Recensie: met Silent Night maakt "the master of action" John Woo zijn slechtste film ooit

Recensie: met Silent Night maakt "the master of action" John Woo zijn slechtste film ooit
Met Joel Kinnaman zonder woorden

Film :

Vanaf 7 december is de film Silent Night te zien in de bioscopen. Bij het zien van de trailer heb je zeer hoge verwachtingen van deze wraakfilm van Face/Off-regisseur John Woo. De beste momenten zitten echter in de trailer en de film valt zwaar tegen. Maar 'don't blame' acteur Joel Kinnaman! Lees hier de filmrecensie van Silent Night.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Action speaks louder than words"
Een vader is er getuige van dat zijn zoontje sterft wanneer hij op kerstavond in het kruisvuur van een bende terechtkomt. Terwijl hij herstelt van een wond die hem zijn stem kost, maakt hij van ultieme wraak zijn levensmissie en begint hij aan een zwaar trainingsregime om de dood van zijn zoon te wreken.

Acteur Joel Kinnaman (Godlock) in de film 'Silent Night'

Beoordeling van Gids.tv: ★½

Entertainment-score: 45% | Kerstsfeer: 40% | IMDb ★ 5,9

De charismatische acteur Joel Kinnaman is het enige lichtpuntje in deze actiefilm zonder woorden. Silent Night heeft geen dialogen - alleen wat gekreun - en er wordt bijna niet gesproken in de film. Regisseur John Woo wil vooral met de beelden het verhaal vertellen. Nog niet eens een slecht idee, maar voor deze film werkt dat bijzonder matig. Het steeds terugkeerde enorme drama - overleden zoonlief verschijnt zelfs in een kerstbal - is de hele film aanwezig en haalt meerdere malen de vaart uit deze productie. De overdreven melodramatische momenten overheersen en doet de actie geen goed. De film lijkt daarnaast wel in zijn geheel op een paintball-terrein geschoten te zijn, met hier en daar een benauwde vechtscène en veel bloed. Silent Night is een saaie film geworden en voelt soms zelfs als een foute B-film aan met weinig budget. Wij hadden acteur Joel Kinnaman beter gegund. Anderhalve ster.

Cast
Naast Joel Kinnaman (Suicide Squad) en Catalina Sandino Moreno (Incarnate) zijn ook Harold Torres (Memory) en Kid Cudi (Need for Speed) te zien in deze film. Deze producie is geregisseerd door John Woo (Paycheck en Face/Off).

Vanaf 7 december 2023 is de film Silent Night te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: actie, thriller, drama. Tijdsduur: 104 minuten.


Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV