Serierecensie: A Nearly Normal Family verrassend misdaadsucces op Netflix

Serierecensie: A Nearly Normal Family verrassend misdaadsucces op Netflix
Zweedse serie sluipt top 10 binnen

Film :

Vanaf vrijdag 24 november staat het eerste seizoen van A Nearly Normal Family op Netflix. De Zweedse serie, ook bekend onder de originele titel En Helt Vanlig Familj, is een opvallend succes op Netflix. Wat maakt deze misdaad- en dramaserie nu dat het zo'n succes is bij de streamingdienst? Lees hier de recensie van A Nearly Normal Family.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Heeft ze echt een moord gepleegd?
De familie Sandell is een normaal gezin uit Zweden bestaande uit priester Adam, advocate Ulrika en hun negentienjarige dochter Stella. Ze leiden een ogenschijnlijk perfect leven in een gepolijste woonwijk buiten Lund. Op een dag verandert alles als Stella in hechtenis belandt, beschuldigd van moord. Haar geschokte ouders weten niet wat ze moeten doen. Wat is er gebeurd? Ze willen Stella koste wat het kost helpen, maar kennen ze hun dochter eigenlijk wel? Of elkaar?

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 68% | IMDb ★ 6,8

Een op het eerste gezicht normaal gezin met een normale dochter veranderd in een vreemde situatie: het is een verhaallijntje dat we wel vaker zijn tegengekomen in films en series. Meestal is het onderdeel van een ander verhaal in het misdaadgenre, maar deze Zweedse serie kiest het als A-plot. Het element 'misdaad' maakt een groot deel van deze serie wel het streamen waard, want wie heeft de zaken die deze serie drijft toch op zijn of haar geweten? We weten gelijk wie we wel en niet geloven in deze serie, maar is dat wel helemaal terecht? Deze serie speelt met perspectieven, maar weet uiteindelijk toch niet echt te verrassen. 3 sterren.

Cast
Naast Melisa Ferhatovic (Thin Blue Line) zien we ook Christian Fandango Sundgren (Cryptid), Björn Bengtsson (The Last Kingdom) en Alexandra Karlsson Tyrefors in deze serie. Deze productie wordt geleid door Per Hanefjord (Agent Hamilton).

Fotolijstje uit de serie 'A Nearly Normal Family'. Bron: Netflix

Vanaf vrijdag 24 november 2023 is A Nearly Normal Family te streamen op Netflix. Genre: misdaad, drama, thriller. Aantal afleveringen: 6. Lengte afleveringen: ca. 35-50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV