Recensie: David Holmes: The Boy Who Lived is inspirerende docu over stunt double van Harry Potter

Recensie: David Holmes: The Boy Who Lived is inspirerende docu over stunt double van Harry Potter
Stuntman raakt verlamd op set van Harry Potter and the deathly Hallows part one

Film :

Vanaf 16 november is de film David Holmes: The Boy Who Lived te zien op HBO Max. Deze hartverwarmende en ontroerende documentaire over de vriendschap tussen Daniel Radcliffe en stuntman David Holmes is een must-see: een positief verhaal over vriendschap voor en na een vreselijk ongeluk. Lees hier de filmrecensie van David Holmes: The Boy Who Lived

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Harry Potter
Jarenlang werken acteur Daniel Radcliffe en zijn stuntdouble David Holmes samen aan de beroemde Harry Potter-films. De twee worden hechte vrienden en zijn onafscheidelijk. Bij de opnames van de zevende film, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1, komt David verkeerd terecht en breekt zijn nek. Voor deze documentaire praten ze samen over de gevolgen van dat ongeluk.

Acteur Daniel Radcliffe en stuntman David Holmes in de documentaire 'David Holmes: The Boy Who Lived'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 85% | IMDb ★ 7.9

Of je nu wel of geen fan bent van de Harry Potter-films: beide kampen gaan genieten van deze inspirerende documentaire in hoofdletters. Terwijl de films over de tovernaarsleerling Harry Potter door de jaren heen in première gaan, ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen Daniel Radcliffe en zijn stuntman David Holmes. Fans van de Potter-films krijgen ook prachtige beelden van achter de schermen te zien, want hoe gaat het maken van deze enorme producties in zijn werk? In deze bijzondere film komen zijn vrienden, ouders en stunt coordinator Greg Powell aan het woord. Naast de schuldvraag en het vreselijke leed zien je het indrukwekkende doorzettingsvermogen en de positieve kracht van David, ondanks de hevige pijn en terugval van zijn lichaam. Een film dat goed past in het aanbod van HBO Max: de streamingdienst heeft toch nog steeds de beste documentaires in huis. Vier sterren.

Cast
Naast Daniel Radcliffe en David Holmes zijn ook Sue Holmes, Andy Holmes, Tolga Kenan en Marc Mailley zijn in deze documentaire te zien. Deze productie is geregisseerd door Dan Hartley (The Tide).

Vanaf 16 november 2023 is de documentaire David Holmes: The Boy Who Lived te zien op HBO Max. Genre: documentaire. Tijdsduur: 89 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV