Recensie: Christmas as Usual is vermakelijke Scandinavische kerstfilm, vol humor en drama

Recensie: Christmas as Usual is vermakelijke Scandinavische kerstfilm, vol humor en drama
Gebaseerd op waargebeurd verhaal

Film :

Vanaf 6 december is de film Christmas as Usual (ook bekend onder de originele titel Så var det jul igjen) te zien op Netflix. Deze Scandinavische kerstfilm is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Is Christmas as Usual de zoveelste saaie, humorloze, mierzoete kerstfilm of hebben we eindelijk een leuke variant te pakken? Lees hier de filmrecensie van Christmas as Usual.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Chaotische kerst
Thea gaat naar haar geboorteplaats om met haar familie klassiek Noors Kerstmis te vieren en dit jaar neemt ze Jashan, haar Indiase verloofde mee. Jashans Indiase roots en de Noorse tradities van Thea's familie botsen tijdens een chaotische kerst. Tradities en overtuigingen worden op hun kop gezet, het wordt dan ook allesbehalve Christmas as Usual.

Ida Ursin- Holm en Kana Gill in 'Christmas as Usual'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 5,5

Christmas as Usual begint met een in een sneeuwberg geparkeerde auto met een omgevallen kerstboom erop. Wat is er gebeurd? Daar werkt het verhaal naartoe vanaf de terugblik op het huwelijksaanzoek. Dit aanzoek is de romantische, komische start van een vermakelijke kerstfilm. Het verschil in tradities levert humoristische misverstanden op. Met in het achterhoofd de wetenschap dat Christmas as Usual gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, zorgt het uitstekende acteerwerk van de hoofdrolspelers ervoor dat je een goed beeld kan vormen van hoe pijnlijk deze kerst ook moet zijn geweest voor alle betrokken partijen. Het zorgt in ieder geval voor een enorm komisch tafereel op je televisiescherm. Gelukkig heeft Christmas as Usual een 'eind goed, al goed' slot met een kort optreden van de echte Thea en Jashan. Drie sterren.

Cast
Naast Ida Ursin-Holm (Girls Trip) en stand-up comedian Kanan Gill (Noor) zijn ook Marit Adeleide Andreassen (Alle sammen sammen), Veslemøy Mørkrid (All Must Die) en Mads Sjøgård Pettersen (Hjem til jul) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Petter Holmsen (Mountain Madness).

Vanaf 6 december 2023 is de film Christmas as Usual (originele titel: Så var det jul igjen) te zien op Netflix. Genre: Noors, romantisch, komedie. Tijdsduur: 89 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV