Australian Open finale Zheng – Sabalenka live op tv en online

Australian Open finale Zheng – Sabalenka live op tv en online
Winnaar van vorig jaar opnieuw winnaar?

Sport :

Op zaterdag 27 januari is de eerste van de twee enkelspelfinales van de Australian Open te zien. De huidige titelhouder van de Australische Grand Slam, Aryna Sabalenka, staat ditmaal tegenover de Chinese Zheng Qinwen. De finale is vanaf 09.30 uur te zien op Eurosport 1 en online via discovery+.

Bekijk ook het volledige speelschema van de Australian Open 2024.

Aryna Sabalenka
Vorig jaar won de Belarussische Sabalenka voor het eerst de Australian Open door de Kazachstaanse Rybakina te verslaan. Nu haalt ze opnieuw de finale: daarvoor moest ze wel winnen van de Amerikaanse Gauff. Dat deed ze: revanche voor de verloren US Open-finale van afgelopen jaar, waarin Gauff voor het eerst in haar korte carrière een Grand Slam won. Sabalenka maakt nu dus kans haar titel te prolongeren.

Lees ook waar je de mannenfinale Sinner - Medvedev kunt kijken.

Zheng Qinwen
Daarvoor moet Sabalenka langs de Chinese Zheng, die haar debuut beleeft in een finale van een Grand Slam-toernooi. Ze won in de halve finale in twee sets van de verder zeer verrassende qualifier Dayana Yastremska uit Oekraïne. Het beste resultaat van Zheng tot op heden was een kwartfinale in de US Open van 2023.

De vrouwenfinale van de Australian Open is op zaterdag 27 januari om 09.30 uur te zien op Eurosport 1 en online via discovery+. Volg ook alles van de Australian Open in het tennisdossier van Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's