Recensie: Candy Cane Lane brengt beestenboel en kerstchaos met Eddie Murphy en Tracee Ellis Ross

Recensie: Candy Cane Lane brengt beestenboel en kerstchaos met Eddie Murphy en Tracee Ellis Ross
Nieuwe familiefilm blinkt uit in mooie special effects

Film :

Vanaf 1 december is de film Candy Cane Lane te zien op Prime Video. De inmiddels 62-jarige Eddie Murphy ziet er nog erg goed uit voor zijn leefijd in deze fantasievolle kerstfilm die soms iets weg heeft van de familieklassieker Jumanji, maar dan in kerstsfeer. Lees hier de filmrecensie van Candy Cane Lane.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Elf Pepper
Een man - Chris Carver genaamd - is vastbesloten om de jaarlijkse kerstversieringswedstrijd in de buurt te winnen, sluit een pact met een elf om hem te helpen winnen. De elf spreekt echter een spreuk uit die de twaalf dagen van Kerstmis tot leven brengt, waardoor grote chaos ontstaat in het kleine, nietsvermoedende stadje.

Acteur Eddie Murphy (Chris Carver) in de film 'Candy Cane Lane'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 60% | Kerstsfeer 69% | IMDb ★ 5,7

Acteur Eddie Murphy (bekend van de jaren 80's klassiekers Trading Places en Coming to America) is in deze gloednieuwe kerstfilm een grote verrassing op streamingdienst Prime Video. Murphy lijkt op de automatische piloot te werken, maar het zijn vooral de bijrollen die de film het kijken waard maken. Met een grappige schurkenrol voor Jillian Bell als de enge kerstelf Pepper. Candy Cane Lane blinkt uit in fantastische CGI, waar flink wat geld tegen aan is gegooid. De over-de-top kerstsfeer is er eentje zoals alleen Amerikanen dat kunnen. Na een uur stort de boel een beetje in maar de chaotische finale maakt het allemaal enigszins goed. En dan nemen de mierzoete boodschap voor lief. Drie sterren.

Cast
Naast Eddie Murphy (Coming to America) en Tracee Ellis Ross (The High Note) zijn ook Jillian Bell (Office Christmas Party), Nick Offerman (We're the Millers) en Chris Redd (Joker) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Reginald Hudlin (Modern Family).

Vanaf 1 december 2023 is de film Candy Cane Lane te zien op Prime Video. Genre: komedie, familie, fantasie. Tijdsduur: 117 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's