Nieuw in de bioscoop: deze films kijk je in februari 2024 in de Nederlandse filmzalen

Nieuw in de bioscoop: deze films kijk je in februari 2024 in de Nederlandse filmzalen
Met The Iron Claw, Dune 2 en veel meer

Film :

Februari staat voor de deur en dat betekent grote en kleine premières op het witte doek. Onder andere komen de lang verwachte eposfilm Dune: Part Two, muziekfilm Bob Marley: One Love en het waargebeurd topdrama The Iron Claw. Gids.tv heeft de belangrijkste titels op een rij gezet.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series in de (thuis)bioscoop op Gids.tv.

Scotoe (1 februari)

Bioscoop

Bron: Independent Films
We trappen af met een productie van de makers van De Tatta's. De film vertelt het verhaal van twee streetwise rechercheurs Sino (Sinan Eroglu) en Mo (Mohamed Chaara), die op onorthodoxe wijze misdaden proberen op te lossen. Lees hier waar je de film Scotoe kunt kijken.

Verliefd op Bali (1 februari)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Regisseur Johan Nijenhuis heeft weer een blik bekende Nederlanders opengetrokken voor zijn twintigste bioscoopfilm, die ongetwijfeld volle zalen gaat trekken. Romcom-koning Jim Bakkum speelt de hoofdrol en na Ibiza gaan we verder op Bali. Lees hier waar je de film Verliefd op Bali kunt kijken.

Argylle (1 februari)

Bioscoop

Deze productie komt uit het verknipte brein van Matthew Vaughn (Kingsman-franchise, Kick-Ass) en is een scherpzinnige, grensverleggende, actievolle spionagethriller met niemand minder dan Henry Cavill in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Argylle kunt kijken.

Game On (7 februari)

Bioscoop

Bron: Splendid Film
Deze Nederlandse avonturenkomedie gaat over Issam (Marouane). Hij heeft één droom: pro-gamer worden. Wanneer zijn cijfers weer tegenvallen weet zijn moeder maar één uitweg: ze zet zijn computer bij het grofvuil en zijn wereld stort in elkaar. Wat Issam niet weet, is dat op dat moment de échte wereld ook bijna in elkaar stort. Lees hier waar je de film Game On kunt kijken.

Poor Things (8 februari)

Bioscoop

Bron: Searchlight Pictures
Van de magistrale Griekse regisseur Yorgos Lanthimos komt deze bizarre en bijzondere film, die genomineerd is voor elf Oscars. Dit pareltje laat het oude Frankenstein-verhaal herleven met een ijzersterke hoofdrol voor La La Land-actrice Emma Stone. Deze meesterlijke satire is een dikke aanrader. Lees hier waar je de film Poor Things kunt kijken.

Scrapper (8 februari)

Bioscoop

Bron: WW Entertainment
De twaalfjarige Georgie (Lola Campbel) woont na het overlijden van haar moeder op haar eentje in een flat in Londen en heeft het graag niet anders. Ze liegt de maatschappelijk werkers voor dat ze samenleeft met haar oom en steelt fietsen om te overleven. Een lieve, ontroerende Britse komedie met aanstormende acteertalent Harris Dickinson in de hoofdrol. Lees hier de waar je de film Scrapper kunt kijken.

Io Capitano (15 februari)

Bioscoop

Bron: Pathé International
Een zeer aangrijpende maar sterke drama- en avonturenfilm van Dogman-regisseur Matteo Garrone. Seydou, een tienerjongen die samen met zijn neef Moussa besluit Dakar in Senegal te verlaten en naar Europa te gaan. Een hedendaagse Odyssee door de gevaren van de woestijn, de verschrikkingen van de detentiecentra in Libië en de gevaren van de zee. Lees hier waar je de film Io Capitano kunt kijken.

Madame Web (15 februari)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures International
Deze productie is de nieuwste film in het Marvel-universum van Sony Pictures. Dit universum bestaat tot nu toe uit de Venom-films en Morbius. Superheldinnen spinnen hun webben met actrice Dakota Johnson in de rol van Cassandra Webb, een paramedicus in Manhattan die helderziende krachten heeft. Lees hier waar je de film Madame Web kunt kijken.

The Bricklayer (15 februari)

Bioscoop

Bron: Just Entertainment
Typische Amerikaanse actiethriller met acteur Aaron Eckhart in de hoofdrol. Wanneer de CIA verdacht gemaakt wordt van een reeks moorden op journalisten, wordt de briljante en opstandige agent Steve Vail ingeschakeld om hier een einde aan te maken. Lees hier waar je de film The Bricklayer kunt kijken.

The Iron Claw (15 februari)

Bioscoop

Het waargebeurde verhaal van de onafscheidelijke broers Von Erich, die begin jaren tachtig geschiedenis schreven in de intens competitieve wereld van het professionele worstelen. Door middel van grote tragedie en triomf, in de schaduw van hun dominante vader en coach, streven de broers naar meer dan levensgrote onsterfelijkheid op het grootste podium in de sport. Met Zac Efron, Jeremy Allen White, Harris Dickinson en Stanley Simons en uit de A24-filmstudios gaat dit misschien wel eens héél goed worden. Lees hier waar je de film The Iron Claw kunt kijken.

Cat Person (15 februari)

Bioscoop

Bron: StudioCanal
De twintiger universiteitsstudente Margot werkt in een bioscoop waar ze de oudere Robert leert kennen, die er vaste klant is. Het geflirt tussen hen mondt uit in sms'jes en ze beginnen een relatie. Deze blijkt van korte duur wanneer hun levensvisie niet met elkaar overeenkomt. De zaken beginnen uit de hand te lopen. Een verhaal over slechte dates en slechte seks gebaseerd op het korte verhaal van Kristen Roupenian, dat een internetsensatie werd in het toonaangevende blad The New Yorker. Lees hier waar je de film Cat Person kunt kijken.

The Great Escaper (15 februari)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
De inmiddels 90-jarig Michael Caine speelt in deze hartverwarmende en waargebeurde drama- en komediefilm. In de zomer van het jaar 2014 sluipt een veteraan Bernard Jordan genaamd uit de Tweede Wereldoorlog zijn verzorgingshuis uit om de 70e herdenking van de D-Day-landingen in Normandië bij te wonen. Lees hier waar je de film The Great Escaper kunt kijken.

Bob Marley: One Love (15 februari)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures International
De legendarische Jamaicaanse singer-songwriter Bob Marley overwint tegenslagen en wordt de beroemdste reggaemuzikant ter wereld. Zijn levensverhaal met de aller-grootste hits en acteur Kingsley Ben-Adir in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Bob Marley: One Love kunt kijken.

Land of Bad (22 februari)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Als dronepiloot van de Amerikaanse luchtmacht ondersteunt Reaper een speciale missie op de Filippijnen. Als er iets afschuwlijk misgaat wordt de jonge officier Kinney ingezet om in het slagveld gegijzelde teamleden terug te halen. Deze actiethriller en oorlogsfilm met niemand minder dan Russell Crowe, Liam Hemsworth en Luke Hemsworth in de hoofdrol wordt geregisseerd door* Broken City*-regisseur William Eubank. Lees hier waar je de film Land of Bad kunt kijken.

Drive-Away Dolls (22 februari)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures International
In deze misdaadkomedie maken we kennis met Jamie, een onbevangen vrije geest die klaagt over de zoveelste relatiebreuk met een vriendin, en haar terughoudende vriendin Marian, die nodig eens wat losser moet worden. Op zoek naar een nieuwe start, beginnen de twee vriendinnen aan een bizarre roadtrip naar Tallahassee. Maar het gaat al snel mis als ze onderweg een groep stuntelende criminelen tegenkomen. Lees hier waar je de film Drive-Away Dolls kunt kijken.

Dune: Part Two (29 februari)

Bioscoop

We sluiten de hekken deze maand met een lang verwachte epische avonturenfilm van regisseur Denis Villeneuve. Getreiterd door acteurstakingen werd de release maanden naar voren gegooit, maar eindelijk gaat het verhaal verder. Met Timothée Chalamet en Zendaya in de hoofdrollen. En er staat een fantastische schurkenrol op in de vorm van de sterke acteur Austin Butler. Lees hier waar je de film Dune: Part Two kunt kijken.

Bekijk hier het overzicht welke films er nu draaien in de Nederlandse bioscopen. Alle data hierboven zijn onder voorbehoud.

Actuele video's

Meer actuele video's