Netflix-review Berlin: streamen of skippen?

Streamen of skippen: Berlin is comfort food voor de ziel in het nieuwe jaar
Misdaad met een klein randje

Film :

De laatste grote serie van het jaar 2023 brengt Netflix slechts enkele dagen voor het verstrijken van het nieuwe jaar: Berlin is een zogenaamde spin-off van het zeer succesvolle La Casa de Papel en neemt eigenlijk alle succesvolle ingrediënten over.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Het verhaal van La Casa de Papel-teamlid Andrés de Fonollosa, beter bekend onder zijn codenaam Berlín. In deze serie verzamelt zich een andere bende om hem heen: Keila, een elektronicaspecialiste; Damián, Berlins vertrouweling en professor in de filantropie; de wat instabiele Cameron; de toegewijde Roi; en Bruce, een meedogenloze actieman. Deze bende beraamt en voert grote overvallen als op banken uit.

Berlín - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van het volledige eerste seizoen.

Wat wij er van vinden
Een lach, een huivering, een spannend moment: deze serie heeft het allemaal in huis. Waar het idee achter Berlín ongeveer hetzelfde is als achter zijn voorganger, is de thematiek heel anders: het is vooral liefde dat in deze serie de klok slaat. Dat maakt deze serie het ultieme comfort food voor de koudste dagen van het jaar. Waar de hoofdrol de sympathie bij de kijker weet op te wekken, gebeurd dat bij zijn teamgenoten nog niet echt, zeker in de eerste afleveringen. Als er een tweede seizoen komt - en Netflix kennende komt dat er, zeker met het succes en de plek in de Top 10 - dan zien wij graag wat meer karakterontwikkeling. Dan zou het de hoogten van La Casa de Papel zeker kunnen evenaren.

Streamen of skippen?
Ons oordeel is: streamen. Of het nu een serie zoekt voor het nabrakken op de bank of een avond met wat actie wilt: deze serie heeft van alle twee een beetje.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Het eerste seizoen van Berlín is nu te streamen op Netflix. Genre: misdaad. Tijdsduur: 8 afleveringen van 42 - 60 minuten.

Pedro Alonso als Berlín in 'Berlín'. Bron: Netflix

Actuele video's

Meer actuele video's