Recensie: Maestro is wonderbaarlijk verhaal over twee verloren zielen

Recensie: Maestro is wonderbaarlijk verhaal over twee verloren zielen
Met Bradley Cooper in het volledige plaatje

Film :

Vanaf donderdag 7 december draait de nieuwe film Maestro in de Nederlandse bioscopen. Bradley Cooper heeft al vele jaren de droom een film te maken over zijn grote voorbeeld en inspirator: dirigent, componist en muzikale alleskunner Leonard Bernstein. Wat je in deze film vooral over hem leert is het dramatische relatieverleden en wat dat met zijn familie doet. Lees hier de filmrecensie van Maestro.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Any questions?"
De legendarische Broadway componist Leonard Bernstein, het best bekend voor zijn werk in West Side Story, ontmoet Felicia op een feest in het jaar 1946. Hun liefdesparcours wordt gedurende 30 jaar gevolgd en ook zijn professionele leven wordt onder de loep genomen. Uit hun huwelijk onstaan de kinderen Jamie, Alexander en Nina.

Bradley Cooper als Leonard Bernstein in 'Maestro'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 86% | IMDb ★ 7,2

Je moet het Cooper nageven: de manier waarop hij zich in deze rol heeft gestort is op zijn minst indrukwekkend te noemen. De film heeft veel aandacht voor de relatie tussen de maestro Bernstein en zijn grote liefde Felicia, waardoor de muziek van Bernstein misschien soms wat naar de achtergrond wordt gedreven. Wat je daarvoor terugkrijgt is prachtige kostuums in meerdere tijdsperioden, een mooie overgang van zwart-wit naar kleur en geweldig acteerwerk van Cooper en vooral van zijn tegenspeler Carey Mulligan. De grote finale van de film, waarin iets meer dan zes minuten van één van de grootste concerten van de maestro in de Ely Cathedral wordt herzien, gaat voor de liefhebber door merg en been. Mahler kwam misschien wel nog nooit zo hard binnen. 4,5 ster.

Cast
Naast Bradley Cooper (Nightmare Alley) en Carey Mulligan (Saltburn) spelen ook Matt Bomer (The Nice Guys), Sarah Silverman (Marry Me) en Maya Hawke (Asteroid City) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Bradley Cooper (A Star Is Born).

Vanaf 7 december 2023 is Maestro te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: muziek, drama. Tijdsduur: 129 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's