OVERZICHT: deze films en series zijn nieuw in november 2023

OVERZICHT: deze films en series zijn nieuw in november 2023
Met onder meer FERRY: de serie

Film :

In november zullen de temperaturen langzaam weer gaan zakken en dat betekent dat de dekentjes weer uit de kast getrokken kunnen worden om weer wat avondjes op de bank voor de televisie te verblijven. De streamingdiensten maken dat wat makkelijker door met veel nieuwe titels te komen. Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney+, HBO Max, NPO Plus, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Pathé Thuis, op tv en in de bioscopen.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Voleuses [Wingwomen] (1 november)

Netflix (film)

Mélanie Laurent, Manon Bresch en Adèle Exarchopoulos in 'Wingwomen'. Bron: Netflix
De jeugdvriendinnen Alex en Carole zijn samen werkzaam in de misdaad. Om een schilderij uit het Louvre te stellen, hebben ze hulp nodig van de wapenhandelaar Clarence, die achterna gezeten wordt door een drugskartel, en de bokser Sam. Ze nemen het op tegen de speciale eenheden en komen erachter dat hun onderlinge relatie nooit meer dezelfde zal zijn. Lees hier waar je vanaf 1 november Wingwomen kunt kijken.

Locked In (Netflix. 1 november, film) Lina is een jonge vrouw, die net gehuwd is. Ze heeft echter problemen, vooral met haar schoonmoeder Katherine. De zaken verergeren binnen de familie ten gevolge van een geheime liefdesaffaire. Bovendien wil iemand Lina vermoorden, maar wie dat is weet ze niet. Wanhopig tracht ze uit te pluizen wie aan haar kant staat en wie haar om het leven probeert te brengen. Kijk ook de trailer.

Nuovo Olimpo (Netflix. 1 november, film) Eind jaren 70. Pietro en Enea zijn twee 25-jarige mannen die elkaar bij toeval ontmoeten en smoorverliefd worden. Door een onverwachte gebeurtenis raken ze echter van elkaar gescheiden. Dertig jaar lang koesteren ze de hoop dat ze elkaar terug zullen vinden, omdat ze nog steeds van elkaar houden. Kijk ook de trailer.

Mysteries of the Faith (Netflix. 1 november, docuserie, bingen) Met ongekende toegang tot heilige plaatsen over de hele wereld onderzoekt Mysteries of the Faith de geheimen van de meest legendarische schatten van het christendom. Van de Doornenkroon tot de iconische Heilige Graal: deze gekoesterde relikwieën hebben eeuwenlang miljoenen mensen geïnspireerd. Doordrenkt van mythen en legenden, en toegeschreven aan wonderen, hebben ze de menselijke geschiedenis gevormd. Kijk ook de trailer.

No Time To Die (Videoland. 1 november, film) James Bond is niet meer actief bij de geheime dienst en woont en leeft in Jamaica, totdat goede vriend Felix Leiter om zijn hulp vraagt als zij een gekidnapte wetenschapper niet kunnen vinden. Kijk ook de trailer.

Naast No Time To Die zijn ook de andere films van Daniel Craig in de rol van James Bond, getiteld Casino Royal, Quantum of Solance, Skyfall en Spectre, te zien.

All the Light We Cannot See (2 november)

Netflix (serie, bingen)

Aria Mia Loberti in 'All the Light We Cannot See'. Bron: Netflix
Het bijzondere verhaal van Marie-Laure, een blinde tiener, en Werner, een Duitse soldaat, wiens paden elkaar kruisen in bezet Frankrijk terwijl ze beiden proberen de verwoesting van de Tweede Wereldoorlog te overleven. Bekijk hier waar je vanaf 2 november All the Light We Cannot See kunt streamen.

Saw (Netflix. 2 november, film) Freelance fotograaf Adam Stanheight en Dr. Lawrence Gordon, deze twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Ontsnappen lijkt in eerste instantie onwaarschijnlijk, maar de twee realiseren zich al snel dat ze een kans hebben. Maar tegen welke prijs? En zijn ze alleen? Lees ook onze recensie

Onimusha (Netflix. 2 november, serie, bingen) Japan, het begin van de Edoperiode. Terwijl het land overgaat op vrede en oorlogsvoering in het verleden laat, begint een ouder wordende Miyamoto Musashi aan een geheime missie. Gewapend met een mythisch voorwerp begint Musashi aan een grootse reis om de op de loer liggende demonen te verslaan die zijn land bedreigen. Zal Musashi, met zijn zielsverslindend wapen in de hand, en een broederschap van samoerai zegevieren? Kijk ook de trailer.

Soof 3 (2 november)

Videoland (film)

Bron: DFW
Soof heeft eindelijk haar leventje lekker op de rit. Ze is best gelukkig, de 'Kooksoof' loopt prima en de kinderen zijn groot en klaar om uit te vliegen. Op het moment dat ze slecht nieuws krijgt stort ze zich op de aanstaande huwelijk van Sascha. Wanneer leert ze hulp toe te laten. Lees hier waar je Soof 3 kunt kijken.

Quiz Lady (2 november)

Disney+ (film)

'Quiz Lady' gaat over een ontwricht gezin en de spelshow die misschien wel hun redding kan zijn. Anne, een briljante maar gespannen jonge vrouw, en haar vervreemde, rampzalige zus Jenny moeten samenwerken om de gokschulden van hun moeder te betalen. Wanneer de hond van Anne wordt ontvoerd, beginnen ze aan een wilde zoektocht door het hele land om aan geld te komen. Dit doen ze op de enige manier die ze kennen: Anne moet een ware spelshowkampioen worden. Lees hier waar je vanaf 2 november Quiz Lady kunt kijken.

FERRY: de serie (3 november)

Netflix (serie, bingen)

Frank Lammers en Yannick van de Velden in 'FERRY: de serie'. Bron: Netflix
Ferry Bouman probeert als beginnende xtc-producent voet aan de grond te krijgen in de Brabantse onderwereld. Samen met John, zwager Lars, Remco en Dennis gaat hij de strijd aan met de onwrikbare drugsbaron Arie Tack en een beruchte motorclub om zijn plaats aan de top te veroveren. Bekijk hier waar je vanaf 3 november FERRY: de serie kunt streamen.

Nyad (3 november)

Netflix (film)

Anette Benning in 'Nyad'. Bron: Netflix
De 60-jarige Diana Nyad blijft gefrustreerd over de manier waarop ze haar zwemcarrière de rug heeft toegekeerd. Nadat ze 30 jaar eerder de marathon niet heeft kunnen volbrengen, begint ze opnieuw te trainen. Haar doel is de eerste persoon te zijn die zonder haaienkooi van Cuba naar de Verenigde Staten zwemt. Steun krijgt ze van haar beste vriendin en coach Bonnie Stoll, die er wel haar bedenkingen bij heeft. De zeevaarder John Bartlett helpt haar de gebieden, die door haaien vergeven zijn, te overbruggen. Lees hier waar je Nyad kunt kijken.

Sly (Netflix. 3 november, docufilm) Al bijna vijftig jaar vermaakt Sylvester Stallone miljoenen mensen met iconische personages en blockbusters. Deze documentaire biedt een intieme kijk op de Oscargenomineerde acteur, schrijver, regisseur en producent, waarbij Stallone een parallel trekt tussen zijn inspirerende underdog-verhaal en de onuitwisbare personages die hij tot leven heeft gewekt. De film behandelt zijn vroege leven in New York City en onthult zijn triomfen en worstelingen. Kijk ook de trailer.

Selling Sunset, S7 (Netflix. 3 november, realityserie, bingen) De elitemakelaars van de Oppenheim Group verkopen het luxeleven aan rijke kopers in Los Angeles. De serie volgt de groep agenten terwijl ze door hun persoonlijke en professionele leven navigeren. In deze wereld draait alles om relaties en dat betekent vaak een groot drama. Kijk ook de trailer.

Blue Eye Samurai (Netflix. 3 november, serie, bingen) In het Japan van de 17e eeuw, waar de grenzen gesloten zijn voor de buitenwereld, zien burgers nooit een gezicht dat niet Japans is, behalve in zeldzame gevallen van illegale handel. Mizu, een halfbloed, weet dat er maar vier blanke mannen in Japan waren ten tijde van haar geboorte en is op weg om deze mannen te doden, van wie één haar vader zou kunnen zijn. Kijk ook de trailer.

Marokkaanse Bruiloft (Videoland. 3 november, film) Yasmine heeft maar één droom: een succesvolle advocaat worden. Ze werkt er keihard voor, maar haar omgeving maakt zich zorgen om haar vrijgezellenstatus. Aangemoedigd door haar vriendinnen dwingt ze zichzelf om open te staan voor liefde en dan vindt ze plots niet één, maar zelfs twee leuke mannen. Terwijl in haar omgeving het ene na het andere bruiloftsfeest gevierd wordt, groeien Yasmine’s twijfels. Lees ook onze recensie.

Scent of Time (HBO Max. 3 november, serie, bingen) Deze serie gaat over een diverse groep personages begint aan een transformatieve reis om de geheimen te ontdekken van een mystieke geur die de tijd zelf overstijgt. Ze worstelen met filosofische vragen over de aard van de tijd, de betekenis van het bestaan en het belang van het vinden van momenten om te blijven hangen en na te denken. Kijk ook de trailer.

Gen V (3 november)

Prime Video (serie, finale)

Key art van 'Gen V', de spin-off serie van 'The Boys'. Bron: Prime Video
In de serie volgen we de eerste generatie superhelden die bewust zijn van het feit dat ze superkrachten hebben verworven dankzij het middel “Compound V”, dat bij hen is geïnjecteerd. De jonge superhelden gaan op de universiteit de strijd aan om zich fysiek en moreel van elkaar te onderscheiden. Bekijk hier waar je vanaf 29 september Gen V kunt streamen.

Lees hier onze eerste indrukrecensie van Gen V.

Invincible, S2 (3 november)

Prime Video (serie, wekelijks)

Steven Yeun als Mark Grayson in 'Invincible' seizoen 2
Mark is nog steeds aan het bijkomen van het verraad van Nolan en worstelt met het opnieuw opbouwen van zijn leven terwijl hij wordt geconfronteerd met een groot aantal nieuwe bedreigingen, terwijl hij vecht tegen zijn grootste angst: dat hij zijn vader zou kunnen worden zonder dat hij het weet. Lees hier waar je Invincible kunt kijken.

Fisherman's Friends: One and All (Prime Video. 3 november, film) Na het onverwachte grote succes van het debuutalbum van de band "No Hopers, Jokers and Rogues", voegen we ons bijna een jaar later weer bij hen, worstelend met de druk, valkuilen en verleidingen van hun hernieuwde roem, het tweede albumsyndroom, en belangrijk optreden op de piramide podium op Glastonbury. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Lees ook onze recensie.

Frasier (3 november)

SkyShowtime (serie, première)

Kelsey Grammer als Frasier in reboot 'Frasier'. Bron: Paramount
De nieuwe serie volgt Frasier Crane in het volgende hoofdstuk van zijn leven. In de serie keert Crane terug naar Boston, Massachusetts, met nieuwe uitdagingen, nieuwe relaties om aan te gaan en een paar oude dromen om eindelijk waar te maken. Bekijk hier waar je vanaf 3 november Frasier kunt streamen.

Na de première van de serie (die bestaat uit twee afleveringen) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 29 december.

De Jeugdkliniek - Als Niets Meer Werkt, S2 (7 november)

Videoland (docuserie, bingen)

Bron: Videoland / Tom Cornelissen
Sinds het eerste seizoen is de vraag naar goede zorg voor jongeren met serieuze problemen alleen nog maar toegenomen. De problemen zijn heftiger dan ooit en de wachtlijsten zijn enorm, jongeren moeten soms maanden wachten op hulp. Waar de klassieke Nederlandse jeugdzorg al meer dan 30 jaar problemen ervaart met de eigen organisatie, onveiligheid en personeelstekorten, is in Nederland ook een plek waar juist jongeren uit heel de wereld herstel en een nieuw leven vinden. Yes We Can Clinics opent daarom nogmaals haar deuren voor Ewout. Bekijk hier waar je De Jeugdkliniek - Als Niets Meer Werkt kunt streamen.

Don't Worry Darling (Prime Video. 7 november, film) Het verhaal speelt zich af in de jaren 50. Een huisvrouw woont samen met haar echtgenoot in een utopische gemeenschap midden in een woestijn. Ze leidt een ogenschijnlijk mooi en perfect leventje. Op een dag doet ze een bijzondere ontdekking over haar leven dat verontrustende geheimen aan het licht brengt. Lees ook de recensie.

Robbie Williams (8 november)

Netflix (docuserie, bingen)

Robbie Williams in archiefbeelden van de docuserie 'Robbie Williams'. Bron: Netflix
De documentaireserie beslaat dertig jaar, en beslaat honderden uren aan intieme, nooit eerder vertoonde persoonlijke archieven. Er wordt aandacht besteed aan zowel de hoogte- als de dieptepunten, die alle in de schijnwerpers stonden. Hoe ging en gaat Williams om met de media tijdens zijn carrière? Verslaving, professionele en persoonlijke breuken, herenigingen, herstel en de impact die dit alles heeft gehad op de geestelijke gezondheid van de artiest: het komt allemaal aan bod. Bekijk hier waar je vanaf 8 november Robbie Williams kunt streamen.

Escaping Twin Flames (Netflix. 8 november, docuserie, bingen) Waarom zou je in ons digitale tijdperk je soulmate niet op het internet kunnen vinden? Dat lukte bij Jeff en Shaleia in ieder geval wel. Zij zijn de leiders van Twin Flames Universe, die online lessen verkopen die een harmonieuze unie met je voorbestemde partner garanderen. Kijk ook de trailer.

The Santa Clauses, S2 (8 november)

Disney+ (serie, première)

Tim Allen als Scott Calvin in 'The Santa Clauses'. Bron: Disney Plus
De familie Calvin is terug op de Noordpool, terwijl Scott Calvin zijn rol als Kerstman voortzet nadat zijn pensioenplannen werden gedwarsboomd toen hij er in het eerste seizoen van de serie niet in slaagde een waardige opvolger te vinden. Bekijk hier waar je vanaf 8 november The Santa Clauses kunt streamen.

Na de première van de serie (die bestaat uit twee afleveringen) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 6 december.

Culprits (Disney+. 8 november, serie, bingen) Deze serie begint waar de meeste misdaadverhalen eindigen: na een overval waarbij veel op het spel stond, wanneer de groep elitecriminelen hun eigen weg zijn gegaan en hebben geprobeerd hun oude leven achter zich te laten. Heden en verleden komen met elkaar in botsing wanneer een meedogenloze moordenaar hen één voor één onder vuur neemt. Kijk ook de trailer.

Rap Sh!t, S2 (9 november)

HBO Max (serie, première)

De serie volgt twee vervreemde middelbare schoolvriendinnen uit Miami, Shawna en Mia, die samenkomen om een rapgroep te vormen. Wanneer ze steeds beroemder worden, bereiken Shawna en Mia een cruciaal punt in hun rapcarrière omdat ze gedwongen worden te kiezen tussen trouw blijven aan zichzelf of om zich te schikken naar de eisen van de muziekindustrie. Bekijk hier waar je Rap Sh!t kunt streamen.

Na de première van de serie (die bestaat uit twee afleveringen) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 21 december.

The Killer (10 november)

Netflix (film)

Michael Fassbender in 'The Killer'. Bron: Netflix
Een eenzame man is werkzaam als huurmoordenaar. Hij werkt planmatig, toont geen berouw en laat zich niet tegenhouden door zijn geweten. Daar komt nu verandering in. Steeds meer lijkt de kille man zijn verstand te verliezen. Lees hier waar je The Killer kunt kijken.

Loki (10 november)

Disney+ (serie, finale)

Tom Hiddleston als Loki en Owen Wilson als Mobius in 'Loki'. Bron: Disney
Na zijn ontsnapping uit 2012 reist Loki samen met Loki variant Sylvie en TVA-medewerker Mobius door verschillende tijdlijnen om te proberen de 'sacred timeline' te beschermen en Kang te verslaan. Bekijk hier waar je Loki kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Loki seizoen 2.

007: Road to a Million (10 november)

Prime Video (realityserie, bingen)

Deze Prime Video realityserie is een spelshow gebaseerd op James Bond die zich op verschillende locaties, in verschillende landen zal afspelen. Kandidaten strijden om de hoofdprijs van £100.000. Brian Cox, bekend uit Succession, presenteert het programma als de 'Controller'. Lees hier waar je vanaf 10 november 007's Road to a Million kunt kijken.

Upload, S3 (10 november)

Prime Video (serie, finale)

Robbie Amell en Christine Ko in 'Upload'. Bron: Prime Video
Een jonge app-ontwikkelaar, Nathan Brown, belandt in het ziekenhuis na een ongeluk met een zelfrijdende auto. Daar moet hij snel zijn lot bepalen. We gaan verder met Nora en de zojuist gedownloade Nathan. Ze navigeren door hun relatie, terwijl ze racen om de mysterieuze samenzwering te stoppen die miljoenen levens dreigt te vernietigen. Kunnen ze Freeyond sluiten en eindelijk samen een echt leven leiden? Bekijk hier waar je Upload kunt streamen.

Albert Brooks: Defending My Life (HBO Max. 12 november, docufilm) In deze docu gaat de beroemde comedian met een uniek gevoel voor humor in gesprek met regisseur en goede vriend Rob Reiner. In dit diepgaande en persoonlijke gesprek onderzoeken Reiner en Brooks de oorsprong en evolutie van Brooks' carrière, de drijfkracht voor zijn creativiteit en de impact die hij heeft gehad op de wereld van de komedie. Kijk ook de trailer.

Spoiler Alert (12 november)

SkyShowtime (film)

Jim Parsons, Sally Field e.a. in 'Spoiler Alert'. Bron: Universal
In deze film vertelt Michael Ausiello het verhaal van de elf maanden tussen het moment waarop zijn partner, fotograaf Kit Cowan, de diagnose terminale kanker kreeg en zijn overlijden. Aan bod komen ook hun ontmoeting, hun verliefdheid en de ups en downs gedurende veertien jaar. Hoe zouden ze hun grootste uitdaging aankunnen na het overwinnen van zoveel obstakels om ware liefde te vinden? Lees hier waar je Spoiler Alert kunt kijken.

Suburræterna (Netflix. 14 november, serie, bingen) De regering dreigt ten val te komen, het Vaticaan verkeert in een crisis en de pleinen van de stad worden letterlijk in brand gestoken. In de tussenwereld heeft Cinaglia geprobeerd de erfenis van Samurai op te pakken en samen met Badali blijft hij de criminele zaken van de stad beheren, met de hulp van Adelaide en Angelica, die aan het hoofd van de Anacletis zijn gebleven, en van Nadia, die hen helpt de pleinen van Ostia te beheren. Kijk ook de trailer.

How to Become a Mob Boss (Netflix. 14 november, docuserie, bingen) Verteller Peter Dinklage begeleidt de kijker in deze serie door deze duister satirische how-to-gids die de opkomst en ondergang van de meest beruchte maffiabazen uit de geschiedenis – van Al Capone tot Pablo Escobar – onderzoekt en hun tactieken voor succes. Lees ook onze recensie van How to Become a Cult Leader, de voorganger van deze serie.

Een Moord Kost Meer Levens (14 november)

Videoland (serie, bingen)

Chris Peters als Paul Spruit in 'Een moord kost meer levens'. Bron: Videoland
Deze dramaserie is gebaseerd op het levensverhaal van Paul Spruit en neemt de kijker mee in de huid en het hoofd van een moordenaar, in de jaren '80. De serie is gebaseerd op het boek van Peter R. de Vries. De serie werpt een blik op de belevingswereld van Paul: is waar je wieg staat bepalend of heb je je lot in eigen hand? Bekijk hier waar je vanaf 14 november Een Moord Kost Meer Levens kunt streamen.

The Crown, S6 (16 november)

Netflix (serie, première)

Imelda Staunton als Queen Elizabeth in 'The Crown' seizoen 6
Het eerste deel van deze serie onthult de opbloeiende relatie tussen prinses Diana en Dodi Fayed, voordat een noodlottige autorit verwoestende gevolgen heeft. Natuurlijk is ook de rol van Charles daarin bijzonder opvallend: die wil snel na het noodlottige moment namelijk trouwen met zijn 'echte' grote liefde Camilla. Lees hier waar je The Crown kunt kijken.

Het eerste deel van de serie, bestaande uit vier afleveringen, is nu te zien. De laatste zes afleveringen verschijnen op 14 december.

Best. Christmas. Ever (16 november, film) Tijdens de kerstdagen stuurt Jackie altijd een opschepperige vakantienieuwsbrief waardoor haar oude studievriendin Charlotte zich waardeloos voelt. Wanneer een speling van het lot Charlotte, haar man Rob en hun gezin enkele dagen voor Kerstmis op de besneeuwde stoep van Jackie en haar man Valentino doet belanden, grijpt Charlotte de kans om te bewijzen dat het 'perfecte' leven van haar oude vriendin onmogelijk zo perfect kan zijn. Kijk ook de trailer.

Julia, S2 (16 november)

HBO Max (serie, première)

Nu haar baanbrekende kookprogramma een groot succes is, worstelt Julia met haar stijgende populariteit en wat dat betekent voor haar, haar collega's en haar show. In seizoen twee keren Julia en haar toegewijde man Paul na een bezoek aan Simca's huis in Frankrijk terug en komen ze erachter dat haar succes alles heeft veranderd. Julia behoudt haar unieke joie de vivre terwijl ze samen met haar team te maken krijgt met uitdagingen vanuit zender WGBH, het Witte Huis en een bedreiging uit het verleden. Bekijk hier waar je Julia kunt streamen.

Na de première van de serie (die bestaat uit drie afleveringen) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 21 december.

David Holmes: The Boy Who Lived (16 november)

HBO Max (docufilm)

De documentaire is een coming-of-age verhaal van stuntman David Holmes, een buitengewone tienergymnast uit Essex, Engeland, die wordt gekozen om Daniel Radcliffe's stuntdubbel te spelen in de eerste Harry Potter-film, wanneer Daniel net elf jaar is. Gedurende de volgende tien jaar vormen de twee een onlosmakelijke band, maar bij de voorlaatste film leidt een tragisch ongeluk op de set ertoe dat David verlamd raakt door een ernstig ruggenmergletsel, wat zijn wereld op zijn kop zet. Bekijk hier waar je vanaf 16 november David Holmes: The Boy Who Lived kunt streamen.

Rustin (17 november)

Netflix (film)

Colman Domingo in 'Rustin'. Bron: Netflix
De homoseksuele, Afro-Amerikaanse Bayard Rustin wijdt zijn leven aan het implementeren van de rassengelijkheid. Rustin is dan ook de drijvende kracht achter de mars naar Washington in het jaar 1963 die van grote betekenis blijkt voor de burgerrechtenbeweging. Jaren later wordt Rustin ook activist voor de LGBTQ+ beweging en brengt hij de pandemie omtrent hiv en aids onder de aandacht. Lees hier waar je vanaf 17 november Rustin kunt kijken.

Scott Pilgrim Takes Off (17 november)

Netflix (serie, bingen)

Scott Pilgrim en Ramona Flowers in 'Scott Pilgrim Takes Off'. Bron: Netflix
De 23-jarige Scott Pilgrim speelt in de band Sex Bob-Omb met zijn vrienden Stephen Stills en Kim Pine. Hoewel hij een muzikant is zonder motivatie, is Scott vastbesloten om een wedstrijd te winnen die hem een platencontract kan opleveren. Zijn doel wordt bemoeilijkt wanneer hij het meisje van zijn dromen ontmoet: Ramona Flowers. Nadat ze elkaar leren kennen, ontdekt Scott dat ze zeven kwaadaardige exen heeft die hij moet verslaan om met haar uit te kunnen gaan. Bekijk hier waar je vanaf 17 november Scott Pilgrim Takes Off kunt streamen.

Nouveaux Riches [All-Time High] (17 november, film) Youss is een meesterlijke oplichter. Tijdens een pokerspel dat niet naar zijn zin loopt ontmoet hij Stéphanie, een cryptomiljonair, en ziet hij de perfecte gelegenheid om zijn schulden af te betalen. Hij probeert dichter bij haar te komen, maar hij is niet de enige...

Believer 2 (17 november, film) Een vastberaden detective vervolgt zijn zoektocht naar de waarheid achter de grootste drugsorganisatie van Azië en haar ongrijpbare baas met wie hij nog 'unfinished business' heeft. Kijk ook de trailer.

Dashing Through the Snow (17 november)

Disney+ (film)

Ludacris en Lil' Rel Howery in 'Dashing Through the Snow'. Bron: Disney Plus
Eddie Garrick is een goedhartige man die Kerstmis de rug heeft toegekeerd vanwege een traumatische jeugdervaring. Op verzoek van zijn vrouw Allison, van wie hij gescheiden is, neemt Eddie zijn negenjarige dochter Charlotte mee naar zijn werk op kerstavond, waar ze een mysterieuze man in een rood pak genaamd Nick ontmoeten. Lees hier waar je Dashing Through the Snow kunt kijken.

Goosebumps (Disney+. 17 november, serie, finale) De serie dompelt kijkers onder in een wereld vol mysterie en spanning en volgt een groep van vijf middelbare scholieren terwijl ze aan een schimmige en verwrongen reis beginnen om het tragische overlijden van een tiener genaamd Harold Biddle te onderzoeken – terwijl ze ook de duistere geheimen uit het verleden van hun ouders ontrafelen. Lees ook onze recensie.

Blue Beetle (17 november)

HBO Max (film)

Blue Beetle, de titelheld van de film 'Blue Beetle'. Bron: Warner Bros.
De pas afgestudeerde Jaime Reyes keert vol grootse plannen voor de toekomst terug naar huis, maar komt er al snel achter dat daar veel is veranderd. Terwijl hij zoekende is naar zijn plek op deze wereld, brengt het lot onverwachts een oud relikwie van buitenaardse technologie op zijn pad: de Scarabee. Als de Scarabee hem verkiest als symbiotische gastheer, komt hij in het bezit van een waanzinnige uitrusting met onvoorstelbare, maar ook onvoorspelbare krachten. Daarmee verandert zijn leven voorgoed en wordt hij de superheld Blue Beetle. Bekijk hier waar je Blue Beetle kunt kijken.

Lees ook onze recensie van Blue Beetle.

Maxine's Baby: The Tyler Perry Story (Prime Video. 17 november, docufilm) Onder de mediatycoon, schrijver, acteur en filmmaker Tyler Perry schuilt een man die nederig werkt aan het genezen van zijn jeugdtrauma door zijn pijn om te zetten in belofte. 'Maxine’s Baby: The Tyler Perry Story', een knipoog naar de liefde van zijn moeder, is een teder en intiem portret van visionair en innovator Tyler Perry: zijn aangrijpende maar trouwe weg naar de top van een industrie waar hij niet altijd bij betrokken was.

André Hazes: The Next Chapter (18 november)

Videoland (serie, première)

Bron: Videoland
In dit vervolg van de documentaire Crossroads zien we hoe André Hazes doorpakt in zijn 'nieuwe leven'. Afkicken van een verslaving is niet een einde maar juist het begin van een nieuwe manier van leven. Hoe pakt hij dit leven weer op? En hoe claimt hij zijn plek op het podium weer terug na bijna twee jaar afwezigheid? Bekijk hier waar je vanaf 18 november André Hazes: The Next Chapter kunt streamen.

Na de première van de serie (die bestaat uit één aflevering) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 2 december.

Big George Foreman (19 november, film) Volg het opmerkelijke leven en de tijden van Foreman, van Olympisch gouden medaillewinnaar tot wereldkampioen zwaargewicht. Van het Rumble in the Jungle-gevecht met Muhammad Ali in Zaïre tot zijn geloof vinden, met pensioen gaan en predikant worden. Wanneer zijn familie en de kerk in financiële problemen komen, stapt hij terug in de ring en herwint het kampioenschap op 45-jarige leeftijd. Hiermee wordt hij de oudste zwaargewichtkampioen in de boksgeschiedenis. Kijk ook de trailer.

Fellow Travelers (SkyShowtime. 19 november, serie, première) De serie is een episch liefdesverhaal en een politieke thriller over de kortstondige romance van twee zeer verschillende mannen. Matt Bomer speelt de charismatische Hawkins Fuller, die verborgen voor het publieke oog een carrière in de politiek heeft. Kijk ook de trailer.

Na de première van de serie (die bestaat uit één aflevering) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 7 januari 2024.

Stamped from the Beginning (20 november, docufilm) Deze documentaire, gebaseerd op de bekroonde bestseller, verkent de geschiedenis van racistische ideeën in Amerika aan de hand van innovatieve animatie en inzichten van experts. Kijk ook de trailer.

SAS Rogue Heroes, S1 (Videoland. 20 november, serie, bingen) Een historische dramaserie die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het bruisende Caïro van 1941 bedenkt de jonge militaire officier David Stirling een radicaal plan dat tegen alle oorlogsregels ingaat: de vijand aanvallen waar ze het minst verwachten, namelijk van achter hun eigen linies. Lees ook onze recensie.

Leo (21 november)

Netflix (film)

Adam Sandler als Leo in de animatiefilm 'Leo'. Bron: Netflix
De vermoeide 74-jarige hagedis Leo zit al tientallen jaren vast in hetzelfde klaslokaal in Florida met een schildpad. Als Leo hoort dat hij nog maar één jaar te leven heeft, is hij van plan te ontsnappen om het leven buiten het klaslokaal te ervaren. In plaats daarvan raakt hij verstrikt in de problemen van zijn angstige leerlingen, waaronder een gemene invaldocent. Voor Leo wordt het uiteindelijk de vreemdste maar meest lonende loodjeslijst ooit. Lees hier waar je vanaf 22 november Leo kunt kijken.

Bottoms (21 november)

Prime Video (film)

Rachel Sennott, Ayo Edebiri, Ruby Cruz e.a. in 'Bottoms'. Bron: MGM
Twee lesbische studenten zitten in het laatste jaar. Ze zijn niet bepaald populair op school, maar willen toch voor de eerste keer van bil gaan alvorens het jaar om is. In de hoop cheerleaders aan de haak te slaan beginnen ze een vechtclub. Lees hier waar je vanaf 21 november Bottoms kunt kijken.

Dreamland (21 november)

SkyShowtime (serie, première)

De serie speelt zich af in de Britse badplaats Margate en is een donkere maar komische verkenning van de relaties tussen vrouwen van meerdere generaties. De oudste zus Trish is voor de derde keer zwanger en haar twee zussen Clare en Leila scharen zich samen met hun moeder en hun oma om haar heen. Maar wanneer hun andere zus, Mel, onverwacht weer in hun leven opduikt, dreigt
haar terugkeer de hele familie te ontwrichten. Bekijk hier waar je vanaf 21 november Dreamland kunt streamen.

Na de première van de serie (die bestaat uit één aflevering) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 26 december.

Squid Game: The Challenge (22 november)

Netflix (realityserie, bingen)

Deelnemers aan The Challenge. Bron: Netflix
456 echte spelers doen mee aan het spel en streven naar een levensveranderende beloning van $ 4,56 miljoen. Terwijl ze strijden in een reeks spellen, die zijn geïnspireerd op de originele show – plus verrassende nieuwe toevoegingen – worden hun strategieën, allianties en karakter op de proef gesteld terwijl concurrenten om hen heen worden uitgeschakeld. Bekijk hier waar je vanaf 22 november Squid Game: The Challenge kunt streamen.

No Voy A Pedirle A Nadie Que Me Crea [I Don't Expect Anyone to Believe Me] (Netflix. 22 november, film) Juan Pablo reist met zijn vriendin Valentina naar Barcelona om daar literatuur te gaan studeren en een doctoraat te halen. Maar voordat hij Mexico verlaat, raakt hij betrokken bij een crimineel netwerk. Dat inspireert hem om de roman van zijn dromen te schrijven, terwijl zijn leven absurde en sinistere wendingen neemt. Kijk ook de trailer.

Fargo, S5 (Videoland. 22 november, serie, bingen) Elk seizoen behandelt een uniek verhaal over misdaad, dat zich afspeelt in de ijzige omgeving van Minnesota. In het vijfde seizoen is Temple te zien als Dorothy "Dot" Lyon, die na een reeks onverwachte gebeurtenissen in de problemen met de autoriteiten raakt, en terugvalt in het leven waarvan ze dacht dat ze die achter haar had gelaten. Kijk ook de trailer.

John Wick: Chapter 4 (Prime Video. 23 november, film) De hevige strijd tussen John Wick en de High Table blijft voortduren en de prijs op zijn hoofd lijkt steeds verder op te lopen. Van New York tot aan Parijs en van Osaka tot aan Berlijn, John zal het op moeten nemen tegen de meest brute en sterkste tegenstanders tot nu toe. Lees ook de recensie.

En Helt Vanlig Familj [A Nearly Normal Family] (Netflix. 24 november, serie, bingen) De familie Sandell is een normaal gezin uit Zweden bestaande uit priester Adam, advocate Ulrika en hun negentienjarige dochter Stella. Ze leiden een ogenschijnlijk perfect leven in een gepolijste woonwijk buiten Lund. Op een dag verandert alles als Stella in hechtenis belandt, beschuldigd van moord. Haar geschokte ouders weten niet wat ze moeten doen. Wat is er gebeurd? Ze willen Stella koste wat het kost helpen, maar kennen ze hun dochter eigenlijk wel? Of elkaar? Kijk ook de trailer.

Last Call for Istanbul (Netflix. 24 november, film) Een toevallige ontmoeting op de luchthaven bezorgt twee getrouwde mensen een onvergetelijke nacht vol spanning, verlangen en verleiding in New York. Kijk ook de trailer.

Elf Me (Prime Video. 24 november, film) Trip is een onconventionele elf. Als helper van de Kerstman lijkt hij er alleen in te slagen bizarre wapens te bouwen in plaats van speelgoed. Het lot zal hem ertoe brengen Elia te ontmoeten, een verlegen en onconventionele jongen die wordt achtervolgd door een bende pestkoppen. De twee zullen elkaar helpen en samen de waarde van vriendschap ontdekken. Kijk ook de trailer.

  • Ambulance (Prime Video. 24 november, film) Een man heeft snel geld nodig voor de operatie van zijn vrouw, maar kan dat niet betalen. Hierop vraagt hij hulp aan zijn broer van wie hij vervreemd is geraakt. Deze stelt voor om samen een bank te overvallen. Lees ook onze recensie.

Only You (25 november)

Videoland (film)

Clair Bender en Egbert-Jan Weeber in 'Only You'. Bron: Independent Films
Het verhaal gaat over Elisabeth. Zij staat op het punt te trouwen met haar jeugdliefde. Alles in haar leven gaat eigenlijk zoals het komt en je zou kunnen zeggen dat ze gelukkig is. Arthur staat op het punt alles achter zich te laten voor een lange reis. Als de twee elkaar ontmoeten, verandert alles. Lees hier waar je Only You kunt kijken.

Doctor Who 50th Anniversary Special (25 november)

In de drie specials, getiteld The Star Beast (25 november), Wild Blue Yonder (2 december) en The Giggle (9 december), komen de Veertiende Doctor (David Tennant) en Donna Temple-Noble (Catherine Tate) opnieuw oog in oog te staan met hun meest angstaanjagende schurk tot nu toe: de Speelgoedmaker (Neil Patrick Harris). Lees hier waar je Doctor Who kunt kijken.

Faraway Downs (Disney+. 26 november, serie, bingen) Het verhaal draait om de Engelse aristocraat Lady Sarah Ashley, die de halve wereld rondreist om haar eigenzinnige echtgenoot te confronteren en een ongebruikelijk bezit te verkopen: Faraway Downs, een veeboerderij van een miljoen hectare in de Australische outback. Na de dood van haar man, een meedogenloze Australische veebaron, smeedt koning Carney plannen om haar land in te nemen, en met tegenzin bundelt ze de krachten met een ruige veedrijver om haar boerderij te beschermen. Kijk ook de trailer.

Book Club: The Next Chapter (27 november)

SkyShowtime (film)

Mary Steenburgen, Diane Keaton, Jane Fonda en Candice Bergen in 'Book Club: The Next Chapter'. Bron: Universal
In deze tweede film gaan de vier vriendinnen van de boekenclub voor het eerst van hun leven op een echte meidentrip… naar Italië. Als de boel totaal ontspoort en er geheimen boven water komen, verandert wat een ontspannen vakantie had moeten zijn in een uitzonderlijk avontuur kriskras door het land. Lees hier waar je Book Club: The Next Chapter kunt kijken.

American Symphony (Netflix. 29 oktober, docufilm) Deze documentaire verkent een jaar uit het leven van muzikant Jon Batiste, beschrijft zijn carrière in de muziek en worstelt met zijn vrouw Suleika Jaouad, die te maken krijgt met leukemie.

The Artful Dodger (Disney+. 29 november, film) Jack Dawkins, ook bekend als The Artful Dodger, heeft zijn snelle vingers als zakkenroller overgedragen aan de behendige, bekwame vingers van een chirurg. Het verleden van Dodger blijft hem achtervolgen door de komst van Fagin, die hem teruglokt in een wereld vol misdaad. Een grotere bedreiging – voor het hart van Dodger – is Lady Belle, de dochter van de gouverneur, die vastbesloten is de eerste vrouwelijke chirurg van de kolonie te worden. Kijk ook de trailer.

South to Black Power (HBO Max. 29 november, docufilm) geïnspireerd op het provocerende boek van New York Times-columnist en bestsellerauteur Charles Blow, dat oproept tot een omgekeerde "grote migratie" van Afro-Amerikanen van het noorden terug naar het zuiden om het land, de politieke vertegenwoordiging en de cultuur terug te winnen die ze achterlieten, en zo de machtsstructuur in Amerika voor altijd te transformeren.

Obliterated (30 november)

Netflix (serie, bingen)

Terrence Terrell, C. Thomas Howell en Nick Zano in 'Obliterated'. Bron: Netflix
Een eliteteam van de Special Forces verijdelt een dodelijke dreiging voor Las Vegas. Nadat ze hun geslaagde missie groots gevierd hebben met veel drank, drugs en seks, ontdekt het team dat de bom die ze onschadelijk hebben gemaakt nep was. Het nu dronken team moet door hun beperkingen heen vechten, hun persoonlijke problemen overwinnen, de echte bom vinden en de wereld zien te redden. Bekijk hier waar je vanaf 30 november Obliterated kunt streamen.

Virgin River, S5 (30 oktober, serie, finale) Mel went een ander levensritme aan, en Jack werkt aan de groei van zijn bedrijf. Echter wordt het altijd zo rustige stadje geteisterd door bosbranden en komen er grote geheimen aan het licht die het daglicht niet kan verdragen. Lees ook onze recensie.

Bookie (30 november)

HBO Max (serie, première)

Sebastian Maniscalco en Omar Dorsey in 'Bookie'
De serie volgt veteraan en bookmaker Danny (Sebastian Maniscalco) die zich moet aanpassen aan een veranderende persoonlijke en professionele omgeving. Bekijk hier waar je vanaf 30 november Bookie kunt streamen.

Renfield (november)

SkyShowtime (film)

Nicolas Cage en Nicholas Hoult in 'Renfield'. Bron: Universal
Het verhaal gaat over R.M. Renfield. Hij is sinds eeuwen de handlanger van graaf Dracula. Tot hij besluit om in het hedendaagse New Orleans een nieuw leven te beginnen. Hij wordt hevig verliefd op de vurige agente Rebecca Quincy. Lees hier waar je Renfield kunt kijken.

Actuele video's

Meer actuele video's