Netflix-review 'The Brothers Sun': streamen of skippen?

Streamen of skippen: The Brothers Sun is coole en spannende serie over Taiwanese gangsters in USA
Met Oscarwinnares Michelle Yeoh

Film :

Met Oscarwinnares Michelle Yeoh (die ze kreeg voor Everything Everywhere All at Once) in de hoofdrol in hebben we hooggespannen verwachtingen van de nieuwe Netflix-serie The Brothers Sun. Maken de keiharde actie, ontroerende momenten, (grappige) culturele verschillen tussen Taiwan en Amerika en het mysterieuze plot in The Brothers Sun deze waar?

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
De serie volgt de uit Taiwan afkomstige familie Sun. Moeder en jongste zoon Bruce zijn naar Los Angeles gevlucht terwijl vader en oudste zoon Charles in Taipei zijn gebleven om een van de beruchtste triades van Taiwan te leiden. Nadat vader Sun is neergeschoten door een mysterieuze huurmoordenaar reist Charles naar LA om zijn moeder en jongere broer te beschermen. Na jaren gescheiden te zijn geweest moeten de totaal verschillend opgevoede broers weer aan elkaar wennen terwijl zij ondertussen voor hun leven vrezen.

The Brothers Sun - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van het volledige eerste seizoen.

Wat wij er van vinden
De steengoede openingscène van The Brothers Sun, waarin bakkunst gecombineerd wordt met een sterk staaltje vechtkunst, pakt je als kijker direct in. De ladder ligt dus hoog en blijft ook hoog. Onverwachtige plotwendingen, complexe familieverhoudingen en onwaarschijnlijk coole vechttechnieken: The Brothers Sun heeft het allemaal. Met zoals verwacht sterk acteerwerk van Michelle Yeoh en de andere acteurs is de serie een lust om naar te kijken. De spanning tussen de twee broers die weer een relatie moeten opbouwen levert hier en daar een komische scène op, maar om deze serie ook echt komedie te noemen... dat gaat te ver. De serie wordt ondersteund door een fijne soundtrack met als hoogtepunt een Chinese versie van Cat Stevens 'The First Cut Is the Deepest'. Genieten!

Streamen of skippen?
Ons oordeel is: streamen. The Brothers Sun is een spannende serie waarin bij vlagen een tipje van de mysterieuze sluier waarmee de Chinese cultuur soms omgeven is, wordt opgelicht.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Het eerste seizoen van The Brothers Sun is nu te streamen op Netflix. Genre: misdaad, komedie. Tijdsduur: 8 afleveringen van 47 - 69 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's