Nederland - België live op tv en online (Nations League vrouwen)

Nederland - België live op tv en online (Nations League vrouwen)
Gaat Nederland de Spelen halen?

Sport :

Na het late verlies van afgelopen vrijdag tegen Engeland is het in de laatste Nations League wedstrijd nog echt even spannend: Nederland moet winnen en is dan alsnog afhankelijk van het resultaat van Engeland. De wedstrijd tussen de Oranje Leeuwinnen en België is op dinsdag 5 december om 20.45 uur te zien op NPO 1 en online via NOS.nl en een livestream bij Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten Nederland - België

De samenvatting hierboven is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Engeland
Het leek voor een lange periode in de wedstrijd erg goed te gaan voor de Oranje Leeuwinnen: voor de rust stonden ze door twee goals van Lineth Beerensteyn al met 2-0 voor. Toch kwamen de Engelse dames van bondscoach Sarina Wiegman na de rust sterk terug en was het in de 61ste minuut uiteindelijk 2-2. Tot overmaat van ramp werd het in de 90ste minuut ook 3-2.

Winnen
Wat betekent die laatste uitslag voor deze wedstrijd? Nederland moet in ieder geval drie punten halen: bij een gelijkspel is een tweede plaats wel gegarandeerd, maar een direct ticket voor de Spelen niet. Daarom moet er gewonnen worden en het liefst met heel veel goals: als Engeland namelijk uithaalt tegen Schotland kunnen ze alsnog over Nederland heen: het verschil is in doelsaldo twee goals.

De wedstrijd Nederland - België is op dinsdag 5 december om 20.45 uur te zien op NPO 1, NOS.nl en de Gids.tv-livestream. De samenvatting vind je op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV