Serierecensie: Escaping Twin Flames is interessante docuserie over vermeende sekte

Serierecensie: Escaping Twin Flames is interessante docuserie over vermeende sekte
Onmiskenbaar en intens voelbaar leed slachtoffers integer weergegeven

Film :

Vanaf 8 november is de docuserie Escaping Twin Flames over een controversiële online community te zien op Netflix. Een jong echtpaar dat de community oprichtte verleidt eenzame mensen hun eigen verantwoordelijkheid te laten varen en dat heeft schokkende gevolgen. Is er sprake van een misdrijf? Lees hier onze serierecensie van Escaping Twin Flames.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Creating Heaven on Earth
De Amerikaanse Jeff and Shaleia Aylan, zelf een 'Twin Flame'-koppel, startten een bedrijf om mensen via spiritualiteit de ware liefde te laten vinden. De docuserie verkent de sekte-achtige wereld van Twin Flames Universe. De verontrustende en dure coachingslessen van Jeff en Shaleia brengen al snel liefdesverdriet en een schok teweeg. In Escaping Twin Flames vertellen oud-volgers wat voor heftigs daar allemaal plaatsvond.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 6,9

Escaping Twin Flames gaat over een controversiële online community waarvan de stichters met de overbekende piramidestructuur geld verdienen. Zij jagen op mensen die op zoek zijn naar liefde en garanderen een harmonieuze vereniging met je voorbestemde partner, je zogenaamde ‘Twin Flame’. Dit is een interessant gegeven en dat is de docuserie dus ook: interessant. Escaping Twin Flames heeft een effectieve opbouw en laat je gaandeweg zien hoe de community sekte-achtige vormen aannam. De interviews met degenen die zijn 'ontsnapt' en met hun familie geven duidelijk weer hoe het proces van indoctrinatie en machtsmisbruik is verlopen. Zodoende is het leed dat Twin Flames Universe haar (oud-)leden heeft aangedaan en wellicht nog doet door deze docuserie onmiskenbaar en intens voelbaar weergegeven. Drieënhalve ster.

Over de docuserie
In drie afleveringen zien we de verhalen van Stephanie, haar moeder en tweelingzus Paula, van Keely, Angie en nog veel meer slachtoffers afgewisselt met beelden van onlinesessies met het echtpaar Aylan. De serie is geregisseerd door Cecilia Peck (Brave Miss World).

Bron: Netflix

Vanaf 8 november 2023 is Escaping Twin Flames op Netflix. Genre: documentaire, misdaad. Aantal afleveringen: 3. Lengte afleveringen: ca. 55 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV