Tennis: Australian Open 2024 live op tv en online (inclusief tijdschema)

Tennis: Australian Open 2024 live op tv en online (inclusief tijdschema)
Nadal is er niet bij

Sport :

De allereerste Grand Slam van het seizoen moet de tennissers weer uit de startblokken laten schieten. Melbourne is traditioneel gezien weer het podium waar het begint. Dit jaar vind het toernooi plaats van zondag 14 januari tot en met zondag 28 januari. Eurosport doet dagelijks verslag op tv en je kunt alle partijen online volgen via discovery+.

Het programma en tijdschema is verderop in dit artikel te vinden.

Tennis op tv en online
De tennisrechten zijn zoals altijd weer eens goed verdeeld, maar de Australian Open is in zijn geheel te zien bij de sportzender Eurosport. Elke dag tussen 00.00 en 01.00 uur start de ronden en ze eindigen in normale gevallen rond 14.00 uur. In de tv-gids van Eurosport 1 en de tv-gids van Eurosport 2 zie je hoe laat de wedstrijden beginnen. Alle partijen zijn ook live te zien via de livestreams van discovery+.

Lees ook de volledige tenniskalender van het seizoen 2024.

Speelschema Australian Open 2024

De tijden die hieronder staan weergegeven zijn de vorige avond gecontroleerd. Als ze afwijken van de definitieve tijden, komt dat hierdoor.

Vanaf maandag 15 januari: eerste rondes
Vanaf woensdag 17 januari: tweede rondes
Vanaf vrijdag 19 januari: derde rondes
Vanaf zondag 21 januari: vierde rondes
Vanaf dinsdag 23 januari: kwartfinales
Vanaf donderdag 25 januari: halve finales

Zaterdag 27 januari

  • 09.30 uur: Zheng - Sabalenka (finale vrouwen)
  • 11.00 uur: Bolelli/Vavassori – Bopanna/Ebden (finale mannen dubbelspel)

Zondag 28 januari

  • 09.30 uur: Sinner - Medvedev (finale mannen)
  • 09.30 uur: Kichenok/Ostapenko – Hsieh/Mertens (finale vrouwen dubbelspel)

Deelnemers
Het aantal Nederlandse deelnemers is op het moment van schrijven nog niet exact bekend. Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus hebben zich al gekwalificeerd, maar een aantal anderen speelt nog het kwalificatietoernooi. Wie er niet bij is: Rafael Nadal. Hij meldde zich af vanwege een langlopende blessure. Hij maakte dit jaar al wel zijn rentree.

De Australian Open 2024 is van maandag 15 tot en met zondag 28 januari dagelijks vanaf 00.00 uur Nederlandse tijd te zien op Eurosport 1. Online kun je alle partijen volgen via de livestreams van discovery+. Volg ook alles van de Australian Open in het tennisdossier van Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's