Recensie: God is a Bullet is snoeiharde sektarische misdaadthriller waarin koppen rollen

Recensie: God is a Bullet is snoeiharde sektarische misdaadthriller waarin koppen rollen
Met Game of Thrones-ster Nikolaj Coster-Waldau en Maika Monroe

Film :

Vanaf 30 november is de film God is a Bullet te zien in de bioscopen. Acteur Nikolaj Coster-Waldau (Shot Caller) heeft al vaker een ruig karakter moeten spelen met tattoeages over zijn hele lichaam. Dit keer voelt dat wel tegen wil en dank. Lees hier de filmrecensie van God Is a Bullet.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Say your prayers"
Het verhaal gaat over detective Bob Hightower. Hij is ten einde raad als zijn ex-vrouw op brute wijze wordt vermoord en zijn dochter wordt gekidnapt door een geweldadige satanische sekte. Hij besluit zelf actie te ondernemen en gaat undercover. Samen met The Ferryman en Case Hardin, de enige vrouw die ooit de sekte wist te ontsnappen, daalt hij af naar de diepste, meest duistere laag van de cult om zijn dochter te redden.

Acteur Nikolaj Coster-Waldau (Bob Hightower) en Maika Monroe (Case) in de film 'God is a Bullet'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 5,6

Regisseur Nick Cassavetes (bekend van de films My Sister's Keeper en The Notebook) laat een hele andere en gewelddadige kant zien in een film waarin het bloed tegen de plinten op klotst. Een vrij bizarre misdaadthriller met een goede schurkenrol voor Karl Glusman (Cyrus) en bijrol voor een bijna onherkenbare Jamie Foxx als 'The Ferryman'. De film begint goed als wraakfilm maar vliegt na anderhalf uur van de rails, waarbij je meerdere malen je wenkbrauwen fronst. Spoilers geven we niet in onze recensies, maar de finale van God is a Bullet zagen we niet aankomen. En dan doelen we op de kus-scène die apart, lachwekkend en bijna shockerend aanvoelt. Maar oordeel zeker zelf. 2,5 sterren.

Cast
Naast Nikolaj Coster-Waldau (Domino) en Maika Monroe (Independence Day: Resurgence) zijn ook Jamie Foxx (Django Unchained), January Jones (Mad Men) en Karl Glusman (The Idol) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Nick Cassavetes (My Sister's Keeper).

Vanaf 30 november 2023 is de film God is a Bullet te zien in de bioscopen. Genre: misdaad, thriller, drama. Tijdsduur: 155 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV