan. Een goed bewaard geheim maakt een einde aan het vertrouwen in elkaar. 'Familie boven alles', is het motto van Caroline Praal. Hoe ver gaat zij hierin? Lees hier waar je Swanenburg kunt kijken.

Dertigers: De Kerstfilm (25 december)

NPO Plus (film)

Cast van de serie 'Dertigers' in Lapland voor de opnames van de kerstfilm. Bron: BNNVARA
De speciale en losstaande kerstfilm van de serie Dertigers laat zien dat de vriendengroep uit elkaar valt, maar elkaar ook weer terugvindt. In het sprookjesachtige Lapland krijgen de dertigers de ultieme kans om alle breukjes in de vriendengroep te lijmen. Lees hier waar je vanaf 25 december Dertigers: de Kerstfilm kunt kijken.

Verder op NPO Plus

  • Endeavour Morse, S9 (2 december, serie, bingen) In het negende seizoen gaat Morse (Shaun Evans) weer terug aan het werk nadat hij tijd doorbracht in een kliniek om van zijn alcoholverslaving af te komen. Zijn eerste zaak terug leidt hem naar een orkest, waarbij er erg veel spanning is tussen de muzikanten onderling. En dan is er ook nog een andere moord die iets met de Londense onderwereld te maken lijkt te hebben. Kijk ook de trailer.
  • Turkadelica (15 december, docuserie, bingen) De Nederlands-Turkse band Altin Gün is wereldwijd een ware popsensatie.
    Ze spelen Turkse retro muziek uit de jaren zestig en zeventig; Anadolu pop/rock. Met het succes van Altin Gün is er sprake van een ware revival, ook in Turkije. Presentatrice Meral Polat gaat in Turkadelica op zoek naar de roots van de Turkse popmuziek. De muziek die de gastarbeiders uit Turkije met zich meenamen naar Europa. Maar ook ontmoet zij de artiesten die op dit moment de hitlijsten aanvoeren met psychedelische rock, hip hop en Electro-pop.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV